Skocz do zawartości
IGNORED

Czarna farba na sufit głęboki mat?

Bipo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie potrzebuje czarnej farby matowej do salonu z projektorem aby nie było odbić od ekranu. Co możecie polecić?

Powierzchnia 12m2 do pomalowania, pewnie ze 2 razy będzie trzeba pomalować czyli potrzebuje farby na 24m2.

Znalazłem farbę fluger 2s czarny mat ale jest sprzedawany w pojemniku 10l za 320 zł. Tyle aż mi nie potrzebne...chyba że by ktoś chciał resztę farby kupić... ;-)

Po drugie trochę za droga ta farba, nie ma nic tańszego..? Może ktoś malował czymś tańszym i może polecić.

Znalazłem farbę fluger 2s czarny mat ale jest sprzedawany w pojemniku 10l za 320 zł. Tyle aż mi nie potrzebne...chyba że by ktoś chciał resztę farby kupić... ;-)

Po drugie trochę za droga ta farba, nie ma nic tańszego..? Może ktoś malował czymś tańszym i może polecić.

Tyle że ta farba jest chyba najlepszą dla projektora, miałem kilka rodzajów farb a ta czarna robi robotę.

Jak w temacie potrzebuje czarnej farby matowej do salonu z projektorem aby nie było odbić od ekranu. Co możecie polecić?

Powierzchnia 12m2 do pomalowania, pewnie ze 2 razy będzie trzeba pomalować czyli potrzebuje farby na 24m2.

Bipo ile Ci jej zostanie ??

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Obstawiam, że zużyje max 2,5-3l. Więc 7L było by do kupienia..;-) Jutro jeszcze objadę kilka sklepów może uda się coś jeszcze znaleźć. Rozumiem, że w razie czego był byś chętny na resztę?

Bierz flugera lepszej nie znajdziesz ,resztę może Ci się uda sprzedać komuś tutaj . Malować na pewno będziesz musiał dwa razy a jak nie masz doświadczenia to więcej jak 6 litrów Ci nie zostanie .

Na stronie flugera są inne pojemności może pomęcz ich w sklepie albo zamów przez neta .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Dzisiaj byłem jeszcze w jednym salonie Flugera i tak samo mi sprzedawca odpowiedział tylko w 10l opakowaniach. Wiec pojechałem jeszcze do salonu gdzie sprzedają Ticurilla i okazało się że również mają w swojej ofercie czarna farbę matową i to w opakowaniu 2.7l.. :-)

Różnica wspolczynnika odbicia światła jest praktycznie znikoma i nie do odróżnienia bo fluger ma 2% zaś Ticurilla 3%. Gdzie moja obecną szara dla porównania ma 58%.. :-).

Dlatego się nie zastanawiałem i kupiłem od razu i zobaczymy jak wyjdzie ten super matt... ;-)

Dzisiaj byłem jeszcze w jednym salonie Flugera i tak samo mi sprzedawca odpowiedział tylko w 10l opakowaniach. Wiec pojechałem jeszcze do salonu gdzie sprzedają Ticurilla i okazało się że również mają w swojej ofercie czarna farbę matową i to w opakowaniu 2.7l.. :-)

Różnica wspolczynnika odbicia światła jest praktycznie znikoma i nie do odróżnienia bo fluger ma 2% zaś Ticurilla 3%. Gdzie moja obecną szara dla porównania ma 58%.. :-).

Dlatego się nie zastanawiałem i kupiłem od razu i zobaczymy jak wyjdzie ten super matt... ;-)

Bipo, czyżby patent z czarnym materiałem odchodził do lamusa?. Koniecznie zdaj relację.

Bipo napisz dokladnie jak sie to nazywa itp. tez chce kupic czarna lepsza i przemalowac. Dzwonilem do salonu ale jakis malo ogarniety koles byl.....

Farba jest ekstra matowa, czerń jak dla mnie jest głęboka i bez zastrzeżeń. Jedyny minus to wszystkie mankamenty sufitu które nie były wcześniej widoczne teraz są...;-) dlatego zalecam aby był jak najlepiej sufit pomalowany i zaszpachlowany wcześniej...

Kupiłem 2,7l, pomalowałem dwa razy i zostało ok.0,5-0,7l. Więc tym bardziej bym nie brał aż 10l.

