Skocz do zawartości
IGNORED

dobrze grajaca chinszczyzna

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz dzis mam na warsztatcie cos takiego: zestaw Auna. Kolejne chinskie kuriozum, gdyby nie jedna rzecz: Dobrze to gra. Wzmacniacz jak wzmacniacz z lampowym preampem, ale bardzo zaskoczylo mnie CD. jest z tunerem (nie testowalem) mp3, usb. Brzmi to tak jak klony Sanyo np. cec lub Parasound dp1000, ale bardziej gladko, dokladniej. Poniewaz zasilanie jest zrobione na chamskich elementach wiec mozliwa jest dalsza poprawa.

Moj 2xpcm1702j moze sie schowac.

Troche w graniu podobne do Sony cdp501ES, w charakerze neutralnosci i slodyczy, musze tylko poszukac sposobu by go lekko otworzyc i odszarzyc. Swoj wklad maja dwa klucze 4052 zapewne, oraz wspomniany zasilacz, ktory w polowie zastapilem drugim, bo jedna sekcja wyleciala w powietrze. Kolejnym problemem moze byc w nim trwalosc lasera i mechaniki wiem ze lubia pasc zupelnie bez powodu i znienacka. Blyskawicznie moge mu dolozyc detalu i basu, co zapewne zrobie jezeli go kupie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez shittzu
https://www.audiostereo.pl/topic/128177-dobrze-grajaca-chinszczyzna/
  • 1 rok później...
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

No popatrz. Chińszczyzna rozwalająca japońskie sprzęty...tyle że to wyleciało w powietrze a i z awaryjnosci to słynie. Nic tylko kupować...wiadomo gwarancji też nie ma. Ja podziękuję. Wolę japońską jakosc

Edytowane przez bartosz_55239

Dobre opinie zbiera Janek, czyli Yaqin

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobrze mówią o Audio gd. Sporo jest DAC-ów, które ludzie ściagają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Akurat na stereoikolorowo to wszysztko zbiera zajebiste opinie, pewnie jakby Violet testowal cukier to tez by opisywal jak kawior, szkoda czasu na takie pustoslowie ;'))

Akurat na stereoikolorowo to wszysztko zbiera zajebiste opinie, pewnie jakby Violet testowal cukier to tez by opisywal jak kawior, szkoda czasu na takie pustoslowie ;'))

Moim zdaniem to szkoda czasu na Twoje wywody...Pozbawione szacunku i zrozumienia dla innych... krytykujesz wac Pan na oślep. Taki nick adekwatny do pastwienia się...

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Ukryta Zawartość

A może taka?

Jest dobrze grająca.

Ja kupiłem kilka $ taniej, ale jeszcze doszły podatki.

Ukryta Zawartość

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Taki bardziej marketing-jakoś trzeba zarobić na ten hajend ;-)

Problem chińskiego sprzętu wysyłanego z Chin, to zasilanie, Chińczyk zrobi płytkę z topowymi układami, doda ładną obudowę i będzie to kosztować fajne pieniądze, ale na zasilaniu już nie po kombinuje, zauważcie, że ten sam jakiś układ zrobiony z bezkompromisowym zasilaniem kosztuje spokojnie cztery razy drożej. Dlatego Chińczyk musi tutaj "oszczędzać", droższe urządzenie, klient musi bulić większe cło, no i dobre zasilanie dodaje już masie urządzeniu, więc cena wysyłki też rośnie i nagle potencjalny klient ma urządzenie w cenie tego, które widzi u siebie w sklepie z rozpoznawalną marką, ma gwarancję i serwis, więc co wybierze? Nie ma cudów w chińskich cenach.

Problem chińskiego sprzętu wysyłanego z Chin, to zasilanie,

Nie można generalizować, w chinach robi się "Chiendy" jak i "lowendy". W sumie to dzisiaj tam się wszystko robi.

Problemem tanich klocków nie jest tylko zasilanie, tylko brak przemyślanego projektu, w urządzeniach cyfrowych wystarczy zły rozkład elementów i efekt diabli biorą. Nieraz widziałem jak dobrze zrobiony projekt jest prawie w ogóle nie czuły na jakość użytych elementów, wystarczą jedynie "uczciwe". Oraz byłem też posiadaczem DAC-a z chin (tego taniego) który miał drogie gości PCM1704, drogie zasilanie między innymi trzy transformatory R-Core, kondensatory Silmic i Silvermica, lampy z najwyższej półki i co? Grało to tak że pozbyłem się prędzej niż kupiłem bo coś co w detalu, z marżami i reklamą kosztowało mniej niż same części tego pierwszego grało o niebo lepiej.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Ja tam ogólnie trzymam za nich kciuki, tak jak internet rozwalił przemysłu muzyczny oparty na radio i gazetach muzycznych, tak Chińczycy rozwalili przemysł audio oparty na gustach gości z pisemek audio. Tak nie tak, że są tam jacyś geniusze, po prostu wszystko opiera się tam na kopiach/klonach i czasami wychodzi im, czasami nie, ale dzięki nim można coś fajnego posmakować za ułamek ceny oryginału. Zapewne za tymi projektantami stoją tacy goście jak na tym filmiku z 2012

Nie dziwi mnie to. Chcesz zarabiać na testach nie możesz być obiektywny. Gazetki mają to samo

Generalizowanie że towar jest z Chin, Japonii czy polski nie ma tu specjalnego znaczenia. Można trafić bardzo bardzo dobrze jak i totalny chlam.

• 4 lata później...

AUNA CD AV2-CD508 chodzi w internetach od 250-450 złotych.

Ze zdjęcia wnętrza i opisu niewiele widać poza tym ze przetwornice napięcia zamiast normalnego zasilacza. Co dziwne, gdyż zasilacz do CD to przecież niewielkie trafo z jednym czy dwoma napięciami i para kondensatorów.