Skocz do zawartości
IGNORED

Miniwieża do 500 zł

Jodzik

Rekomendowane odpowiedzi

To są śmieci w tej cenie.

Kup sobie prawdziwy sprzęt hi-fi(nawet używany i nawet unitra) i zagra to lepiej od miniwieży za 500zł.

Uwzględnij też to,że po 2 latach rozleci się CD(padnie laser albo zepsuję się silnik spindle motor).

Kolumny są w takich badziewiach wykonane z tektury i plastiku a głośniki najgorszy syf.

Miniwieża to jest od 1500zł i wyżej.

Zastanów się zanim wtopisz kasę bo"chytry dwa razy kupuje" i "za tanie pieniądze,psy mięso jedzą"

18 lat temu na urodziny dostałem wymarzoną miniwieżę Philipsa i do tej pory gra tyle że u ojca i w garażu. I nic nigdy nie było naprawiane. Wszystko zależy do czego ma być użyte.

18 lat temu na urodziny dostałem wymarzoną miniwieżę Philipsa i do tej pory gra tyle że u ojca i w garażu. I nic nigdy nie było naprawiane. Wszystko zależy do czego ma być użyte.po kiego wydawać kase albo pieprzyć się z klockami jak coś ma se plumkać gdzieś tam w tle. no chyba, że kolega szuka audio to delektowania się muzą w salonie.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Przez takich niecierpliwców za 500 złotych psuje się rynek w Polsce . Zaczynają znikać artykuły lepszej jakości cenowo też wyższe na rzecz badziewia na które rośnie zbyt . Wiele sklepów w Polsce rezygnuje z lepszych ofert na rzecz tych gorszych , bo na te gorsze jest lepszy zbyt . Właśnie dlatego piszę ten post żeby się zastanowić i uzbierać trochę kasy i kupić coś jakościowo i klasowo wyżej uszlachetniając i poprawiając rynek w Polsce który z podejściem za stówę i złotówę będzie rynkiem płytkim ubogim w oferty i proponującym tylko badziewie .

Witam, uprzejmie proszę o poradę dotyczącą miniwieży do 500 zł, czy możecie polecić 'dobry' model w tej cenie?

Coś podobnego kupiła żona mojej córce . Dziewczyna nacieszyła się tym niecały rok . Odtwarzacz płyt wysiadł po 2 miesiącach grania , zostało tylko radio . Zwrotu nie chcieli przyjąć twierdząc jak zwykle że uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji " popsuł się mechanicznie napęd lasera" Philips nie jest to oferta najlepsza .

https://www.google.pl/search?q=tascam+600+sb&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=vH-YV_biCcfnswGHoYiICA

Coś takiego posłuży lata , a ile się na forsie zaoszczędzi .

Mogę się mocno zgodzić z kolegami. Sprzęt do tej ceny nie zaskakuje jakością i najlepiej dozbierać do czegoś lepszego, ewentualnie zainwestować w słuchawki. Osobiście polecam firmę Audio Technica. Posiadam model ath m40x i jestem bardzo zadowolony :D Jeśli na zabój zależy ci na wieży do 500zł to polecam Pioneer. W tym przedziale warte uwagi. Szerokim łukiem omijaj Samsungi, Philipsy itd.

Spokojnie w tej cenie dostaniesz osobne klocki. Córce tez kiedys kupiłem taką w całosci. Padł laser i wieza poszła do garażu. Laser nie do zdobycia. Potem znalazłem na allegro TA-F110 Sony za 150pln, do tego CD Onkyo DX-6730 za 40pln. Zostaje 300pln na kolumny i tu spokojnie dostaniesz jakies np tannoy mercury czy KEF Coda 7

No ewentualnie Pianocraft no ale to nie ta cena.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

• 4 tygodnie później...

Podepnę się pod temat:

Po przemeblowaniu sypialni muszę się pożegnać ze starą wieżą Technicsa (SC-CH530) i kupić coś nowego. Sprzęt jest używany w 99% do budzenia mnie radiem UKF, więc nie mam szczególnych wymagań, co do dźwięku i funkcjonalności (żadnych Bluetoothów, Wi-Fi, DAB itp.).

Ale po kolei, zacząłem poszukiwania w segmencie mikro wież i wydawało mi się, że Denon M39 to będzie to - na pewno jest to bardzo dobry sprzęt, ale w zasadzie tak dobry nie jest mi potrzebny, więc zszedłem niżej. Generalnie wystarczy mi najprostsza mikro wieża z obsługą MP3 (na wszelki wypadek), odtwarzaczem CD (jeśli byłaby jakaś genialna wieża za półdarmo bez niego, to ewentualnie może być bez) i wejściem USB (do ładowania telefonu) oraz tuner UKF z RDS. Głośniki muszą być minimum 2-drożne, więc odpada najtańszy sprzęt z głośnikiem szerokopasmowym. No i nie wiem, czy każdy sprzęt to ma, więc napiszę, że obowiązkowe jest wyświetlanie godziny w trybie standby oraz budzenie z wyborem dni tygodnia (ma budzić pon - pt, w weekendy nie) i źródła.

Najsensowniej wygląda chyba oferta Pioneera, najtańsza wieża z 2-drożnymi głośnikami to X-HM15, dostępna od 519 zł:

http://www.pioneer-audiovisual.eu/pl/def/products/x-hm15

Potem stwierdziłem, że w sumie może wystarczy mi samo radio - muzyki słucham głównie "w biegu" - w samochodzie, telefonie, z kina domowego w salonie w ciągu dnia. Coś takiego, jak "krytyczne słuchanie" u mnie nie występuje, więc czemu kupować wszystkie funkcje, skoro w 99% i tak będę używał tylko radia.

Wymagania byłyby tylko takie, żeby był RDS, wejście antenowe i przyzwoite głośniki - i czegoś takiego albo nie ma, albo jest stanowczo za drogie. Wpadłem jednak przy szukaniu na coś takiego od Thomsona:

http://www.thomsonaudiovideo.eu/en/11-clock-radio-ct390-3760102754344.html

Funkcjonalność genialna - godzina, kalendarz, RDS, automatyczne ustawianie zegarka, MP3, ładowanie telefonu, odczyt temperatury zewnętrznej. REWELACJA. Problem jest taki, że nie ma wejścia antenowego (a ja mam podciągnięty kabel z kablówki, nie mam ochoty kleić jakiegoś drucika do ściany + odbiór w centrum Poznania jest dyskusyjny co najmniej, no i głośniki to jakieś małe dziadostwo z tyłu (!) obudowy, bez możliwości podłączenia zewnętrznych - gdyby jednak było coś takiego, co sensownie brzmi i ma wejście antenowe - brałbym od razu.

W związku z tym 2 pytania:

1. Czy w kwestii mikro wieży w okolicach 500 zł ten Pioneer to najlepszy wybór? Trochę małe są głośniki - przy 100 mm to chyba bas do ziemi nie schodzi, jeśli za niewiele więcej jest coś dużo lepiej brzmiącego, to nie ma problemu z dołożeniem do budżetu.

2. Czy ktoś kojarzy sprzęt o funkcjonalności podobnej do Thomsona CT390, ale z rozsądnymi głośnikami (lub możliwością podłączenia zewnętrznych) i wejściem antenowym?

Dopiszę jeszcze, że interesuje mnie sprzęt raczej nowy i kompaktowych gabarytów - klocek (klocki) + głośniki muszą się zmieścić na szafce o szerokości 79 cm. Dużą przyzwoicie grającą wieżę właśnie sprzedaję :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.