Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz i ...

ja??ko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie jakie monitorki w cenie 500-700zł napedzą mój wzmacniacz(dane poniżej)...mój pokój to około

5-6m2, rodzaj muzyki preferowanej to głównie muzyka rockowa,dość agresywna.Zależy mi na przejrzystej scenie i stonowanym basie.

Dane wzmacniacza

Moc wyjściowa -------------- IEC (D0.9%) 40Hz-20kHz 2X60W (8oHm)

Całkowite zniekształcenie harmoniczne ---------------- .-5% przy 1kHz

Zniekształcenie modulacji wzajemnej ------------------ .-0.5%

Pasmo mocy ---------------------10-48.000 Hz (przy-3dB)

Pasmo częstotliwości

Wejście linearne ----------------20-25.000Hz, +1dB

Stosunek sygnału do szumu

Linearny ------------------------90dBA

Separacja kanałów stereo------------- 45dB

Crosstalk (przesłuch)------------------ 80dB

Czynnik tłumienia --------------------- 40 at 8 oHm

Sterowanie tonami

niskimiwysokimi----------------- +- 10dB przy 100Hz10kHz

Bardzo proszę o poradę...

https://www.audiostereo.pl/topic/12808-wzmacniacz-i/

Znaczy się szukasz kolumienek które swoim Philipsem(FR 732 jak mnie pamięć nie myli) dałoby się napędzić?

Jak coś to coś doradzę ( ale nie tu, bo w razie czego rada się troszkę może zemścić na twojej kieszeni :) ).

https://www.audiostereo.pl/topic/12808-wzmacniacz-i/#findComment-206553

Małe monitorki w obudowach zamkniętych. Ja w pokoju o podobnej powierzchni używam Quadrall Allsonic SM 60 II i jest całkiem, całkiem. Jako ciekawostkę dorzucę, że na Audio Show system Naima grał z maleńkimi monitorami właśnie w obudowach zamkniętych, o wyglądzie tyłów od kina domowego i nazwie zresztą zdającej się potwierdzać ich pierwotne zastosowanie n-Sat ;-) Oczywiście Naima. Nie tylko na mnie zrobiło ton świetne wrażenie (jest o tym w wątku o Audio Show, choć oczywiście znaleźli się i tacy, co marudzili). No dźwięk był dla mnie taki dość znajomy ;-) Te kolumienki Naima stały w pokoju w Sobieskim prawie, że wciśnięte pod parapet, beż żadnych ustrojów akustycznych. Ciebuie czeka coś podobnego - by zbudować jakąś scenę będziesz musiał ustawić je tuż przy ścianie. Odległośc między tobą, a głośnikami jest zbyt cenn by pozwolić sobie na utrate nawet kilku centymetrów. Lepiej też wytłumić powierzchnię za głową i w ogóle wnętrze.

https://www.audiostereo.pl/topic/12808-wzmacniacz-i/#findComment-206872

też przygnałem do Naima, żeby usłyszęć taki dźwięk jak rok wcześniej. wszedłem, wyszedłem, wszedłem, wyszedłem, po trzeciej wizycie nie wróciłem. Duży zawód, bo grało droższe niż w ubiegłym roku. Nowy cd nazywa sie 5x i grał z dzielonym wzmakiem. Mój "lampowy" i bardziej wyrobiony słuchowo kolega miał podobne odczucia.

https://www.audiostereo.pl/topic/12808-wzmacniacz-i/#findComment-207014
  • 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.