Skocz do zawartości
IGNORED

Który wybrać wzmacniacz ALTUS 140

rychu9191

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem 1 kolumnę altus 140 po okazyjnej cenie 150zl wysoko i średnio standardowe niskotonowy stx mega bass, kolumna po regeneracji więc chyba się opłacało.

Zamierzam w niedalekiej przyszłości dokupić 2szt, wiem wiem, mam do nich sentyment i przy nich zostaje.

Zastanawiam się teraz nas wzmacniaczem. Poluje nad yamaha y-520 i technicsem gx-690.

1. Który byście mi bardziej polecili? Gx-690 chyba większa moc z tego co się orientuję?

2. Mogę wrzucić do tej budy wysoko i średnio z STX na tej zwrotnicy i będzie to lepiej grać?

Wyrzuciłeś kasę w błoto. Kolumny kupuje się parami. Teraz będziesz szukał drugiej takiej, z nieoryginalnym głośnikiem? Pomysł absolutnie bez sensu, zwłaszcza kupowanie najgorszych (w odniesieniu do ceny) kolumn w historii polskiego audio.

A wzmacniacz dowolny- z tym badziewoem nic dobrze nie zagra.

I jeszcze jedno- NIE, zwrotnica jest projektowana pod konktetne głośniki.

(Choć chyba w Tonsilu o tym nie wiedzieli.)

Ważne, że autorowi podoba się jak to gra, a to jest najważniejsze ;-) a Wzmacniacz masz jakis teraz?

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

dokupić jednego Zeusa

Do tego jeszcze Tadeusza żeby głowa mniej bolała :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podłącz tę 1 kolumnę do czerwonego zacisku kanału prawego i do czarnego zacisku kanału lewego wzmacniacza i będzie grała jak w stereo. Musisz tylko zrobić dla niej obrotową podstawę, aby scena stereo rozłożyła się równomiernie w pokoju. Obroty 33 lub 45...

A czy nie lepiej na tylnej ścianie powycinać otwory, wktęcoć drugi komplet głośników i postawić kolumnę w poprzek???

Nie. Obroty 44 zdecydowanie lepiej. Tylko się kabel ukręca więc trzeba kupić odpowiednie podstawki pod niego.

Paździerzowa donica za 150 zł. Sporo...

A tak na poważnie.

Nic nie kupuj, granie w mono za rok-dwa to będzie najnowszy trend. No i odchodzą problemy ze sceną, zrównoważeniem kanałów itp.

Żeby nadążyć za najnowszym trendem, trzeba by zostawić bass, przerobić dziury po innych głośnikach pod 2 głośniki samochodowe do kanałów LP, wsadzić do środka blutucha, wzmachole (staram się nadążać z terminologią), i podpiąć pod fona.

Jak sie zapuści muze, to nie ma h... we wsi!

Oj, obrońca uciśnionych się znalazł. Do marek2603:

1. Nikt nikogo wcześniej nie obrażał- Ty jesteś pierwszy, który to zrobił.

2. Żartowaliśmy sobie z absurdalnego pomysłu kupowania śmieci na raty, bo tak należy to nazwać.

3. Altusy 140 są rzeczywiście najgorszymi kolumnami Tonsila, jakie miałem przykrość słuchać. Nie chodziło o wszystkie kolumny z tej wytwórni.

4. Wyskakiwanie z kretynami i debilami świadczy wyłącznie o Twojej kulturze i inteligencji, lub raczej o ich braku.

Nikt nikogo wcześniej nie obrażał-

szydzenie z kogoś to również obraza

Żartowaliśmy sobie z absurdalnego pomysłu

gdyby autor chciał żartów to obejrzałby kabaret

Nie chodziło o wszystkie kolumny z tej wytwórni.

dobrze wiesz ze słowo Tonsil działa jak czerwona płachta na byka na tym forum

Wyskakiwanie z kretynami i debilami świadczy wyłącznie o Twojej kulturze i inteligencji, lub raczej o ich braku

No niestety po przeczytaniu powyższych wpisów to samo nasuwa się na myśl. Przeczytaj jeszcze raz swoje wpisy ...może załapiesz.

a na elektrodzie wszystko jest ..... :)

Tam za błędy ortograficzne dostajesz upomnienie ( aż się prosi by to samo wprowadzić tutaj czytając niektórych "polonistów ") a za obrazę i szyderstwa bana.

To że komuś podobają się Altusy to wyłącznie jego sprawa i mieszanie z błotem takiej osoby świadczy o braku kultury i inteligencji panie porlick.

Tam za błędy ortograficzne dostajesz upomnienie ( aż się prosi by to samo wprowadzić tutaj czytając niektórych "polonistów ") a za obrazę i szyderstwa bana.

Zauważ, że związane jest to z nieszanowaniem języka polskiego przez użytkowników tamtego portalu. Mam tam konto od 2004 roku, już dawno mnie nie było ale właśnie prosta pisownia z błędami mnie przerażała.

Tam wypadało wprowadzić moderację błędów, bo było tego bardzo dużo.

Pozdrawiam

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

<br /> granie w mono za rok-dwa to będzie najnowszy trend<br />

O tak , o tak !

Glośnik "blutacz" (jak to taka wlasnie nowoczesna gimbaza i pokrewne nazywają), smartfon od 5'' w górę z kontem na pejsbuku, deskorolka , spodnie z krokiem na wysokosci kolan , debilna tzw muzyka rodem z kanału VIVA, czapka z daszkiem od dupy strony , dopalacz i jest nowomoda + max-trendy !

Żeby nadążyć za najnowszym trendem, trzeba by zostawić bass, przerobić dziury po innych głośnikach pod 2 głośniki samochodowe do kanałów LP, wsadzić do środka blutucha, wzmachole (staram się nadążać z terminologią), i podpiąć pod fona.

Jak sie zapuści muze, to nie ma h... we wsi!

Nie nadanżasz, porlicku Miły...

A gramiak? Gdzie gramiak, cholera?

O plwocinach, kawą zwanych w kartonowym padle - przemilczę.

Bo może i ja nie nadanżam?:-)

Ściskam Was. Fajny wontecek.

Jacek.

O tak , o tak !

Glośnik "blutacz" (jak to taka wlasnie nowoczesna gimbaza i pokrewne nazywają), smartfon od 5'' w górę z kontem na pejsbuku, deskorolka , spodnie z krokiem na wysokosci kolan , debilna tzw muzyka rodem z kanału VIVA, czapka z daszkiem od dupy strony , dopalacz i jest nowomoda + max-trendy !

O. Ten nadanża:-)

dobrze wiesz ze słowo Tonsil działa jak czerwona płachta na byka na tym forum

No widzisz- sam jesteś przykładem uogólniania zdania o Tonsilu. Przecież pisałem o tym, konkretnym modelu, nie całości. Jak tego nie ogarniasz, przykro mi, wyemigruj na Elektrodę- tam będzie Ci dobrze: język poprawny, brak kabareciarzy, konstrukcje na poziomie...

Tu przynajmniej jest wesoło.

A gramiak? Gdzie gramiak, cholera?

No jak to gdzie?

Na półce, obok przedwzmaka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.