Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki interkonekt do Marantza pm7004 ?

lukiii7

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Wiem że temat wałkowany pierdyliard razy ,...ale jednak ..

Zmieniłem ampli na wzmacniacz Marantz pm7004 -Jest fajnie,tutaj nie mam wątpliwości.Jako źródło robi Denon dnp730ae połączony Melodiką -tu też jest okej.

Jednak potrzebuje jeszcze jednego interkonekta w celu połączenia Denona dcm500 ae (z hk spięty optykiem ,robił za transport)

Wiem że do sprzętu tej klasy nie ma co świrować z drucikami ,więc zawęziłem pole do tych modeli :

Melodika md2r15

profigold proa 4202

prolink futura

Jedyne kryteria to cena i długość ,potrzebuję 1,5 m

Co Koledzy polecają ?

https://www.audiostereo.pl/topic/127713-jaki-interkonekt-do-marantza-pm7004/

Używany z wyższej półki. Nawet jeśli nie pokaże wszystkiego w zestawie, który posiadasz, to będzie przyszłościowy. Kiedyś kupiłem 0,5m. Wireworld Equinox 6 za 150zł. To już dobra klasa. Mam ten kabel do dziś. Pozdrawiam

Dzięki kolego Jared za zainteresowanie,problem w tym że długośc 1,5 metra to wydaje mi się dosyć nietypowa.Ciężko coś znaleźć ,zwłaszcza używanego .Gdyby klocek na klocku stał to bez problemu coś by się znalazło o długości 50 cm.

Melodike testowałem i odpadła z powodu tłumienia dynamiki w wyższych rejestrach. Profigolda mam do tej pory, bo jest to mój pierwszy kabel i zawsze się do czegoś przyda. Profigold nie świruje górą i gra tylko pierwszym planem. Zdecydowanie wole profigolda od melodiki. Obecnie używam Wireworlda equinox 7 i tu już jest przepaść.

Kurcze,szperam już pół dnia i głowa zaczyna mnie boleć :) Może stestuje profigolda,cena do mnie przemawia,a przyszłościowo może ustrzele jakąś ciekawą używkę .Co do wspomnianego wireworlda to nie wątpię że to przepaść ...cenowa na pewno.

Dziękuję za odpowiedzi Panowie !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kup ile potrzebujesz. dokup wtyki i sprawa załatwiona :)

Ukryta Zawartość

Metr tego qeda na alledrogo kosztuje 180 ...

Ale na pomysł zmontowania sobie kabelka to ja nie wpadłem ,dało by radę .Dzięki Jared ! Wezme pod uwagę ,no i o samej marce Supra też nie słyszałem.

Kolego Jared ,jestem w szoku ! Drucik wychodzi 60,wtyki drugie tyle i mam kabel wart parę ładnych stowek ! Bo nie sądzę żeby oryginalne wtyki supry różniły się od tyc hhttp://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5949771422 ,a może się mylę ? Gotowy kabel o długości 1m ( !!! ) Kosztuje 340 zł na alledrogo !!!

No i o marce dobrze piszą .

Kolego Jared ,jestem w szoku ! Drucik wychodzi 60,wtyki drugie tyle i mam kabel wart parę ładnych stowek ! Bo nie sądzę żeby oryginalne wtyki supry różniły się od tyc hhttp://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5949771422 ,a może się mylę ?

A za jakiś czas będziesz tu pisał że " lepsze " kable nic nie dają ...

Polak musi kombinować ;)

Ukryta Zawartość

Też dobry chociaż Qunex 2 lepszy a od obydwu jednak Graphite jeszcze lepszy .

Ukryta Zawartość

Hehe,kolego Muda ,pewnie tak będzie :-D

Ale aukcja z ebeya równie interesująca ! Tyle że to aukcja i pewnie cenke nieźle podbija ,ale mimo to zaraz licytuje :-D

Zapomnialem o ebeyu ,strasznego babola strzeliłem ,brawo ja !

Zaraz robię rentgena !

Hehe,kolego Muda ,pewnie tak będzie :-D

Ale aukcja z ebeya równie interesująca ! Tyle że to aukcja i pewnie cenke nieźle podbija ,ale mimo to zaraz licytuje :-D

Zapomnialem o ebeyu ,strasznego babola strzeliłem ,brawo ja !

Zaraz robię rentgena !

