Skocz do zawartości
IGNORED

All in one do 5-6 kPln

stach_s

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Planuję gruntowaną modernizację salonu i w związku z tym zastanawiam się nad alternatywą dla wzmacniacza, odtwarzacza CD i DAC-a przez który słucham radia z tunera TV kablowej.

Chciałbym mieć w jednym klocku możliwość odtwarzania CD i słuchania radia, to wszystko przy zachowaniu dobrej jakości dźwięku.

Kolumny to szwedzkie monitorki Guru Junior.

Podobno Naim rekomenduje produkty Guru do swoich klocków, ale ceny nowych All-in-one Naima odstraszają, a o używki trudno.

Proszę o jakieś propozycje, sprzęt może być z drugiej ręki, budżet w granicach 5-6 kPln.

Z góry dziękuję za podpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/128287-all-in-one-do-5-6-kpln/
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Cześć,

Planuję gruntowaną modernizację salonu i w związku z tym zastanawiam się nad alternatywą dla wzmacniacza, odtwarzacza CD i DAC-a przez który słucham radia z tunera TV kablowej.

Chciałbym mieć w jednym klocku możliwość odtwarzania CD i słuchania radia, to wszystko przy zachowaniu dobrej jakości dźwięku.

Kolumny to szwedzkie monitorki Guru Junior.

Podobno Naim rekomenduje produkty Guru do swoich klocków, ale ceny nowych All-in-one Naima odstraszają, a o używki trudno.

Proszę o jakieś propozycje, sprzęt może być z drugiej ręki, budżet w granicach 5-6 kPln.

Z góry dziękuję za podpowiedzi

Mam pewien pomysł który - mi osobiście się bardzo spodobał / nawet bardziej nią kombinacja z firmowymi kolumnami Regi....Według mnie to bardzo synergiczne połączenie / bardzo mi się podobało to brzmienie.

Spróbuj wypożyczyć / może Ciebie też zachwyci../ z drugiej ręki nie jest tak drogo.

Całkowicie się zgadzam z takim o to podsumowaniem :

....Rega+Guru Junior. Kombinacja dająca bardzo plastyczny dźwięk, zaskakujący szczegółowością i sugestywnością przekazu...

Nic więcej nie potrafię dodać...

system9.JPG

http://audiolifestyle.pl/pr-ads/

Dzień dobry.

Tak naprawdę jeśli chcesz wykorzystać potencjał Twoich kolumn, musisz zastosować przyzwoity system. Na pewno Naim jest rozwiązaniem bardzo dobrym, które nie wpłynie negatywnie na jakość dźwięku. Jeśli mógłbyś zrezygnować z odtwarzacza CD na rzecz plików, optymalnym dla Ciebie wyjściem byłby system Naim UnitiQute 2b (http://q21.pl/naim-unitiqute.html). Tak naprawdę to w założonym budżecie i pełną, wymaganą funkcjonalnością jest tylko Block CVR-100+MKII (http://q21.pl/block-cvr-100-mkii.html), który klasowo nie jest oczywiście poziomem Naim, ale miło zaskoczy.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Istnieje cos takiego jak Rotel RCX1500 - podobno niezle gra - puytanie jak spisze sie z Twoimi kolumnami?.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poszukaj na kleineanzeige.de, ebay.de, audiomarkt.de: Linn Majik DSi, DSM chyba bedzie ciezkow tej cenie- jesli odtwarzacz CD nie jest konieczny. Jesli natomiast jest nieodzowny to z rynku wtornego mozna kupic jeszcze Linna Classik lub Classik Music.

Jest jeszcze tzn. byl Denon CX1

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Czy ktoś z Was miał do czynienia z Solo lub Solo Neo osobiście??

Miałem z pierwszą wersją. W komplecie z firmowymi ARCAM Alto grało to zadziwiająco dobrze. Niejeden pełnowymiarowy system poległ w konfrontacji. Kolumienki używam do dziś i trudno znaleźć coś lepiej grającego i lepiej wykonanego.

