Skocz do zawartości
IGNORED

DragonFly Black - kto ma?

mercandede

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

mam kilka pytań do posiadaczy tego pipka, proszę się ujawnić.

czy pipek poradzi sobie z zasilaniem ipad ew. telefonu czy niezbędne jest zastsowanie powerbanku i jak wtedy wygląda zużycie energii?

jaka jest jakość fonii tego wynalazku ?

czy ktoś byłby chętny pożyczyć wysyłkowo albo osobiście (Wawa) mi pipka (1-2 tyg)do testu - może być za kaucją;)

https://www.audiostereo.pl/topic/128607-dragonfly-black-kto-ma/

czy pipek poradzi sobie z zasilaniem ipad ew. telefonu

ma zasilać słuchawki a nie (telefon, upada czy gejfona)

czy niezbędne jest zastosowanie powerbanku

przyda się jako ładowarka do telefonu

i jak wtedy wygląda zużycie energii?

może być zależne też od plików

w blacku 1.5 (w stosunku do wersji 1.2) obniżono zużycie energii i napięcie, napędzi mniej wymagające słuchawki.

jaka jest jakość fonii tego wynalazku ?

bije na głowę karty zintegrowane w PC.

super jakość i mobilność black podobno gra tak samo jak DragonFly 1.2

Po pierwsze primo jak napisal evenementus"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Po co zatem pytasz o doswiadczenia praktyczne skoro zadajesz pytanie:

"czy pipek poradzi sobie z zasilaniem ipad ew. telefonu czy niezbędne jest zastsowanie powerbanku i jak wtedy wygląda zużycie energii?"

Tutaj praktyka nic nie da, poniewaz pipek nie jest ladowarka a urzadzeniem ktore samo potrzebuje zasilania, zeby zasilać słuchawki a nie telefon, upada czy gejfona-tutaj to one maja za zadanie zasilac pipka)

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Jest recenzja i porównanie wszystkich wersji na CA:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

oczywiście, że chodzi o zasilanie urządzenia, za pierwszym razem nie chciało mi się komentować tego.

Dzięki za recenzje. Już dawno nie czytam tych sponsorowanych artykułów.

Może jednak ktoś ma/miał pipek i chciałby się podzielić jakąś praktyczną uwagą.

czytelnikom recenzji/blogów chwilowo dziękuję.

aha i kwestię zasilania mamy odfajkowaną:)

• 1 miesiąc później...

cześć, gdyby ktoś odkopał kiedyś wątek. To mam od już od jakiegoś czasu dragonfly 1.5. Powiem krótko. Szukałem malego daca do zastosowania portable. Działa ze wszystkimi systemami, w telefonie android trzeba korzystać z odtwarzacza pod usb audio natomiast pod os np. ipad działa z każdym programem, w tym tidal. Walory foniczne są lepsze od produktów, które miałem wcześniej. Wiadomo z usb dac dużo wycisnąć się nie da, ale dragon brzmi o wiele lepiej niż produkty ifi, które posiadałem poprzednio. Mam dosyć zabawny dla wielu melomanów tor ipad-dragon-mikroforum+hd600. Jeżeli, ktoś szuka prostego i dobrego fonicznie rozwiązania, do tego taniego bez słuchawek ok 400 zł - polecam. Nie wchodzę w polemikę, czy dac ze wzmacniaczem słuchawkowym za grubą kasę typu oppo, shure, byerdynamic zagra lepiej. a Zagra? nie sądzę. Jeżeli chodzi kwestię napięcia model 1.5 ma 1.2 V i spokojnie działa z tabletem przez wiele godzin. Ile to człowiek musi się napocić, odsłuchać łatatajstwa, żeby wybrać roziwązanie proste, tanie i skuteczne;)

Piotrek jeszcze raz gratuluję wzmacniacza, naprawdę trudno o lepszy ... i to klasyczne wzornictwo :)

• 10 miesięcy później...

