Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY- kto ma ZVP 3310 ZETEX

yogilla

Rekomendowane odpowiedzi

No to masz problem, w Polsce się ich raczej nie dostanie, można próbować wlutować wersję SMD na 3 druciki.

Diabelskie rozwiązanie problemu mogłoby też wyglądać tak: znaleźć jakiegoś n-mos'a z Ciss=50pF i użyć p-kanałowych HEXFET'ów (np. IRFP9140) zamiast IRFP044 oraz bipolarnych pnp zamiast ZTX450, odwracając wszystkie diody i elektrolity oraz dając -50V na zasilanie nieregulowane.

ale strasznie namieszałeś , aż tak nie będe szalał tym bardziej że znalazłem , tylko cena troche mnie powaliła.

Meditronik-elektronika napisał:

Oferta

ZVP 3310 FTA 10 szt po 6,40 pln + vat 2-8 tyg

25 szt po 5,60 pln + vat 2-4 tyg

ZVP 3310 A 10 szt po 7,20 pln + vat 2-8 tyg

25 szt po 6,40 pln + vat 2-4 tyg

Po mojej prośbie o niższą cene odpisali:

przykro mi ale tych elementów nie mamy w magazynie,

i ponad połowa kosztów to transport, a jest to jedyny

z naszych dostawców , który te elementy ma w magazynie.

Dla Pana wiadomości,

wersja ZVP3310FTA sot23 krążek 3000 sztuk cena za sztukę 1,08 pln +

vat

wersja ZVP3310A to92 paczka 2500 sztuk cena za sztukę 2,01 pln +

vat

dostawa 2-4 tyg

No i co biedny człowiek ma począć ???????

• 6 lat później...

Jest szansa na dostanie w PL tego tranka ?

buduje ZENka v4 i chętnie przygarnąłbym komplet, ale widzę, że jest z nim problem.

Gdyby ktoś posiadał nadwyżkę to proszę o info

W sklepie raczej szans nie ma. Jest jeszcze inne rozwiązanie na pozbycie się problemu niedostępnosci Zetex'a. Zrezygnować z bufora, zmienić rezystor w sprzężeniu i rezystor wejściowy i będzie pracował jako V3 (porównaj schematy). I tak wskazane jest by współpracowal z BOZ. Będzie jeszcze bardziej minimalistyczny bo z jednym elementem aktywnym w torze sygnałowym.

P.S. Nie oszczędzaj na kondensatorach w torze sygnałowym, warto tam włożyć bardzo dobre mkp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zbierzcie tłumek :) mogą być też inne elementy to się zamówi nie widze problemu

Ukryta Zawartość

W sklepie raczej szans nie ma. Jest jeszcze inne rozwiązanie na pozbycie się problemu niedostępnosci Zetex'a. Zrezygnować z bufora, zmienić rezystor w sprzężeniu i rezystor wejściowy i będzie pracował jako V3 (porównaj schematy). I tak wskazane jest by współpracowal z BOZ. Będzie jeszcze bardziej minimalistyczny bo z jednym elementem aktywnym w torze sygnałowym.

P.S. Nie oszczędzaj na kondensatorach w torze sygnałowym, warto tam włożyć bardzo dobre mkp.

rozważę budowę wersji 3ciej jeśli nie uda mi się dostać tego elementu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zbierzcie tłumek :) mogą być też inne elementy to się zamówi nie widze problemu

wiem ,że u farnela sa te trany, ale to są smd ?,

można ich użyć zamiennie do tego wzmaka ?

Ukryta Zawartość

czy kolega seweryn jest niewidomy ?

Moze to chamskie ale podałem wszystko na talerzu obrazek fotka opis w dodatku po polski

To mnie przypomina te kawał z buzi na koncu :) ale to już wyższa szkoła jazdy

rozważę budowę wersji 3ciej jeśli nie uda mi się dostać tego elementu

Nie ma co się tego rozwiązania bać, tymbardziej, że na bazie tego samego projektu PCB mozna złożyć praktycznie jednego i drugiego.

Poza tym uwaga - ten Zetex lubi padać bo ma małe napięcie przebicia bramki i znowu trzeba go szukać :-)

Jest jescze kilka "myków" przede wszystkim w doborze elementów aby jeden Zenek zagrał zdecydowanie lepiej od drugiego Zenka. Jak coś to slużę pomocą.

Jest jescze kilka "myków" przede wszystkim w doborze elementów aby jeden Zenek zagrał zdecydowanie lepiej od drugiego Zenka. Jak coś to slużę pomocą.

mam starego Zen w szafie ,za swoich czasów był super,chętnie się dowiem co zrobić by był jeszcze lepszy

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

mam starego Zen w szafie ,za swoich czasów był super,chętnie się dowiem co zrobić by był jeszcze lepszy

Zadam dwa pytania pomocnicze:

- która to jest wersja?

- czy posiadasz do niego dedykowany BOZ?

Pozdrawiam

Zadam dwa pytania pomocnicze:

- która to jest wersja?

- czy posiadasz do niego dedykowany BOZ?

Pozdrawiam

-to zamierzchłe czasy i nie pamietam numeru chyba v7 taka z drugim tranzystorem w torze i kondensatorem.Kondensator jakis zwykły

-BOZ z elna cerafine

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.