Skocz do zawartości
IGNORED

Kimber 4vs

Jared7

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam szybkie pytanie do posiadaczy i osób, które miały kontakt z kablami Kimber 4vs i 4pr. Posiadam ten drugi i zastanawiam się, czy mogę liczyć na poprawę jakości dźwięku po zamianie na nieco droższy i nowszy 4vs. KImber 4pr jest kablem ciepłym, rzekłbym basowym. Gubi się nieco w wysokich i średnicy. Dlatego też pomyślałem, że vs może gra w tym aspekcie lepiej. Z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/127680-kimber-4vs/
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Cześć. Mam szybkie pytanie do posiadaczy i osób, które miały kontakt z kablami Kimber 4vs i 4pr. Posiadam ten drugi i zastanawiam się, czy mogę liczyć na poprawę jakości dźwięku po zamianie na nieco droższy i nowszy 4vs. KImber 4pr jest kablem ciepłym, rzekłbym basowym. Gubi się nieco w wysokich i średnicy. Dlatego też pomyślałem, że vs może gra w tym aspekcie lepiej. Z góry dziękuję za pomoc.

4 vs jest w izolatorze teflonowym a 4pr w odmianie pcv... ma to znaczący wpływ na odmienność brzmienia tych przewodów.

Różnice w ładowaniu i oddawaniu tego ładunku elektrycznego któremu jest poddawany izolator danego przewodnika w obu kablach są znaczące.

Ale do sedna .

Wersja VS....to energetyka / otwarcie / dosadność / dżwięczność / szybkość / atak....ale w niektórych zestawieniach potrafi zabrzmieć twardo lub eksponować sybilanty na średnich tonach.

Konieczna jest rozwaga w aplikacji ale kabel ogólniejest znakomity. MZ.

To całkowicie inny biegun niż misiowata / okrągła / dociążająca... seria PR...

https://www.audiostereo.pl/topic/127680-kimber-4vs/#findComment-3847320

W teflonie jest seria TC. Izolacją w VS, podobnie jak w serii PR jest polietylen. Natomiast VS ma większy przekrój (2x2,08; 2x2,56) oraz lepszą miedź. Taka sama miedź występuje w serii TC, gdzie izolacją jest teflon.

Nie miałem 4PR więc o różnicach się nie wypowiadam.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

https://www.audiostereo.pl/topic/127680-kimber-4vs/#findComment-3847345
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

W teflonie jest seria TC. Izolacją w VS, podobnie jak w serii PR jest polietylen. Natomiast VS ma większy przekrój (2x2,08; 2x2,56) oraz lepszą miedź. Taka sama miedź występuje w serii TC, gdzie izolacją jest teflon.

Nie miałem 4PR więc o różnicach się nie wypowiadam.

Przepraszam za mój błąd - cała mój post odnosi się do serii TC vs PR......wersji VS nie posiadałem....

4TC - wybrałem do okablowania ( w środku ) wzmacniacza lampowego...wcześniej był sprawdzony jako głośnikowy do kolumn wraz z wersją PR.

Poniżej sprostowanie :.

4 TC jest w izolatorze teflonowym a 4 PR w odmianie pcv... ma to znaczący wpływ na odmienność brzmienia tych przewodów.

Różnice w ładowaniu i oddawaniu tego ładunku elektrycznego któremu jest poddawany izolator danego przewodnika w obu kablach są znaczące.

Ale do sedna .

Wersja TC....to energetyka / otwarcie / dosadność / dżwięczność / szybkość / atak....ale w niektórych zestawieniach potrafi zabrzmieć twardo lub eksponować sybilanty na średnich tonach.

Konieczna jest rozwaga w aplikacji ale kabel ogólniejest znakomity. MZ.

To całkowicie inny biegun niż misiowata / okrągła / dociążająca... seria PR...

właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło :) dziękuję

https://www.audiostereo.pl/topic/127680-kimber-4vs/#findComment-3847385

To znacznie lepszy i bardziej kompletny kabel niż Kimbery 4VS i 4Pr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kosztuje 180-200usd.

Zamiast bi-wire,można kabel+zworki.Mniej kłopotów i bałaganu z kablami.

Starszą wersję Kimbera 4VS(szaro-niebieską)miałem-to spokojna średnica,czysta,dźwięczna góra i nie-Kimberowy bas.

4Pr mam w kolumnach-do głośnika niskotonowego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/127680-kimber-4vs/#findComment-3848244

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.