Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Zensor 3 czy Dali Lektor 1?

jacekp46

Rekomendowane odpowiedzi

Z pioneer sluchalem opticon 1 I to bylo naprawde ladne, przyjemne brzmienie. Nawet sie zastanawiam czy do sypialni czegos takiego nie wsrawic. Wzmacniacz to byl pd50 a cd pcd50. Dzwiek ocieplony, dobrze wypelniony, nienaturalny, ale milo sie sluchalo.

Wieza STEREO Technics :)

Dzień dobry.

Do Twojego zestawu zdecydowanie lepszą opcją będzie Dali Zensor, chociaż rzeczywiście żeby w pełni wykorzystać potencjał zestawu, wątroby było spojrzeć na serię wyżej. Optymalnym rozwiązaniem byłyby kolumny Dali Opticon 2 (http://q21.pl/dali-opticon-2.html). To znacznie swobodniejsze, dokładniejsze, szybsze brzmienie z lepszym wypełnieniem i spójnością. Bardzo dobrym także rozwiazaniem byłyby monitory Focal Chorus 706 (http://q21.pl/focal-chorus-706.html), które w połączeniu z Music Hall zapewnią Ci równy, dynamiczny dźwięk. Jesli lubisz wyraźną gore pasma i analityczny dźwięk, posłuchaj jeszcze Monitor Audio Silver 2 (http://q21.pl/monitor-audio-silver-2.html) oraznajnowszą konstrukcję Sonus faber Principia 3 (http://q21.pl/sonus-faber-principia-3.html).

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, wszystkie wymienione konstrukcje oraz dziesiątki innych są dostępne od ręki, wszystko można w komfortowych warunkach odsłuchać, porównać. W przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Mam ten sam wzmacniacz (MH A 35.2) w połączeniu z dali zensor 7 i jestem zadowolony .W najbliższych latach nie planuję żadnych zmian.

A jak bym miał wybierać między zensor 3 a lektor 1 ? Wolał bym zensory. Ewentualnie za ok 2 k zł można już dostać używane ikon 2 mk2 może warto i te posłuchać np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak cena za parę to na pewno warto przemyśleć sprawę jak za 2 to poza budżetem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ewentualnie za ok 2 k zł można już dostać używane ikon 2 mk2 może warto i te posłuchać np.

Ostrożnie z tym. Mają odchudzony środek i trudno o piecyk, który tą przypadłość wyprostuje.

lektor1 są malutkie, lektor2 są wielkości zensorow1, dopiero kolumny wielkosci zensorow3 spokojnie dadzą radę w 16 m kw.

Albo niewielkie podlogowki, wtedy nie musisz się martwić o podstawki do nich.

Witaj,

Do takiej wielkości pomieszczenia sugeruję jednak kolumny podłogowe. Tannoy DC6T to bardzo dobry i solidny wybór.

Dali Zensor 5 jednak odstaje od dźwięku 7mek i owszem można je sprawdzić ale przy zestawieniu z większym bratem.

Z kolumn podstawkowych i nowych do tej kwoty zdecydowanie Magnat Quantum 753.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Pokój 16m2, wzmacniacz Music Hall a.35. Muzyka: blues, trochę rocka i spokojnego jazzu. Żródło: pioneer PD-50, pro ject z wkładką audio technica 440Mlb. Czy może coś zupełnie innego do 2000 zł?

Witam,

miałem ten wzmacniacz dość długo i dobrze go wspominać. Dobrze zagrał z Zensorami. Polecam też do niego Dynaudio np. podstawkowe DM 2/7, dla mnie lepsze niż Z3. Odsłuchaj też Indiana Diva 255. Może Ci się spodobają.

Podobno Dynaudio DM 2/7 są bardzo "wymagające prądowo"...Czy Music Hall a.35 będzie odpowiednim wzmacniaczem? Poczytałem trochę opinii i zdecydowałem się na odsłuch. Spróbuję, tak jak radzisz, również Indiana Diva 255.

Owszem Dynki są wymagające względem wzmacniaczy. Ja miałem MH a35.2 z większymi 2/8 i całkiem dobrze sobie z mini radził więc myślę, że z 2/7 będzie jeszcze lepiej.

Gość Junior_AudioMix_Konin

(Konto usunięte)

No music hall 35.2 da radę. A Dynaudio rozbije w pył te Zensorki.. naprawdę.

Czasem dziwię się, że ludzie silą się na jakieś wynalazki, wydają kupę forsy a potem pieją z zachwytu jak to gra, skoro nie gra, ale co w sumie mają mówić - nikt nie lubi przyznawać się do błędów...

Z tym rozbijaniem w pył zensorów 3 przez dm to już trochę za dużo powiedziane (owszem całościowo monitory serii dm są lepsze od zensor 3 ale nie aż tak jak pisze przedmówca z branży bo obecnie już nie produkowane dynie dm to też nie jakiś ósmy cud świata a pamiętajmy, że zensory 3 można kupić w salonach nowe za 1.300zł a maluśkie dynki dm 2/6 to koszt 2.000 zł (już po rabatach...) a dm 2/7 są jeszcze droższe. Skoro dali zensor to takie "wynalazki" to dlaczego macie je w swojej ofercie?

A na koniec są jeszcze nasze osobiste gusta itp. ,choćby na naszym forum są wpisy gdzie ludzie zastępowali "zamulone i wolne dm 2/7" na taniutkie magnaty quantum 673 i byli z ich brzmienia bardziej zadowoleni, bo dostali lepszą dynamikę, scenę i rozdzielczość chociaż kosztem barwy. Jak zawsze coś za coś.

-Salva Mea-

• 1 miesiąc później...

Owszem Dynki są wymagające względem wzmacniaczy. Ja miałem MH a35.2 z większymi 2/8 i całkiem dobrze sobie z mini radził więc myślę, że z 2/7 będzie jeszcze lepiej.

Właśnie zakupiłem w lubelskim Melomanie Dynaudio DM 2/7. Dziękuję za wszystkie rady, spróbuję napisać coś więcej po kliku tygodniach odsłuchu.

A na koniec są jeszcze nasze osobiste gusta itp. ,choćby na naszym forum są wpisy gdzie ludzie zastępowali "zamulone i wolne dm 2/7" na taniutkie magnaty quantum 673 i byli z ich brzmienia bardziej zadowoleni, bo dostali lepszą dynamikę, scenę i rozdzielczość chociaż kosztem barwy.

Model 753 ma już bardzo ładną barwę a przy tym nie ma zamulenia.

Właśnie zakupiłem w lubelskim Melomanie Dynaudio DM 2/7. Dziękuję za wszystkie rady, spróbuję napisać coś więcej po kliku tygodniach odsłuchu.

Czekamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.