Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do KEF C7

laush

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam zestaw kina 5.1 oparty na głośnikach KEF seria C z frontami C7 oraz ampli HK AVR 255.

Chciałbym do tego dokupić wzmacniacz aby poprawić stereo - źródłem stereo będzie gramofon Daniel plus w przyszłości jakiś DAC z podpięciem kompa po USB/WiFi.

Proszę o radę jaki wzmacniacz będzie miał najlepszy stosunek cena/jakość.

Muzyka to lekki rock, trochę elektroniki i jazzu.

Na obecną chwile rozważam:

- HK 690 z drugiej ręki

- Audiolab 8000A z drugiej ręki

- jakiś NAD 316, 326, 356 (nowe) lub coś używanego ze starszych modeli

Który z tych wzmacniaczy będzie najlepszy do moich preferencji / głośników.

Niestety Audiolaba i HK nie jestem w stanie odsłuchać.

dziękuje i pozdrawiam

Karol

https://www.audiostereo.pl/topic/127735-wzmacniacz-do-kef-c7/

Od jakiegoś czasu używam C7 z Nadem 356 i to jest bardzo dobre połączenie. Podejrzewam, że z 326 też będzie ok. Czytałem kiedyś tu na forum, że C7 dobrze gra z najtańszym Nadem 316 ale jeśli możesz dołożyć do wyższego modelu, to chyba warto...

Z używanych, starszych modeli koledzy pewnie coś doradzą.

Witaj

Ja również posiadam kino domowe marantz i kolumny front kef c7.

Długo szukałem wzmacniacza do poprawy stereo. Dla mnie wzmacniacz musiał mieć wejście typu Bypass. Myślałem o audiolab 8000s ale dużo proponowano mi bym takie zestawienie pierwsze odsluchal żebym nie był rozczarowany.

Jako dobrymi i bezpiecznymi wzmacniaczami do kef c7 są NAD-y i jesli by stać cię było to polecany 356 bee. Niestety ja nie mialem okazji słyszeć?

Polecam doradzić się Q21 oni naprawdę robią dobre zestawienia.

Ja do kef c7 kupiłem Roksan kandy k2 niestety nie mogę nic powiedzieć bo on jest w drodze i jeszcze do mnie nie dotarł. Tak czy siak dla mnie c7 jest tylko przejściem bo przymierzam sie do zmiany kolumn na Polską produkcję Audio Academy phoebe 3.

Pozdrawiam życzę dobrego doboru wzmacniacza.

Pytanie odnosnie podlaczenia Audiolab8000A z hk avr 255.

Czy bedzie jakis problem jeżeli pod wejście pre amp in puszczę sygnał z amplitunera hk avr 255 po pre amp out a do wejścia CD podepnę odtwarzacz CD ?

Czy taka konfiguracja zadziała przy założeniu ze w danej chwili jest włączone tylko 1 urządzenie podłączone do audiolab8000a?

Co sie moze wydarzyć jak przez przypadek wzmacniacz dostanie sygnał zarówno na wejście pre amp in jak i wejście CD ?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.