Skocz do zawartości
IGNORED

Nagroda internautów w HFiM

Antileon

Rekomendowane odpowiedzi

Tak myślałem, że prędzej czy później odbędzie się takie głosowanie na stonie Hi-Fi i Muzyki. Co o tym myślicie? Według mnie to świetnie, że czytelnicy/internauci mogą przyznać swoją własną nagrodę. To coś, jak nagroda publiczności na festiwalach filmowych. Przecież nie zawsze to, co podoba się krytykom, spodoba się również publiczności. Wielu nawet uważa tą nagrodę za najważniejszą. Szkoda, że nie można oddać po jednym głosie na, dajmy na to, trzy urządzenia. Ja wahałem się między BC Acoustique Act 1, a B&W 705. A, nie powiem Wam na co zagłosowałem;-))

https://www.audiostereo.pl/topic/12863-nagroda-internaut%C3%B3w-w-hfim/

Trochę szkoda, bo 372 to wzmacniacz, jaki się dawno nie udało zrobić NAD-owi, Jak za starych dobrych czasów. Mocniejszy i lepszy od konkurencji (teraz do niej zaliczają się też amplitunery do kina domowego) i niezbyt drogi (zmieniły się realia, teraz tysiąc funtów, to tak jak 100 w czasach gdy startowali z pierwszym naleśnikiem z mocą 20W, albo coś koło tego).

Szkoda, że gdy we Wrocławiu chciałem go posłuchać, to nigdzie mi się nie udało... A jak wszedłem do Visatex-u i zapytałem, to facet mało mi nie skoczył do gardła! A ja chciałem tylko posłuchac przed zakupem, z zamiarem zupgradowania swego 320 BEE...

No i jak mam głosować na 372? Na podstawie recenzji??? BEE...

Tak sobie ostatnio myślałem, że niniejsze forum jest również potężnym medium, jeśli chodzi o kształtowanie opinii o sprzęcie. Ciągle słychać narzekania na nierzetelność testów lub stronniczość pism w kwestii oceny sprzętu podsyłanego zwłaszcza przez reklamodawców. Nasuwa się więc pomysł "plebiscytu Lukara" - formuła do ustalenia.

Nie orientuję się tylko jak z możliwościami i chęciami administratorów forum, ponieważ plebiscyt wymagałby zapewne zmian technologicznych (sofcik, kolejna baza danych itd). Może ktoś wie?

Wyobrażacie sobie reklamy w Audio, HFiM, A-V itd. gdzie obok umieszczanych dumnie rekomendacji What Hi-Fi, Stereophilów itd pojawiałby się znaczek "pl.rec.audio recommended"? :)))

Konkurs fajny szkoda tylko że niema opisów tych produktów czy jakiegoś uzasadnienia dlaczego znalazły się w nominacjach bo tak to trudno coś wskazać a i przecież nie zna się wszystkiego.

>Jozwa Maryn: Jest na glownej stronie ( www.hi-fi.com.pl) - po prawej stronie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten link powinien cie zaprowadzic pod odpowiedni adres.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Widzę. Ale będzie to miało sens jedynie gdy głosować będą mogli zalogowani użytkownicy, np. forum. Za duże pole do nadużyć dla np. ewentualnego nieuczciwego dealera, albo nawet dla bezinteresownych dowcipasków.

• Redaktorzy

moze byc i warunek: glosuja zarejestrowani przynajmniej 100 dni temi uzytkownicy

ale najpierw opis, jak by to mialo wygladac? jakie kategorie? jaka lista w kazdej kategorii? jakie kryteria?

hehe, niezle strzaly w mozg.

Kolejny idiotyzm redaktorkow, albo (i) ruch pozorowany, na podnisienie popularnosci coponiektorych produktow.

Jak myslicie, ilu glosujacych wogole sluchalo tych klockow nie mowiac juz o dluzszym uzytkowaniu i rzetelnym porownaniu z innymi konstrukcjami. Ja obstawiam na 1-2%:)

Wziasc odp. operat losowania, sprytnie ustalic reguly, a teze o B&W jako brakujacym ogniwie da sie udowodnic:)

>lukar

pomysl zanim cos zrobisz bo zaleje nas tandeta.

Limit w postaci minimalnego stazu na forum moze czesciowo rozwiazac sprawe "dopingu" (jest kilku producentow z dlugim stazem na forum), kosztem jest wykluczenie niektorych uzytkownikow. Z wiadomych przyczyn czas zbierania glosow powinien byc krotszy niz wymagany staz na forum i konkurs powinien byc ogloszony szybko, aby nie okazalo sie, ze ewentualni dystrybutorzy rejestrujacy sie od dzisiaj osiagna staz przed jego koncem. Termin zbierania glosow: od 1. do 31 grudnia, wymagany staz 100 dni (moze 60 "wysraczy"?). Kwestia czy dzielic sprzeta na kategorie i w ogole na co glosowac - czy tylko na to co w opiniach, czy tylko to o czym pisano na forum (sadzac po ilosci wpisow to Velum ma 1. miejsce).

Nagroda dla producenta/dystrybutora najlepszego klocka niech bedzie obowiazek dostarczenia kazdemu glosujacemu forumowiczowi jednej sztuki takiegoz. W tym roku obstawiamy CD, za rok wzmaka, potem kolumny, jakiegos milego gramofonika i na koncu okablowanie....

Pomysl konkursu - swietny.

tak mi sie przypomnialo. dzisiaj rano w jednym z powaznych branzowych serwisow prasowych przeczytalem komentarz, ktory konczyl sie pointa, ze nizej internautow stoja juz tylko pedofile. prosze to traktowac bez zwiazku albo zupelnie a propos:-)

• Redaktorzy

- kilkadziesiat glosow offtopic

- pyskówki ponizej poziomu (miedzy THOMAS, tomek7776, zyzio, byc moze ktos jeszcze-nie pamietam), duzo z tych wpisow wycialem

- na 700 wpisow z 200 czy 300 (a moze i wiecej, przestalem czytac w polowie) nie na temat

>Lukar

Wiem, że offtopic, ale byłbym wdzięczny za Twoją szybką reakcję. Moje poczucie estetyki jest poważnie zaburzone, gdy widzę pierwsze słowo tutaj:

Ukryta Zawartość

"Horrendalnie", a nie "Chorendalnie", na miłość boską!!!

Ukryta Zawartość

Każdy średnio rozgarnięty marketingowiec w większej firmie (a oni sa naprawdę średnio rozgarnięci) potrafi zmanipulować ankiety na stronach Internetowych, tak zeby osiągnąc założony cel reklamowy. Np. udowodnić że jego firma jest uznawana przez klientów (głosujących na stronie internetowej) z najbardziej przyjazną.

W takim przypadku tymi najbardziej zadowolonymi klientami jest działy dział sprzedaży i reklamy zainteresowanej firmy wraz z rodzinami jego pracowników :)

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.