Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO TX SR605 tylko w Standby

Łukasz_63425

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przyszedł mi dzisiaj ww. amp. Ale mam problem z włączeniem, świeci się tylko dioda Standby.

Czy może być to spowodowane nie podłączonymi głośnikami?

Po prostu podłączyłem go do gniazdka i ikona Standby sie świeci, zero reakcji na przyciski...

https://www.audiostereo.pl/topic/128002-onkyo-tx-sr605-tylko-w-standby/

A co już próbowałeś zrobić. Kolega mówił , że podobny problem miał ale nie mógł włączyć pilotem więc podchodził włączał ręcznie przyciskiem POWER i już mu wszystko działało. Nie było to cały czas ale miał taki okres (tak, sprzęt też ma okres :) ). Ale co, nawet nie da rady włączyć ręcznie przyciskiem STANDBY. Ja zanim podłączyłem kolumny zmieniałem impedancję więc włączyłem go nawet gdy nie były podłaczone kolumny. To moim zdaniem nie ma nic do rzeczy.

Żeby zresetować ampli trzeba go włączyć.

Ampli 605 włączysz jedynie pilotem power i guzikiem na obudowie. Nie włączysz go np tunerem.

Te guziki z racji częstego używania lubią się wyrabiać naciskając je dużo mocno i zobaczysz czy się uruchomi.

Daj znać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.