Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 1000zł

bartastorun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym prosić Was o pomoc w doborze kolumn do mojego amplitunera stereo. Jest to Yamaha R-S300. Pomieszczenie odsłuchowe ma około 12m2. Teraz mam do niego podłączone Altusy 75 a wcześniej miałem Mildtony 80. Chciałbym zakończyć temat ze starym sprzętem i przesiąść się na coś nowego. Dość dużo czytałem na temat kolumn i wstępnie zastanawiam się nad Magnatem Quantum 673. Może macie jakieś propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/127699-kolumny-do-1000z%C5%82/

Dzień dobry.

Amplituner Yamaha R-S300 to urządzenie podkreślające skrajne pasma, tak więc jeśli zależy Ci na bardziej równym, pełnym brzmieniu, musisz poszukać kolumn o gęstym, dobrze tlenionymi dźwięku.

W założonym budżecie na pewno bardzo dobrze sprawdzi się polska konstrukcja Pylon Audio Pearl Monitror (http://q21.pl/pylon-audio-pearl-monitor.html). Warto rozważyć także zestaw Q Acoustics QA3020 (http://q21.pl/q-acoustics-qa-3020.html) oraz Indiana Line Nota 250X (http://q21.pl/indiana-line-nota-250x.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuje za zainteresowanie tematem. A co sądzicie o tych Magnatach Quantum 673? Czytałem opinie, że nadają się do każdego rodzaju muzyki a na tym by mi zależało. Nie jestem ukierunkowany na jeden gatunek muzyczny. Mogę maksymalnie naciągnąć budżet do 1500zł.

Myślę, że cokolwiek bym wybrał byłoby lepsze od altusów. Wczoraj przeglądałem stronę Pylon audio i napotkałem na świeże kolumny Opal Monitor. Może miał ktoś już możliwość odsłuchu tych kolumn? Na stronie rtv euro agd są dostępne w cenie 1299zł czyli zmieściłbym się w budżecie.

Zerknij na Polk M20 - w ostatnim Audio-Video dostały rekomendację. Cytuję red nacz: prawdopodobnie najlepsze kolumny jakich słuchałem w tej cenie

http://sklep.rms.pl/polk-audio-m20-kolumny-podlogowe-2-szt

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witaj,

Magnat quantum to jedne z lepszych kolumn w swojej cenie. 673 są według mnie bardzo dobrymi podstawkowcami. I ciężko będzie je pobić. Z Yamaha też zrgrywaja się dobrze. Jeśli budżet możesz nieco naciągnąć przemysł kwestie quantum ale modelu 753. Mogę przygotować dla Ciebie lepszą cenę na nie.

W razie pytań zapraszam

Spośród monitorów w tym przedziale cenowy, świetnie zagrają w takim zestawieniu Polskie Pylony Pearl Monitor, a także nieco droższe Opal Monitor,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jako alternatywa o cieplejszej charakterystyce i głębokim basie, mimo swoich niewielkich rozmiarów potrafi zagrać naprawdę dużym dźwiękiem, co z resztą charakteryzuje całą gamę kolumn Indiana Line

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )-Kolumny-stereo-(surround)---2szt./2986

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam, pozwolę podpiąć się pod temat.

Też mam Yamahę RS-300 i szukam do niej podstawkowców.

Zastanawiam się nad:

Monitor Audio Bronze 2, lub

Acoustic Energy 101.

Dlaczego taki wybór? Po pierwsze BR z przodu. Kolumny będą stały blisko ściany. Z 10 cm z tyłu może wygospodaruję. Po drugie ważny jest kolor - musi być biały, najchętniej lakier. Innych nie przepchnę. Muszą być w kolorze mebli.

Pomieszczenie ok. 20m2.

Budżet 1500. Raczej nieprzekraczalny.

Co będą grały? Rock i jego cięższe odmiany. Poza tym sprzęt będzie podłączony do TV i zastępował w nim głośniki.

Doradzicie co będzie lepiej grało z tą Yamahą? Wyczytałem, że monitor audio mają słabiutki bas a na tym też mi zależy.

Witam ponownie. Jeszcze trochę pogrzebałem w temacie i wpadły mi w oko Indiana Line Tesi 262. I tutaj mam pytanie. Czy to są te same kolumny co Tesi 260, tylko różnią się wykończeniem obudowy? Na pierwszy rzut oka wyglądają na takie same, ale wolę się upewnić. Różnica w cenie jest dosyć znaczna.

Tak, to jest ten sam produkt. Jeśli myślisz o czymś dużo lepiej grającym w podobnym wykończeniu to Diva 262 jest absolutnie rewelacyjna.

http://sklep.rms.pl/indiana-line-diva-262-diva262-kolumny-stereo-surround-podstawkowe-monitory

• 3 tygodnie później...

Witam ponownie. Pozwolę sobie wrócić z tematem.

Jeden z kolegów z forum sprzedaje kolumny DEFINITIVE TECHNOLOGY STUDIO MONITOR 55.

Czy RS 300 da radę z tymi kolumnami?

ps. Zrezygnowałem z białego wykończenia :). Nie jest to warunek nadrzędny.

Ukryta Zawartość

Poszukaj konstrukcji Diy lub sam taką wykonaj.Zagra to zdecydowanie lepiej od wszystkich budżetowych konstrukcji

Wystarczy troszkę poczytać na ten temat

Ukryta Zawartość

Słabiutko, taki pykacz do takich kolumn. Lepiej szukaj używanych Polków lub Indiana Line. To są kolumny z minimalnymi wymaganiami względem wzmacniacza. Def Tech jest wymagający zarówno względem wzmacniacza, jak i źródła, stąd tak skrajne opinie o tych kolumnach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.