Wcale nie jest powiedziane ze podbija cene. Czesto bywa ze takie kabelki ida za grosze. Ja sam uzywalem qed qunex 4s mam je jeszcze i zostana do nastepnego zestawu sypialnianego kupilem nowe jakis czas temu za pol ceny.Rok temu kupilem 2xmetr qed reference one za 20£ nowe. Mialem tez qunexa 3 ale sprzedalem .Ogolnie polecam kable qed bo to naprwde dobre produkty za rozsadna cene. Obecnie uzywam 2x3 metry glosnikowe qed genesis i sa naprawde rewelacyjne.

Ukryta Zawartość

cena mysle bardzo rozsadna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ostatni link do aukcji qed qunex 3 2x1metr

Ukryta Zawartość

Qed reference one bardzo dobry kabel.

i jeszcze jedna propozycja

Ukryta Zawartość

Troche drozej ale....

Ukryta Zawartość

i cos od furutecha i 1,5 metra

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wystarczy pogrzebac na ebayu i mozna znalezc cos ciekawego za dobre pieniadze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuje Nissio !! Będę częściej zaglądał na ebeya.Tymczasem zamowiłem wtyki i kabel supry.

No i zalicytowalem jeden z quedow ,może pójdzie za 10 funciakow :-)

Dziękuje Nissio !! Będę częściej zaglądał na ebeya.Tymczasem zamowiłem wtyki i kabel supry.

No i zalicytowalem jeden z quedow ,może pójdzie za 10 funciakow :-)

Nie ma za co. Jak cos to pisz na pw staram sie byc na bierzaco z ebayem. Dosc czesto przegladam w pracy ;-)

Może to głupio zabrzmiało, ale ja poważnie pytam. Wtyk to przecież bardzo krótki odcinek,co może pójść nie tak? Straty sygnału? Idąc tym tropem powinienem wymienić wejścia w kolumnach, kabelki w zwrotnicach, itp.

Wiem kolego Muda że mocno w tym siedzisz, więc wyprowadz mnie z błędu proszę.

A co do kabla za dyche, to może choćby brak ekranowania?

Kolego Jared ,jestem w szoku ! Drucik wychodzi 60,wtyki drugie tyle i mam kabel wart parę ładnych stowek ! Bo nie sądzę żeby oryginalne wtyki supry różniły się od tyc hhttp://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5949771422 ,a może się mylę ?

Różnią się! Mają napis Supra!

Ale oba zrobione są z mosiądzu...

Może to głupio zabrzmiało, ale ja poważnie pytam. Wtyk to przecież bardzo krótki odcinek,co może pójść nie tak? Straty sygnału? Idąc tym tropem powinienem wymienić wejścia w kolumnach, kabelki w zwrotnicach, itp.

Wiem kolego Muda że mocno w tym siedzisz, więc wyprowadz mnie z błędu proszę.

A co do kabla za dyche, to może choćby brak ekranowania?

Mam w swoim IC wtyki chyga za 7zl. Lepiej zrobione od wiele razy droższych, Oczywiście trzeba najpierw zrozumieć ze 99% wtyków jest zrobiona z mosiądzu plus złocenie. Taka kosmiczna technologia. Dziwne że forumowi guru tego nie rozumieją i dorabiają ideologię. Takie coś oferuje już byle wtyk za 5zł. Moje mają nacięty pin plusowy, plus efekciarskie nacięcia na masie. Hi-End pełnom gembom. Tylko napisu brakuje i cena 100x w górę.

8c58110df8059c3c6a5b4c65f301d592_1.jpg

?👈

I to jest dobry przyklad.... a niektorzy kombinuja jak kuń pod górkie :)

Wydac nawet pare stow na kable do sredniego sprzetu jest zrozumiale, ale jak ktos kupuje sieciowke za 2k do wzmacniacza za 5k obnoszac sie przy tym jak mu to cudnie gra jak wzmak za 25k;) taki serio ma nierowno pod sufitem a sprobuj w zacnym temacie kablarskim nieprzychylnie sie wypowiedziec yhm czujne audiostereo skasuje Ci posta buhaha

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Dzieki Rafal! No i kabelek prezentuje sie zacnie :-) a co najważniejsze to ze dziala! No i kolega hifibloke ma racje w 100%! Przecież ja ten drucik wepne do zmieniarki denona, ktora nowa kosztowala 1200 :-) wiec wstawianie drogiego kabla moglo by stanowić maly mezalians.

Zeby bylo jasne, nie twierdze ze kablologia to bzdura.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.