Skocz do zawartości
IGNORED

Wieczne problemy z basem ...

Bassfreak

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiemy jaka muzyka brzmiała i jakie masz preferencje.

Dodaj do tego nasze, zazwyczaj pobudzenie w takich okazjach... Wówczas inaczej się postrzega...

Jak u mnie gra muzyka to jest OK.

W kinie (KD) bywa; uruchamiam SW. Przy dobrej akcji wydaje mi się "...mało basu...". Tylko Sąsiedzi opowiadają, że na klatce schodowej rezonuje słup powietrza a w jego takt drzwi do mieszkań sąsiadów...

Moc jest ale w pewnych sytuacjach potrzeba jej niemal nieskończenie wiele... ;-)

Ale na poważnie.

Z basem tak bywa.

Czarny rap , trance nawet odpaliłem solidny bass test (beats 4 my van) i mówię jedyne czego uświadczyłem to tańczący sub , definitywnie coś było nie tak z pomieszczeniem tylko co ...

szukam sam nie wiem czego :P

Najlepiej gdybyś na te odsluchy wybrał bys się z trochę osluchanym kolega, wtedy był byś pewien czy to zasługa wytlumienia w sali odsluchowej.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Szkoda że kilka dni temu poszedł u nich model niżej czyli rel t5i , z tego co wiem on ma głośnik od dołu więc teoretycznie inaczej powinno się go postawić. Niesety na znajomych nie mogę liczyć bo dla nich ktos kto ładuje więcej kasy w audio to czub :p

szukam sam nie wiem czego :P

Kolego Bassfreak.

Bas w pomieszczeniach to w ogromnej większości fizyka i geometria. Przestawianie kolumn i miejsca odsłuchowego cię nie ominą. I tu nie ma mowy o kompromisach. Jak ma być bas, to przeszkodą nie może być ani dziewczyna, ani biurko, ani drzwi. ;)

Wrzuć swój pokój w kalkulator na hunecke.de

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Można to potraktować jako punkt wyjścia do dostrajania na ucho. Każde 5 cm może drastycznie zmienić repordukcję basu.

Rezultaty mogą cię naprawdę zaskoczyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bassfreak rozumiem Twój ból i to zaj... dobrze :-) stoczylem taka walke. Nie wiem czy Cie pociesze czy dobije ale zmienialem wszystko, od opampow, lamp po dokupieniu i samemu strojenia suba + dsp dla 35 hz i akustyka pokoju ofc dopiero wtedy bas byl jak trzeba!

Musica curat cor meum et animam meam delenit

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.