Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie dobre podstawki pod opampy DIP8?

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale miałem jeszcze lepsze, kompozytowe zielone złocone, firmy nie znam bo to był wylut.

Ukryta Zawartość

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Oj tam, oj tam ;)

bcc0664a59b6acfd534017fde45ecd36.jpg

Deja vu ...

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

A czy macie jakieś doświadczenia w porównaniach z podstawką i z wlutowanym opampem

O tak:

Ukryta Zawartość

Nie umie znaleźć oscylogramów, ale pięknie te "wieżyczki" mi się wzbudzały :-)

Ukryta Zawartość

To zależy kto i jak wlutowuje...

Najczęściej lutowanie DIY to degradacja dźwięku...

Pisz za siebie. Ja umiem lutować.

O tak:

Ukryta Zawartość

Nie umie znaleźć oscylogramów, ale pięknie te "wieżyczki" mi się wzbudzały :-)

Noo... twin towers :)

To bardzo czułe urządzonka często nastawione na pracę z wyższymi częstotliwościami. B. duża Rwej, mała Cwej może sprawiać że nawet taka krótka linia wejściowa jak tutaj masz od rezystora wejściowego do wejścia nie będzie posiadała odpowiedniego załamania i będzie zbierała wysokie częstotliwości, a wzmacniacz będzie piszczał. Plus zakłócenia zasilania są problemem. W moich podstawkach to mam takie jazdy, że co inne wsadzenie to inaczej gra. Najchętniej bym już wlutował ten opamp, ale uwielbiam takie zabawy i patrzeć jak która kość reaguje na co, bo mam chyba z 20 różnych kości.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Autorowi tematu proponuje samodzielne przeprowadzenie testu, Wybieramy jakiś uklad audia , robimy go w trzech wersjach ,1 wersja , uklad scalony lutowany w pcb , 2 wersja uklad scalony wkladany w tanią podstawke

3 wersja ,ukląd scalony włożony w drogą srebrno-złoconą podstawke , niech to zrobi autor tematu a potem opisze na forum różnice w brzmieniu muzyki !!!!! :)

Bardzo chetnie poczytam jak to wyszło :)

Proponuje też dla testu wlutować scalaki złotem w złoconą pcb , albo pozlocic nuzki scalaka i włożyć w zlocona pcb .......nie zapomnieć opisać wrażenia z tego jak gra taki uklad !

Gość

(Konto usunięte)

Autorowi tematu proponuje samodzielne przeprowadzenie testu, Wybieramy jakiś uklad audia , robimy go w trzech wersjach ,1 wersja , uklad scalony lutowany w pcb , 2 wersja uklad scalony wkladany w tanią podstawke

3 wersja ,ukląd scalony włożony w drogą srebrno-złoconą podstawke , niech to zrobi autor tematu a potem opisze na forum różnice w brzmieniu muzyki !!!!! :)

Bardzo chetnie poczytam jak to wyszło :)

Proponuje też dla testu wlutować scalaki złotem w złoconą pcb , albo pozlocic nuzki scalaka i włożyć w zlocona pcb .......nie zapomnieć opisać wrażenia z tego jak gra taki uklad !

atmeg w 3 wątkach poleciałeś...

Nie dość, że ortografia się kłania, to nic konstruktywnego nie wnosisz, nabijasz posty?

Nie rozumiem, a może się nudzisz?

A może to Twoje najgłębsze przemyślenia?

Weź przeczytaj swoje wpisy może coś Cię tknie i oby.

atmeg w 3 wątkach poleciałeś...

Nie dość, że ortografia się kłania, to nic konstruktywnego nie wnosisz, nabijasz posty?

Nie rozumiem, a może się nudzisz?

A może to Twoje najgłębsze przemyślenia?

Weź przeczytaj swoje wpisy może coś Cię tknie i oby.

Masz problem z moja ortografia ale wypowiedz zrozumiales,prawda?

nic konstruktywnego ? tak? :) To mi napisz do jakich ty wwnioskow doszedles dotyczączych tych różnych montaży ukladow scalownych , no smieszny inteligencie napisz do czego doszedles , nie boj sie mnie :)ja przeciez cie nie zabije , pośmieje sie , dajej mistrzu napisz coś w temacie !

Takie eksperymenty to ciekawa propozycja, mam opa627 w dip8 i inne 627 SMD w złoconej przejściówce. No ale kości już nie te same, bo jedna miniaturowa, więc nici z porównania.

Chodzi o to że mam w kolejce 100 ważniejszych rzeczy do przetestowania, dlatego pytam, czy mieliście doświadczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.