Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy wzmacniacz do Canto One.

Mopoo

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Także polecam integrę NAD, w danym budżecie nie znajdziesz lepszego urządzenia do Twoich kolumn.

Ewentualnie jeśli tak bardzo zależy Ci także na wyglądzie, proponuję Onkyo A-9050 (http://q21.pl/onkyo-a-9050.html).

Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiscie służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Xindak A-06 może być za słaby i za miękki brzmieniowo do monitorów Canto One, chociaż w aktualnej promocji to ciekawe rozwiązanie. Pozostałbym jednak przy Onkyo.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Chyba zdecyduje się na tego Onkyo. A może, jeszcze jakieś propozycje? Czy gdybym dorzucił jakieś 500zł, to znajdzie się coś innego? ;)

A może inaczej... Jaki wzmacniacz byście mi Panowie polecili do tych monitorów?

Pomijając na razie kwestię finansową... ;)

I jeszcze jedno pytanie. Czy zna ktoś może jakiś dobry i sprawdzony serwis, gdzie można wysłać wzmacniacz do naprawy?

Wzmacniacz to Hegel H1 Mk4.

Twórca Canto One - Pan Rogala rekomenduje je do wzmacniaczy lampowych i informuje, że najlepiej zgrywają się z lampami elektronowymi EL34.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Za 2k nie kupisz lepszego nowego wzmacniacza niż Twój Hegel. Jeśli podoba Ci się jego brzmienie to może warto go naprawić. U mnie co prawda inny model Canto, grał bardzo dobrze z Atollem IN100SE, ale nowe są droższe niż Twój budżet. Musiałbyś szukać używki. Za troche poniżej 3k do kupienia często jeszcze na gwarancji. Jeśli nie boisz się lamp to może warto o nich pomyśleć tak jak pisał wyżej Krzysztof. Tylko budżet trochę mały.

Chętnie bym go naprawił, dlatego pytałem czy zna ktoś jakiś sprawdzony serwis gdzie mógłbym go wysłać. Bo w mojej mieścinie nie ma szans na naprawę. Tym bardziej, że nie posiadam do niego schematu serwisowego. A co do lampy, to raczej nie.

• 2 tygodnie później...

Witam Panowie raz jeszcze.

Niestety okazało się, że Hegel jest nie do naprawienia, ponieważ uszkodzone części, nie są już produkowane.

Tak więc zmuszony jestem do zakupu nowego wzmacniacza. Czy oprócz wcześniejszych propozycji, macie Panowie jakieś inne?

Pozdrawiam.

Witam Panowie raz jeszcze.

Niestety okazało się, że Hegel jest nie do naprawienia, ponieważ uszkodzone części, nie są już produkowane.

Tak więc zmuszony jestem do zakupu nowego wzmacniacza. Czy oprócz wcześniejszych propozycji, macie Panowie jakieś inne?

Pozdrawiam.

Kolego zakup sprawdzony wzmacniacz Cayina, dedykowany do tych paczek i będzie problem z głowy. Troszkę dołożysz ale granie będzie na niedostępnym dla Nada czy Xindaka poziomie. Będziesz miał pewną gwarancję i szybki serwis.

Dzień dobry.

Także polecam integrę NAD, w danym budżecie nie znajdziesz lepszego urządzenia do Twoich kolumn.

Ewentualnie jeśli tak bardzo zależy Ci także na wyglądzie, proponuję Onkyo A-9050 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiscie służę pomocą.

Ile razy i gdzie słuchaliście Panowie kolumn Studio 16Hz Canto One?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To poczekaj chwilę, zamiast marnować 2-2,5kzł i stracić połowę na odsprzedaży. Pogadaj z dystrybutorem, masz jego kolumny to na pewno ze wzmacniaczem też się dogadasz.

Boisz się używanych sprzętów?

Chętnie bym go naprawił, dlatego pytałem czy zna ktoś jakiś sprawdzony serwis gdzie mógłbym go wysłać. Bo w mojej mieścinie nie ma szans na naprawę. Tym bardziej, że nie posiadam do niego schematu serwisowego. A co do lampy, to raczej nie.

Napisz do audio connect Bydgoszcz.

Dogadasz sie co do naprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.