Skocz do zawartości
IGNORED

MPM monobloki Pana Maćka - inwestować czy sprzedawać

SoltysAudio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem takich oto klamotów jak na zdjęciu. Monobloki kupiłem bez lamp i tak sobie stoją. Przeczytałem wiele informacji i skontaktowałem się z Panem Andrzejem z Amplifona w celu jakichkolwiek informacji. Pan Andrzej (bardzo miły człowiek) po zobaczeniu zdjęć stwierdził że są to monobloki Pana Maćka z Otwocka z którymi miał już wcześniej przyjemność. Kontakt z Panem maćkiem jest bardzo utrudniony napisałem emaile ale do tej pory cisza. Nie wiem co robić z nimi podobno są sprawne ale nie mam wszystkich lamp żeby je uruchomić zresztą trzeba było by je dać do fachowca żeby zrobił jakiś przegląd. Może ktoś z użytkowników będzie cokolwiek wiedział na ich temat. Pan Andrzej powiedział że są bardzo dobrze zrobione i z dobrych podzespołów. Może ktoś z forum będzie chętny lepiej żeby zostało to w dobrych rękach. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-37871-0-37536200-1470424835_thumb.jpg

post-37871-0-59235100-1470424838_thumb.jpg

post-37871-0-52568000-1470424841_thumb.jpg

post-37871-0-25176700-1470424844_thumb.jpg

post-37871-0-67012600-1470424848_thumb.jpg

post-37871-0-38553800-1470424851_thumb.jpg

post-37871-0-73185800-1470424853_thumb.jpg

post-37871-0-92870200-1470424859_thumb.jpg

post-37871-0-03230500-1470424863_thumb.jpg

post-37871-0-31596300-1470424865_thumb.jpg

post-37871-0-88453700-1470424867_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak bez lamp, to jak posłuchać? Ale się czepiacie;-)

Panie SoltysAudio, pytaj Pan o rady w wątku "Wzmacniacz na GM70" lub wstawiaj zdjęcia w Ogłoszeniach.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Moja rada: kup lampy, odpal to i posłuchaj ... i dopiero po tym decyduj.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

No można i tak trochę zainwestować w lampy przedwzmacniaczi zobaczyć ewentualnie ale jak kupić przedwzmacniacz to znowu nie szrota tylko coś lepszego a wiąże się to z kasą i czy tu jest sens tylko do sprawdzenia??

Odpalenie w moim przypadku to za duże koszty bo to nie tylko kupno lamp ale i przedwzmacniacza co do ceny to może na pw się dogadać jeśli komuś bardzo zależy

Odpalenie w moim przypadku to za duże koszty bo to nie tylko kupno lamp ale i przedwzmacniacza

To po kiego kupiłeś monobloki skoro kupno przedwzmacniacza to "za duże koszty"? Przecież to działanie bez sensu.

P.S.

Miałem kiedyś podobne monobloki. Bardzo dobrze grały.

Kupiłem bo mnie zaciekawiły i to bardzo na moim miejscu każdy jeden tu piszący by kupił.

No nie wiem. Kupić po to żeby się żydzić z odpaleniem to jakieś absurdalne jest.

Może to te same co miałeś??

Nie te same, ale zapewne oparte na tym samym schemacie.

o moje monobloki sprzed jakiś 16 lat ;-) Poznaję moje upgrady np. kondensatory sprzęgające Audio Note Copper Foil PiO zamiast ruskich olejaków... Później miałem nowszą wersję tych monosów...

Po kosztach można od biedy zrobić pasywkę na niebieskim alpsie i chociaż pograć żeby wiedzieć co siè miało a zawsze ktoś monosy odkupi

Po graniu z pasywą, a zwłaszcza taką na niebieskim alpsie to się NIE będzie wiedziało co się miało. Te monobloki pokazują co potrafią dopiero z dobrym aktywnym preampem. I to nie z takim co ma potencjometr na wyjściu.

Nie można ich sterować bezpośrednio ze źródła ? Ile potrzebują napięcia wejściowego ?

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Nie można ich sterować bezpośrednio ze źródła ? Ile potrzebują napięcia wejściowego ?

Nie chodzi o napięcie. Z pasywką potrafi grać wystarczająco głośno, ale niestety kompletnie bez dynamiki.

Niewykluczone że modny ostatnio klon Lamma by się tu sprawdził.

Kupiłem bo mnie zaciekawiły i to bardzo na moim miejscu każdy jeden tu piszący by kupił. Może to te same co miałeś??

A tu się mylisz. Też je widziałem na olx, ale zabawa z takimi klamotami to zabawa w ciuciubabke.

Modyfikowane, bez lamp i niekompletne.

Ale na pocieszenie powiem, że jak trafa są dobre, to nie przeplaciles .

nie mam schematu, grało to nieźle, szybko i analitycznie jak na lampę, z dość ograniczonym co do zejścia basem, ale rytmicznym. Już nawet nie pamiętam jakie kolumny łączyłem wtedy, bo z dużymi wstęgami grały nowsze wersje (z interkonektami w środku wymienionymi przeze mnie na purist audio design colossus) i innymi trafami, kondami ;-) Stare dzieje

Gość kizol666

(Konto usunięte)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.