Skocz do zawartości
IGNORED

Emotiva xsp-1 + xpa-gen3 vs. to co mam?

djmilkyway

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie:

Mam możliwość kupna wyżej wymienionego zestawu za 50% ceny po ekspozycji na 2 eventach audio w Chicago.

Zakup byłby w ciemno w sensie odsłuchu, bo sprzęt załatwia braciak w usa.

Jak Waszym zdaniem wypadnie to w porównaniu do tego co mam: Sony E9000ES + N9000ES?

Proszę nie pisać, że cena dobra to bierz i sprawdź, a potem sprzedaż. Nie chce mi się w to bawić.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

https://www.audiostereo.pl/topic/128494-emotiva-xsp-1-xpa-gen3-vs-to-co-mam/

Widzę, że odzew taki jak się spodziewałem...

Nie obrażając zakładki hiend i innych pobocznych, bo to nie mój pułap, a co za tym idzie jednoznacznie wskazuje na start i h-fi to powiem Wam, że współczuje nowym, wkręcającym się w sprzęt, czy to nowy, czy to używany, czy nawet vitage przyszłym poszukiwaczom swojego brzmienia. Co nie nowy post, czy temat, w kółko to samo. W pewnym momencie dyskusji i tak pojawiają sie wpisy, które kompletnie odbiegają od głównego wątku i w kółko pojawiają się propozycję typu: dołóż, dorzuć, dozbieraj, za***rdalaj po Polsce wszerz i wzdłuż i słuchaj.

Jakby każdy miał miał czas na słuchanie, przesłuchiwanie wszystkiego doliczając paliwo itd to by nie logował się na forum i nie prosił o pomoc.

Ostatnio pojawił się post: jaką mini wieżę do 500zł? kuźwa ludzie to normalne pytanie, a 90% wpisów typu odpuść bo to chujnia, uzbieraj 500zł więcej i kup xxx. Ja mam w garażu w którym przebywam tygodniowo max 2h 15 letnią mini wieże Philipsa która jak na te potrzeby zapierdziela jak dzika!

Ludzie nauczcie sie czytać pytania i potem na nie odpowiadajcie!

Ps.1 troszkę Jacka Wędrowniczka poszło ale taka jest prawda...

Ps. 2 a najbardziej mnie drażnią wpisy ludzi, którzy poczytali co nieco na tym forum, ch*ja posłuchali w realu i się mądrzą, że krell do tego, rotel do tego, a najlepszy byłby naim, A naima widział tylko w internecie na sponsorowanych kuźwa recenzjach!

Ps. 3 forum czytam i obserwuję od około 5-6 lat i dopiero od niedawna, może roku wkuźwia mnie co się tu dzieje. Ja wiem czego chce, ale wile osób zwraca się czasem z głupim prostym pytaniem, a jedyne co otrzymują to: sprawdź w google, albo głupie naśmiewanie. Nie rozumiem debili, którzy tracą czas na wklejenie linka, bo to niby śmieszne, że komuś odpiszę sprawdź se w google, i mam do nich przesłanie: nie chcesz nie pomagaj i na ch*j tracisz swój cenny audiofilski czas na takie debilne komentarze.

Ps. 4 dziękuję Wszystkim którzy pomogli niejednokrotnie, merytorycznie i z zaangażowaniem. Pozdrawiam

Dostane punkty karne?

I jeszcze jedno po kolejnej lufce mi się nasunęło żeby się z Wami podzielić. Takie hasło na wtorek, koledzy zacznijcie odpowiadać na pytania, a jak nie znacie odpowiedzi, albo chcecie jebnąć po raz 100 tekst że nad i pylon TO!!! to idźcie jak ja napić się Beluga Vodka. Polecam 0 kaca:)

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Istnieje jeszcze jedna możliwość. Taka, że nikt kto przeczytał Twój wpis po prostu nie słyszał takiego zestawu lub nie ma porównania do ww zestawu Sony.

No i są wakacje.

Wysłane z mojego LG-H955

• 5 miesięcy później...

Jak w temacie:

Mam możliwość kupna wyżej wymienionego zestawu za 50% ceny po ekspozycji na 2 eventach audio w Chicago.

Zakup byłby w ciemno w sensie odsłuchu, bo sprzęt załatwia braciak w usa.

Jak Waszym zdaniem wypadnie to w porównaniu do tego co mam: Sony E9000ES + N9000ES?

Proszę nie pisać, że cena dobra to bierz i sprawdź, a potem sprzedaż. Nie chce mi się w to bawić.

witam masz jeszcze xsp-1 ponieważ szukam

DJ... Na stronie Hi-Fi i Muzyki masz recenzję (zresztą bardzo dobrą ocenę zebrała) końcówki Emotivy.

Sam się zastanawiałem nad jej zakupem, lecz jak zwykle kasa poszła na co innego...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.