Odnośnie zasłaniania sufitu to sprawa miała się tak: od momentu zawieszenia zasłony pod sufitem, praktycznie jej nigdy nie zdejmowałem tylko jak mieli przyjść goście. Ale zaraz wędrowała tam i była praktycznie cały czas. Doszedłem do wniosku w końcu z żoną, że jak pomalujemy to różnicy i tak nie będzie bo tam cały czas jest ciemny kolor. Dlatego jak tylko żona dała zielone światło, jeden dzień pracy i sufit pomalowany a przy okazji jeszcze otoczka w okół kamienia...;-) Boczne ściany zostają do zasłaniania kotarami ale to już pikuś..;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, sufit pomalowany jak dla mnie farba spisała się znakomicie. W trakcie filmu praktycznie żadnego odbicia, nawet w bardzo jasnych scenach więc moim zdaniem sprawdziła się.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Brawa dla kolegi i jego żony :) Jeszcze tylko ta kaseta ekranu i będzie git :)

Jakbyś pokazał całą perspektywę (odcięcie) bieli i czerni na suficie .

Montowałeś już głośniki do Atmosa ?

Za rok pomaluj ścianę za ekranem na czekoladę , za dwa lata boczne ściany :)

Bipo super Ci to wyszlo. Bedziesz jeszcze cos zmieniac ?? Jak zona dala zielone swiatlo to idz za ciosem gryz jak Reksio kosc ;)

Czekam, bo są zamówione głośniki instalacyjne na sufit do atmosa. Mam już zabudowę i chciałbym ją wykorzystać a nie robić od nowa. Potrzebowałem głośniki o głębokości montażu 70-80mm. Znalazłem heco inc62 podobne do tych co ty masz.odnośnie ścian bocznych mam kotary. Po prawej widać szynę z listwa maskującą na której będzie z za drzwi wyjeżdżać kotara. Aktualnie są obszywane u krawcowa. .. ;-)

Na chwilę obecną remontów limit się wyczerpał. I tak się ciesze ze dostałem pozwolenie na czarny sufit bo z moich znajomych nikt nie ma... ;-)

niestety Kauber nie robi czarnych kaset a szkoda

Tą kaseta jest matowa wiec nie odbija światła. ... ;-) Może kiedyś też się ją pomaluje. .. ;-)

matowa folia na kasetę - taka jak na samochody

- za kilka złoty weź najtańszą - bo żadnych warunków extremalnych nie musi spełniać

tylko być szaroCzarną :)

a sufit świetny - naprawdę nie wiem czemu się niektórzy boją czarnego - na tym zdjęciu to naprawdę extra wygląda!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

U Bipo extra to wygląda znaczy ten czarny sufit bo dla kontrastu głośniki , sub i mebelki są bialutkie a elektronika srebrna...nawet jakby cały pokój walnął na czarno to i tak nie będzie grobu bo ma te "kontrastowe" sprzęty....

Bipo super robota...Gratuluję...

Efekt czarnego sufitu jest super, ale tez pomyślałem o ścianie frontowej i sprzęcie i meblach na biało...Nie daje to żadnych refleksów/ odbić i/lub wpływa na kontrast w czasie projekcji?

A Kauber robi kolory kaset wg palety RAL- vide ja mam ciemny grafit mat, chyba 7024 jeśli sie nie mylę...

W trakcie seansu salon robię na jaskinię, tzn. wszystkie ściany łącznie z tylną są zasłaniane czarnymi kotarami ponadto sprzęt również jest przykryty czarnym materiałem. Efekt czarno jak w d.... ale efekt jest ekstra. Odszedł mi sufit i teraz zasłonięcie wszystkiego zajmują parę minut za czym projektor się nagrzeję i zrobię sobie coś dojedzenia..;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DSC08351.jpg

Ukryta Zawartość

Fotka z seansu:

Ukryta Zawartość

DSC08210.jpg

Ukryta Zawartość

DSC06712.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tego spoconego kaprala z maszynką to idzie się przestraszyć - świetne ujęcie - gratulacje - ehh kiedyś też tak będę miał :)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Dziekuje, ciesze się że to co zrobiłem w salonie podoba się jeszcze komuś.. Niestety to nie jest dedykowana salka do KD gdzie można poszaleć a pokój który pełni funkcję jadalni, salonu itd.dlatego dużo trudniej pogodzić swoje hobby z funkcją jaka pełni na codzień i każda zmianę trzeba 10 razy przemyśleć. . ;-)

Odnośnie planów to chciałbym dodać system atmos do obecnej konfiguracji oraz wykorzystać istniejącą zabudowę tak aby nie robić od nowa remontu ponieważ by mnie druga połówka chyba udusiła.. ;-)

Odnośnie kabli to jeszcze nie puścił em ale mam plan.. ;-) zastanawiam się teraz jakie kupić. Myślałem nad podstawowym Qed 2x2.5mm...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.