Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny używane - Mission, Dali ew. inne do 1500 zł, pokój 22 m2

dzik312

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z okazji nabycia nowego lokum, mam ochotę odświeżyć moje sprzęty grające.

W głównym zestawie który będzie przedmiotem przebudowy obecnie mam teraz wzmacniacz Denon PMA 525R z kolumnami Tonsil Samba 250 i Mission M71.

Tonsil to kupa a nie dźwięk, Mission mi się bardzo podoba.

Pokój ok 22m2 (ok, 5x4,5), prostokąt, kolumny będą na dłuższym boku odsłuch po przeciwnej stronie symetrycznie - w trójkąt.

Muzyka - głównie rock, progresywny rock, progresywny metal.

Podoba mi się dźwięk ocieplony - coś jak w moich małych Mission M71. Lubię bas, lubię też głośno posłuchać.

Kiedyś byłem u znajomego który kupił jakieś Heco za 3500 zł i to było zupełnie dla mnie bez sensu - dźwięk nie dla mnie, brak basu (znajomy też w końcu podłączył subwoofer).

Nie miałem okazji nic poza tym posłuchać do tej pory (znam dobrze jedynie dźwięki naszych rodzimych zestawów typu Diora + Tonsil).

Chcę zacząć od kupna kolumn - wzmacniacz i reszta klocków w drugiej kolejności.

Budżet - wyłącznie używane biorę pod uwagę - do 1500 zł.

Moje typy na dziś (to co widzę w zasięgu ręki):

Mission M74 800zł

Mission M35 / M35i 1500 zł

Dali 6006 900 zł

Tonsil Maestro II 130 / 180 - ok 800 zł

Mam ochotę na M35i - wiem że trochę przyduże do 22m2 i trzeba dobry wzmacniacz, ale to na później - myślę że za 1500 zł z używki coś dobrego już znajdę a taki planuję budżet.

Czy macie jakieś inne, godne polecenia pozycje które warto rozważyć?

Nie chce Ci się poszukać, tylko zakładasz własne zapytanie.

Jesteś nowym kolegą tutaj, dlatego pewnie nie pomyślałeś, że później trudno jest dotrzeć do szukanej informacji.

Witam na forum.

Ja bym brał te Dali.

Mam wrażenie, że za małe pieniądze można kupić przyzwoite Tannoye, nie wymienione tutaj przez Ciebie.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Dziękuję za podpowiedzi.

Zawsze jak ktoś pisze pierwszy post to sprawia wrażenie nieczytającego, ale nic bardziej mylnego... po prostu własne zagadnienie zawsze traktuje się jako nowe i nie pasujące do poprzednich postów. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Trochę mętlik mi się zrobił od tych nowych pozycji.

Widzę jeszcze u sprzedawcy który mieszka blisko mnie takie pozycje:

Klipsch F2, Focal Chorus 714 S - w cenie ok. 1300 zł - czy na te pozycje warto zwrócić uwagę?

Z tego co wyczytałem to Klipsh do mojej muzyki powinien się nadawać.

Lubisz dźwięk missiona np m74, czy nowszego m34i, ale piszesz, że klipsch bardziej się nadaje. Niby tak, tylko lepiej kupować pod swój gust niż ogólne opinie. Jak gra klipsch te tańsze modele, możesz posłuchać niemal w każdym elektro sklepie.

Jeżeli głośno i z basem rozważ też JBL

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.