Miałem z pierwszą wersją. W komplecie z firmowymi ARCAM Alto grało to zadziwiająco dobrze. Niejeden pełnowymiarowy system poległ w konfrontacji. Kolumienki używam do dziś i trudno znaleźć coś lepiej grającego i lepiej wykonanego.

Dzięki za odpowiedź.

Jest jeden na Allegro i jeden na ebayu, ceny zachęcające...

Zastanawia mnie jeszcze tylko jedna rzecz, bo ważne jest dla mnie radio, ale mieszkam w takim miejscu że odbiór FM nie ma nic wspólnego z HiFi ;)

Czy Solo ma tuner internetowy?

Zobacz T+A CALA, posiada wzmacniacz i zmieścisz się w budżecie a czy spełni Twoje wymagania?

Urodziwe ustrojstwo, ale zdyskwalifikowane z uwagi na brak CD ;)

Dzięki za odpowiedź.

Jest jeden na Allegro i jeden na ebayu, ceny zachęcające...

Zastanawia mnie jeszcze tylko jedna rzecz, bo ważne jest dla mnie radio, ale mieszkam w takim miejscu że odbiór FM nie ma nic wspólnego z HiFi ;)

Czy Solo ma tuner internetowy?

Tutaj masz dokładny opis funkcjonalności

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj masz dokładny opis funkcjonalności

Ukryta Zawartość

Miałem na myśli wersję wcześniejszą bez NEO ;)

Po namyśle, wezmę jednak na wstrzymanie (choć łatwo nie będzie;), dozbieram trochę grosza i w przyszłym roku rozpocznę poszukiwania Naima Uniti.

Znalazłem informacje że sam Naim rekomenduje głośniki Guru do współpracy ze swoimi klockami!!!

Ukryta Zawartość

Jakbyś chciał ją noszę się chyba ze sprzedażą Simple Audio Roomplayer +

Tu masz streamer DAC i tidala w jednym urządzeniu a chcę dosłownie gorsze za niego.

To jest mało popularny DAC ale gra naprawdę rewelacyjnie możesz na tym forum poczytać opinie jak i w necie

Jakbyś chciał ją noszę się chyba ze sprzedażą Simple Audio Roomplayer +

Tu masz streamer DAC i tidala w jednym urządzeniu a chcę dosłownie gorsze za niego.

To jest mało popularny DAC ale gra naprawdę rewelacyjnie możesz na tym forum poczytać opinie jak i w necie

Dzięki kolego - dobre oferty zawsze mile widziane, ale ta propozycja to delikatne nieporozumienie, bo w tym pudełku nie ma ani wzmaka ani odtwarzacza CD, ani radia - a czegoś takiego właśnie szukam ;)

Dzięki kolego - dobre oferty zawsze mile widziane, ale ta propozycja to delikatne nieporozumienie, bo w tym pudełku nie ma ani wzmaka ani odtwarzacza CD, ani radia - a czegoś takiego właśnie szukam ;)

Ale za to jest rewelacyjny Dac i streamer i tidal

Nie napieraj kolego.

Bo ani to poprawne handlowo, wciskać komuś coś czego nie chce, a i może być ban...

Ale mi zupełnie nie o to chodziło a Ty po złości od razu napisałem Ci to z myślą jakbyś jednak nie znalazł urządzenia all in one to masz tanią alternatywę

Ale mi zupełnie nie o to chodziło a Ty po złości od razu napisałem Ci to z myślą jakbyś jednak nie znalazł urządzenia all in one to masz tanią alternatywę

Zrozum - mam całkiem sporą radochę z macania srebrnych krążków i obcowania z pudełkami i książeczkami.

Cd jest niezbędne i koniec kropka.

Proszę nie podawać więcej propozycji wyłącznie strumieniowców, dzięki

• 1 miesiąc później...

A jednak skończyło się na NAIM Unitiqute2, transport będzie osobno.

Muszę przyznać że z Guru Junior brzmi to wybornie ;)

Wobec powyższego temat spokojnie do zamknięcia.

Dziękuję wszystkim za dobre rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.