Skocz do zawartości
IGNORED

monitory +sub do 20mkw?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zapomnij tylko uważnie ich ustawić i dobry ciepły mocarny wzmacniacz do tego.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Gość

(Konto usunięte)

W tej kwestii nie mam dylematu bo mam juz 375bee i na tyle podoba mi sie jego granie ze nie planuje zmiany i pod jego kontem dobiore monitory ewentualnie mniejsze podlogowce. Czuje ze dorzucą cos z niemieckiego podworka -magnat,heco,sprawdzic mozna :)

Gość

(Konto usunięte)

Sytuacja przedstawia sie następująco. Był NAD 375,KEF R300, DT 65, DYNAUDIO FOCUS 160, MAGNAT QUANTUM(modelu nie pamiętam)z podloguwek DYNAUDIO EMIT30,FOCAL 926, sub SVS SB2000. Zeby nie kierowac sie wyglądem(kefy wygladaja bardzo ładnie) staralem sie nie patrzec ktore monitory byly podlaczane,a podczas sluchania patrzylem sie albo przed siebie albo staralem sie zamykac oczy. Tylko tak moglem wybrac obiektywnie(tak mi sie wydaje)

Wnioski: KEF mimo ze najladniejszy i z najlepszą prasą wypadł najslabiej z podstawkowych(przypominam ze odsluch byl z subem i kierowalem sie jak najlepsza gorą,przestrzenią i stereofonią) Podobnie sprawa ma sie z Magnatem. Sprawa DT i Dynaudio nie jest łatwa i szczerze powiem jestem zaskoczony jakoscią dzwieku FOCUSOW. Nie mialem wczesniej stycznosci z tą marką. Gabaryty "mikro" :) ale nie chodzi tu przeciez o produkcje basu bo tym z zalozenia ma zajac sie sub. Urzekla mnie przejzystosc i gladkosc wysokich tonow i niezla dynamika jak na takie male wymiary. DT natomias produkowaly pełny dzwiek i bylo go jakby duzo(nie mowie o glosnosci) jakosc byla ok a dynamika chyba najlepsza. Fajnie wspolpracowaly z subem i naprawde mozna sie oszukac przy ich sluchaniu,grają nie gorzej niz niektore podlogowki. Sprawa podlogowek Focal troche mnie rozczarowal i do roli towarzysza suba wolal bym dobre monitory,Emit 30 zas ,pozytywnie mnie zaskoczyl:dynamika,fajna gora-nie spodziewalem sie tego po tak malych gabarytach jak na odlogowke(to norma w dynaudio) Czyli jak dla mnie wyglada to tak,postaram sie odsluchac lub jeszcze lepiej wypozyczyc cos z DYNAUDIO(moze jakis wyzszy model niz emit) i sprawdzic to we wlasnych warunkach jak i DT65 przy ktorych zostakie sprawdzenie dostosowania do akustyki mojego "gniazdka" i tyle. Przepraszam ze nie uzywalem profesjonalnego slownictwa w opisywaniu brzmienia bo go po prostu nie rozumiem(bedac zupelnie szczerym :)) i zrobilem to swoimi slowami

Gość

(Konto usunięte)

Zaczynam sie zastanawiac czy nie lepiej byloby z sb2000 x 2 niz jednym sb13 ,o dziwo na czacie z konsultantem SVS wlasnie tak stwierdzil(myslalem ze odpowie sb13 bo w sumie kosztuje wiecej niz 2 sb2000) korzysci to lepsze rozproszenie basu i slyszalnosc z pozycji odsluchowej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.