Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Polk Audio RTI A7

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

zrobiłem dziś rajd.

Przesłuchałem Naima 5si, Nada 375 Bee, Soul Note SA 300, Vincent sv-227, Regę Elex-R, Pioneera A-70, MF M3si, Primare i22, Marantz KI Pearl Lite "Special Edition" (5.800), Atolla in 200 se oraz Cayina A55.

Wnioski - 11. Pioneera zdecydowanie nie polecam, dobra góra, ale cały przekaz okrojony z masy, dołu, dynamiki, dociążenia

10. Vincent sv-227 - w tym połaczeniu za dużo dołu, góra przeciętna, ogólnie "takse"

9. Naim - ogólnie za gęsto wg mnie, samym gęstym tempem pełnego brzmienia się nie nabije, ciekawe ale nie mój styl

8. MF - też nie do końca moje granie, w tym połączeniu za ciepło w riffach, trochę za wolno choć to może się podobać

7. Soul Note - dobrze, czysto, ale trochę bez duszy, charakteru, trochę bez pazura

Wg mnie bardzo dobrze:

6. Atoll in 200 se - mocarny, dominuje nad kolumnami, dynamiczny i efektowny, niezłe barwy. Łącznie może ciut za ofensywne brzmienie

5. Nad c375 Bee - znakomity wzmacniacz, w swojej cenie rewelacyjny, polecam osobiście, fajnie wypełnia Polki, przyjemny, niemęczący a zarazem dynamiczny odsłuch

4. Primare i22 - hmmmm....pierwsze z zaskoczeń, trochę cyfrowy i zdystanowany, ale trudno go nie docenić w tym połączeniu. Powiało Skandynawią, ale bardzo pozytywnie, trochę inny od wszytkich, dokłądny, analityczny, fajna scena, ale to wszystko z "charakterkiem", spore możliwości

Debeściaki IMO

3. Rega Elex-R, wzorcowa muzykalność i barwa, dobra dynamika, bardzo uniwersalny i niezwykle przyjemny w odsłuchu, nadaje Polkom trochę zwiewności, jeden z najmocniejszych kandydatów, wypożyczę go

2. Cayin A-55 - wielkie wow, lampa i to czuć...ale tylko w pewnym zakresie, w pentodzie duży, dynamiczny, świetny przekaz...w triodzie...miód uszny, mniej dynamiki...ale jakiś czar się pojawia. Małe uwagi co do rocka, jednak malutkie spowolnienie i ocieplenie jest, ale też coś w zamian, duże szanse

1....Marantz - eeee...yyyyyy....mmmmmm....w zasadzie bez uwag, para, dynamika, muzykalność, synergia. Podobno sporo tych właśnie połączeń się sprzedaje. Nie dziwię się. Po prostu - bardzo dopracowany piec, wersja limitowana.

Postaram się 3 najlepsze wypożyczyć, do tego Haiku Bright, może Baltlab E3 i ewent AMC Xia 100.

Kolumny potwierdziły klasę, w rocku bardziej mi się podobały od Wigg Art Enzo - riffy się tam zlewały już niestety trochę. Wzmacniacza bez przesłuchu przez cały weekend przynajmniej 4 z ww. nie kupię :), będzie niezła frajda :D

https://www.audiostereo.pl/topic/127878-wzmacniacz-do-polk-audio-rti-a7/

Mi się Arcam podoba, a AMC to klon NADa ale i tak NAD jakby barwnej brzmi.

Kupiłeś już te Polki? Jadę w poniedziałek je przesłuchać i jeszcze raz Triangle w bardziej odpowiedniej konfiguracji.

Gość numik

(Konto usunięte)

Kwestia kolumn jest przesądzona, teraz tylko kwestia negocjacji. Jeśli znajdę salon z Polkami oraz Regą, Cayinem i Marantzem może od razu wziąłbym cały zestaw. Haiku musiałbym tam zabrać. Mam luz i komfort, wiem czego chcę, fajna sytuacja

Jeżeli ten Marantz zbliża się do pm14 to nie ma co się dziwić... W specyficznym rockowym repertuarze takie zestawienie mogło być ciekawe ( same kolumny są raczej ocieplone/dociążone i wzmacniacz potęgujący te cechy nie spasowywał się z nimi ).

Słuchałem dłuższy czas w domu NADa C356 z Polkami LSiM703 i muszę powiedzieć, że NAD bardzo dobrze pasuje do Polk Audio. Swoją drogą, widzę, że jest trochę osób zainteresowanych Polkiem, więc zapraszam na nowopowstały fanpage - tworzymy tam sporo ciekawych treści o technologiach Polka, nowych produktach, najnowszych recenzjach, oraz o produktach Vintage, wszak Polk to 50 lat historii amerykańskiego audio.

https://www.facebook.com/polkaudiopolska/

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.