Skocz do zawartości
IGNORED

Tuner radiowy (wybór z kilku modeli)

603Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie na pewno mieliście któryś z tych lub innych tunerów radiowych co polecicie

proszę wybrać z dwa modele,mam wieżę sony,ale nie koniecznie musi być sony

zależy mi pełne pasmo,RDS( EON nie wiem czy w naszym kraju jest obsługiwany?)czułość głowicy dobra,

1) SONY ST-SE500 RDS EON 119ZŁ 10W

2) SONY ST-S361 RDS EON 179ZŁ 12W

3) SONY ST-SE300 RDS EON? 149ZŁ 9W

4) KENWOOD KTF-2010 RDS EON 179ZŁ 10W

5) PIONEER F-208 RDS ? 179ZŁ 10W

6) PIONEER F-550RDS RDS ? 249ZŁ 20W

7) DENON TU-580RD RDS 250ZŁ 10W

Sony ST S 370 i 390 (drugi ma możliwość podpięcia 2 anten (RDS mają oba) Mi się podobają oba, raz dźwięk, dwa wygląd - mam 390. Lol nie uwierzyłbyś z czym gra ;P

2 i 3 ze swojej listy sobie daruj. ES serii 5xx - zapłacisz 100-200 więcej za znaczek ES - li tylko. Miałem QS i parę ES z 5xx-tek

A niezłe są jeszcze SE700 (łamaniec - mam) - najwyższy z serii i 920 QS - te dwa i 370 i 390 i serie 5xx ES to ta sama półka Hi-FI - w ES i QS - płacisz deczko więcej za znaczki (100-200 zł.) środki to praktycznie to samo.. Rozbierane focie ma wujek Google....

Denon TU-580RD, najwyższy model, super gra. Odpowiednik poźneijszego TY-1500AE. Ale można wyrwać go taniej jak 250zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I kabel gratis.

Jeśli chodzi o sony to mialem pierwszy model, jakis taki straszny plastik. To chyba jakis slaby model.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

Dzięki Shrek

jest tylko w ogłoszeniach SONY ST-SE370 nie ma 90siątki

czy oprócz dwóch gniazd to to samo pod wzgklędem czułości i RDS ?

a czy w Polsce EON już jest dostępny bo są z RDS lub z RDS EON

......

Ok Rafal mam z Sony segmenty,chociaż też mogę pomieszać na DENON TU-580RD

ważne że czarny,po sprzedaży amplitunera tak jeszcze nie kupiłem wzmacniacza,Sony ciężko a jak kupię inną markę np.Onkyo 8940 to pewno rózne nazwy ,mogą być

est tylko w ogłoszeniach SONY ST-SE370 nie ma 90siątki

czy oprócz dwóch gniazd to to samo pod wzgklędem czułości i RDS ?

Tak

Jeśli chodzi o sony to mialem pierwszy model, jakis taki straszny plastik. To chyba jakis slaby model.

Tak z serii SE (łamańce jak je nazywam, bo u dołu mają takie dziwaczne kształty) warto kupować tylko najwyższe modele, czy to cd, decka, wzmacniacza, czy tunera - te ciut niższe to mi podchodzą pod "prezent komunijny",

A tunery se są trzy: 300 - wydaje dźwięki, 500 - komunijny, ale gra, 700 b. porządny tuner. A co do stylistyki - ;P

<br />A tunery se są trzy: 300 - wydaje dźwięki, 500 - komunijny, ale gra, 700 b. porządny tuner<br />

Trafne podsumowanie mam podobne spostrzeżenia. Warto spróbować Fine Arts t-905,907

jeden ma z EON RDS a drtugi bez EON RDS tym się nie przejmować chyba ??

Jeśli się nie spodziewasz wojny w Europie i bombardowania Twojej miejscowości to nie przejmować się...

Jeśli się spodziewasz..... poszukaj zamiast tunera wujka w Nowej Zelandii

;P

P.S. Jeżeli zdecydujesz się na łamańca se 700

to przyzwoity jest jeszcze wzmacniacz FE 910 R (miałem i to w tym czasie co wzmacniacze 5xx ES - wstydu nie było. Sprzętu Sony przewaliłem z tonę - rzucałem wtedy palenie i kupowanie Sony zastępowało mi gumę. Ogry sa zakręcone)

Warto dać za dobry egzemplarz do 400 zł

Do tego CD o numerku 900 z pilotem max 300 zł ( jest na laserze KSS 213 w cenie marketowego pół litra płynu udającego wódkę - obrzydliwość i obraza wódki na marginesie)

Do tego jeśli chcesz magnetofon - ale tutaj sorry poniżej ES nie schodzę to nie wiem co te łamańce są warte.

I masz porządnom wiżę Hi-Fi ino nie koszernom, bo Sony...... I u Rabina masz w plecy...

A tuner do 200 zł warto kupić i jak masz wzmacniacz Sony to warto żeby pilot miał te 3 klawisze od tunera - możesz sobie stacje z kanapy zmieniać..

