Skocz do zawartości
IGNORED

Który odtwarzacz - CXN czy Azur 851N ?

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo dużo albumów w formacie flac.

Planuję zakup odtwarzacza plików pod swój sprzęt (opis w stopce).

Czym oba odtwarzacze w praktyce się różną?

Co lepiej się sprawdzi z moją konfiguracją?

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

a kto to moze wiedziec???jaki masz pokój,wklej zdjecia,jaki masz gust muzyczny?co lubisz w dzwieku?i jescze takich zapytan moge ci wysłac z dziesiec.poza tym kazdy ma inny słuch i to co mi sie podoba tobie nie musi.Tylko i wyłacznie musisz to sam osadzic słuchajac obydwu klocków w swoim pokoju i to przez kilka dni

a kto to moze wiedziec???jaki masz pokój,wklej zdjecia,jaki masz gust muzyczny?co lubisz w dzwieku?i jescze takich zapytan moge ci wysłac z dziesiec.poza tym kazdy ma inny słuch i to co mi sie podoba tobie nie musi.Tylko i wyłacznie musisz to sam osadzic słuchajac obydwu klocków w swoim pokoju i to przez kilka dni

..."Dla mnie też, niezbyt łaskawy był dzień"...

Pierwsze słyszę, żeby w tej klasie sprzętu było tak ważne pomieszczenie i gust - zwłaszcza przy odtwarzaczu sieciowym.

Mam bardzo dużo albumów w formacie flac.

Planuję zakup odtwarzacza plików pod swój sprzęt (opis w stopce).

Czym oba odtwarzacze w praktyce się różną?

Co lepiej się sprawdzi z moją konfiguracją?

Myślę, że spokojnie wystarczy CXN - zaoszczędzisz trochę i wizualnie wpasuje się do serii CX.. 851N brzmieniowo wypada lepiej, ale wątpię żebyś to usłyszał przy serii CX..

Dzień dobry.

Model 851N (http://q21.pl/cambridge-audio-azur-851n.html) jest lepszy brzmieniowo, jednak w Twoim systemie spokojnie możesz zastosować CXN (http://q21.pl/cambridge-audio-cxn.html), który powinien w pełni Cię usatysfakcjonować.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuch porównawczy obydwóch urządzeń, w przypadku pytań oczywiscie służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Mam Stream magic v2 od Cambridge i naprawde nie szukam niczego innego. Zanim kupilem pozyczylem od kuzyna v1 i gralo to wybitnie (dlugo testowalem, az tak jest wyrozumialy). Na V2 mam wrazenie szybszego czytania plikow i stacji-moze jeno wrazenie. Mialem mozliwosc zakupu wyzej wymienionych modeli przez Ciebie i najpewniej wzialbym CXN, ale pytanie czy koszta maja znacznie?

Jakie masz doswiadczenie, jesli moge zapytac ze Sreaemem Ca z nizszych wersji? Ja bym wybor traktowal pod wzgledem priorytetowo sonicznym, myslac o wymienionych przez Ciebie modelach. I tutaj koniecznie posluchalbym M6 w plikach FLAC jako punkt odniesienia a nie porownywal je bezposrednio pomiedzy soba wymienione modele z tematu.

Pozdrawiam.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Gość

(Konto usunięte)

Pierwsze słyszę, żeby w tej klasie sprzętu było tak ważne pomieszczenie i gust - zwłaszcza przy odtwarzaczu sieciowym.

Co to są klasy sprzętu?

...zestawienie i zgranie sytemu z akustyką pomieszczenia ma znaczenie...zawsze...

Odsłuch jest konieczny...

Miałem rok temu CA SM6 v1, ale był dla mnie bardzo powolny i miał za jasny dźwięk.

Fakt, że wcześniej był inny wzmacniacz i teraz dźwiękowo mogło by być inaczej,

ale tego powolnego działania drugi raz bym już nie chciał mieć :(

CXN ma ten sam chip w DAcu co mój CXA80, więc myślę, że w tym przypadku

żadnego polepszenia w dźwięku nie będzie od obecnego połączenia miniPC->kabel usb->CXA80.

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Z tego co wiem 851N ma chip w DACu bardziej wyrafinowany,

tylko czy ta różnica jest warta takiej różnicy w cenie?

Czy porównywał ktoś oba te urządzenia?

Czy w obsłudze są takie same?

Czy pod względem szybkości różnią się?

Jak wypada Analog Devices AD1955 na tle Dual Wolfson WM8740?

Nie robiłem wprawdzie porównań CXN vs. 851N ale miałem Stream Magic 6 (który podobno brzmieniowo nie różni się od CXN) i dla mnie 851 wypadł lepiej, dźwięk moim zdaniem lepiej poukładany, w bezpośrednim porównaniu przyjemniej słuchało się 851N (w porównaniu z SM6 obsługa zdecydowanie wygodniejsza - szybciej, duży, wygodny wyświetlacz).

To zdecydowało, że zmieniłem SM6 na 851N.

To moze jeszcze warto wziac pod uwage Linn Majik DS lub uzywke Akurate?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

A co z Auralic Altair. Na papierze wyglada co najmniej jak Lumin t1 a kosztuje 9kPLN. Miał ktoś z nim styczność?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Mialem cxn wedlug mnie slabiutko grajqcy klocek jedynie uniwersalnosc w nim jest dobra ,pozniej oppo 105 troszke lepiej ale bez szalu wkoncu wypozyczylem Dac Audiolab M dac plus ten nowy i zostal z laptopem niby polka podobna a jednak roznica spora teraz mysle zeby dokupic Blusound note 2 i zostawiam pozdrawiam.

Mialem cxn wedlug mnie slabiutko grajqcy klocek jedynie uniwersalnosc w nim jest dobra ,pozniej oppo 105 troszke lepiej ale bez szalu wkoncu wypozyczylem Dac Audiolab M dac plus ten nowy i zostal z laptopem niby polka podobna a jednak roznica spora teraz mysle zeby dokupic Blusound note 2 i zostawiam pozdrawiam.

Nie lepiej kupić porządny dac np jakiś Audio gd lub coś podobnej jakości i terminal pod daphile i to na pewno zagra lepiej

Stara Wadia z lat 90 tych jest już trudno dostępna ale w bezpośrednim porównaniu do CXN to chciałem go zwyczajnie wyrzucić przez okno .

Bez Wadii nie wyobrażam sobie słuchania nowych podbitych realizacji a w zasadzie przesłuchiwania z politowaniem obecnych "tfurców"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.