Odgrzebuję wątek dla potomnych i zainteresowanych kupnem. Sprawiłem sobie niedawno ww. Daca, miał służyć do polepszenia/wzmocnienia dźwięku z iPhone 6 na słuchawkach Grado sr325i, do słuchania w trasie, na wyjazdach itp (tramwaje i inne głośne miejsca odpadają ze względu na otwarta budowę słuchawek). Gdyby ktoś nie wiedział, Słuchawki 32 ohmowe, grają bardzo ładnie, przestrzennie i szczegółowo, choć męczą na dłuższą metę (wysokie tony są śliczne, tną miło po uszach kiedy trzeba, ale to tez sprawia ze za długo słuchać się nie da) do tego z oryginalnymi gąbkami totalnie niewygodne, ucho boli po pół godziny słuchania, wiec filmy odpadają, chyba ze je się odpowiednio poprawi. Tyle o słuchawkach. Iphone sam w sobie tyle o ile daje radę napędzić, w pokoju można słuchać, jednak na potrzeby pociągu trochę mało mocy. Wybrałem się na odsłuch do salonu i tu uwaga! Moja subiektywna opinia wiec proszę nie rzucać mięsem - faktycznie, dragonfly black dodaje mocy, połowa głośności na Dragonfly to mniej więcej tyle co maks na standardowym wyjściu iphone, jednak to wszystko. Różnicy w jakości brak, grają tak samo ładnie (nie lepiej, nie gorzej), co więcej, z krótkiego odsłuchu wyłapałem, iż dwukrotnie droższy red daje dokładnie to samo co black, różnicy między oboma produktami nie znalazłem żadnej, może gdybym się skupił i zmusił to coś bym usłyszał, Ale na bank nie tyle, żeby dac za to panom dodatkowe 400 zł. Dla porównania spróbowałem podłączyć się do przenośnego daca audiotechniki (jedyny przenośny jaki państwo mieli na stanie), cena ok 2.500 zł, tu historia podobna, głośniej jest ale szału bez. Pragnę uczulić przyszłych nabywców żeby przeszli się do sklepu i przesłuchali sprzęt sami przed zakupem bądź poważnie się zastanowili nad wydaniem ciężko zarobionych pieniędzy i absolutnie nie sugerowali się recenzjami z różnych forów gdzie producent obiecuje cuda na kiju i płonące węże a recenzent podaje ze mimo iż się nie spodziewał to faktycznie tak jest i sprzęt jest kosmicznym złotym klockiem dającym odczucia bliskie dobremu tripowi na LSD. Podsumuje, głośniej jest ale to wszystko, przynajmniej dla mojego ucha i na grado sr325i (które swoją drogą polecam, kawał bardzo dobrych słuchawek, jeśli dodać im nieco przeróbek poprawiających komfort noszenia) może być jako wzmacniacz albo przejściówka do np iphone 7 który nie posiada Jacka, jednak należy 3x dobrze przemyśleć czy warto wydać na to 400 zł

• 1 rok później...

Posłuchałem sobie na AVS muzyki z wersji Black i Red (Senki HD380 + Mate 10 pro), różnica nie jest duża ale zauważalna, przy obecnych cenach, za wersję Red ok, 450 zł, myślę że warto rozważyć zakup. Nie jestem w stanie szczegółowo opisać różnicy, porównując podłączenie prosto do smartfona, ale na pewno jest głośniej, subiektywnie daje więcej przyjemności ze słuchania, ciekawe rozwiązanie do słuchania w podróży.

Ja nie wiem, co tam piali w recenzji, ale np. moje akg k712 w ogóle nie grają z iphona a z dragon black jest całkiem dobrze. Zresztą wszystkie moje słuchawki grają sporo lepiej z dragonem ;) w pracy koleżanka wpadła w zachwyt na kompie - ma akg y50. Także zgadzam się w 100% z kolegą, który nic nie słyszał. Każdy musi sam posłuchać i zobaczyć, czy warto.

????

A ze tak zapytam masz camera connection kit zwykle do iphone czy z dodatkowym zasilaniem?

Zwykłe. Podobno ten z zasilaniem lepiej gra (!?).

Niestety mam drugiego i też się już popsuł. Bardzo liche te cck...

????

Kiedys kupilem camera connection kit 3.0 z dodatkowym zasilaniem.

Do dzisiaj nie ozumiem czy komukolwiek to dziala stabilnie.

Chccialem podpiac mojego daca encore mdsd i sluchac muzy z iphone ale bylo mega niestabilnie.

Bez wpietego dodatkowego zasilania cck nie dzialalo w ogole a po wpieciu raz dzialalo raz nie ......

Na starszej wersji kamery ponoc w ogole te cuda nie dzialaja .... dalem sobie spokoj.

Tu przewaga androida - zadnych ale to zadnych problemow nie ma ....

U mnie jak działa to działa ;) jak przestaje to na amen. Coś się tam urywa w tym cck chyba. Są jeszcze dac/amp natywnie działające pod ios. Np. Sony pha różne - tylko w PL nie ma w ofercie.

????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.