Mykam udanych zakupów

P.S. 2 A całkiem już nie koszernym rozwiązaniem jest amplituner kina domowego 930/930 QS - kosztował swego czasu zdrowo ponad 4000 zł

Teraz można kupić ok 500-600 zł z pilotem. ma porządny tuner, w stereo sobie radzi też sympatycznie....

Wiem głoszę herezję, ale zwróć uwagę na jego cenę sklepową i to iż to model z przed dobrych paru lat. Cena wtedy coś znaczyła - teraz nie raz nie dwa widzę guano za kilka tysięcy nie warte paru stówek.....

Albo się starzeję i robie zrzędliwy, albo...... za postępem psia jego kostka nie nadążam.....

Z mojej strony polecam tunery Pioneera, ale nie te co podałeś. Zwróć uwagę na modele Pioneer F 502 RDS, oraz Pioneer F 504 RDS.

Bardzo fajne tunery, na zwykłym drucie naprawdę zacnie łapią stacje. Różnice między nimi w sumie są takie , że f 504 ma funkcję EON , a F 502 jej nie posiada ;)

P.S. Jeżeli zdecydujesz się na łamańca se 700

to przyzwoity jest jeszcze wzmacniacz FE 910 R (miałem i to w tym czasie co wzmacniacze 5xx ES - wstydu nie było. Sprzętu Sony przewaliłem z tonę - rzucałem wtedy palenie i kupowanie Sony zastępowało mi gumę. Ogry sa zakręcone)

Warto dać za dobry egzemplarz do 400 zł

.A tuner do 200 zł warto kupić i jak masz wzmacniacz Sony to warto żeby pilot miał te 3 klawisze od tunera - możesz sobie stacje z kanapy zmieniać..

P.S. 2 A całkiem już nie koszernym rozwiązaniem jest amplituner kina domowego 930/930 QS - kosztował swego czasu zdrowo ponad 4000 zł

Miałem model 830QS sprzedałem,żeby coś innego dla odmiany mieć.

..

Co do wzm.Sony TA-FE900R są tylko dwa w ogłoszeniach 800zł i koło 400zł ? też bez sygnału jest gorący.

podobnym modelem jest SONY TA-FE600R jeden kolega napisał mam go można smażyć jajecznicę bez sygnału.

.

co do pioneer tunerów są ładne ale staram się złożyć sony,ewentualnie jak poskładam różne to bez znaczenia,dzięki mimo to za podpowiedź kolego Exciter555

STR 830QS a 930QS to całkiem co innego, pamiętam bo swojego 930QS kupowałem w sklepie Sonego i porównywałem w momencie zakupu z dwoma niższymi modelami.Były sporo tańsze, a po co przepłacać jak gra tak samo - nie grało ;)

Miałem TA FE910R (wzmacniacz) i zapewniam iż nic na nie szło usmażyć - prędzej usmażę coś na posiadanym 770 ES (acz tez musiałbym go w półkę wsadzić). Jeśli wzmacniacz sam z siebie robi za kaloryfer to jest po prostu uszkodzony....

Także 910 w pełni sprawny bez sygnału jest zimny (włączony), po kilku godzinach grania ciepły. Sprawdzone nie raz....Jeśli jest inaczej jest to uszkodzony egzemplarz - serwis się kłania.

I tak właśnie powstają legendy: ktoś używa uszkodzonego sprzętu coś napisze, ktoś zapamięta i ..... poszło w świat.... :P

Teraz największą sztuką nie jest upolować klocek xx - co też już staje się sztuką, sprzętu już nie ma - ale upolować coś co nie jest złomem i nie wymaga kilku stów na wejściu...

Zgadza się ciężko coś dobrego znajść

jutro jadę po tuner Sony ST S 370

....

Co do TA FE910R to są dwa i róznica duża 800zł i koło 400zł

narazie wziołem Onkyo A8940 jest ładny sprzedam go z czasem ale ciężko być bez wzm. jak ma się inne segmeny

w końcu ostatni segment wzm. Sony bedzie kiedyś

Sony ST S 370 i

Dzięki ci za poradę jaki kupić.

Dziś tuner przywiozłem Sony ST S 370 cena 100zł

chodzi super tylko górna obudowa średnio porysowana a tak na około,zwłaszcza przód idealny,obudowę górną,może kiedyś pomaluję będzie jak nowa

..

Wzmacniacz też dziś dołożony do kompletu Sony na początek ONKYO A-8940 czarne przywiezione dziś super chodzi dźwięk idealny

wysokie,basy wszystko ma na miejscu

nie parzy temperatura spoko,mało zjada na starcie przy minimum i słabym słuchaniu 22W średnio dosyć koło 40W

Wzmacniacz Sony z czasem do kompletu kupie,dzięki wszystkim,pomagającym.

Soniaki z teguły były sterowane pilotem, RDS też działało w nich dobrze- co z tego, jak nadawcy nie potrafią korzystać z RDSu, bo albo pchają, co się da do PTY, albo tylko identyfikator, a inne możliwości nie są wykorzystywane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.