Skocz do zawartości
IGNORED

CAL po wymianie kabla - nie słychać różnicy

DjTechnics

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wymieniłem dziś sobie przewód od słuchawek Creative Aurvana live, po wymianie nie słychać prawie żadnej różnicy jedynie co to grają minimalnie głośniej czy zrobiłem coś źle? Mam dwie pary słuchawek jedne po wymianie kabla drugie oryginalne.

Użyłem takiego kabla i takiego Jacka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Jakiejś poprawy?

Wklejam pewny artykuł

Ukryta Zawartość

Pod koniec tego artykułu niby jest napisane że nowy kabel musi się wygrzać kilkanaście godzin? Czy to możliwe?

Ukryta Zawartość

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Grzechu Ty to lepiej sobie daj spokój z takimi nic nie wnoszącymi wypowiedziami.

>DjTechnics

Nie gniewaj się, ale wygląda na to, że dałeś się zrobić w bambuko. Czy to przez "kablarzy", czy innych magików od wciskania kitu. Rozmawialiśmy już o kablu do słuchawek, ale powiem, czemu go wymieniałem- po prostu uległ mechanicznemu uszkodzeniu i żeby nie wyrzucać jeszcze dobrych słuchawek, trzeba było założyć nowy kabelek- tylko tyle. W życiu nie ruszałbym go, gdyby był ok, bo nie ma sensu.

Ampli Yamaha rx-v657 a DAC mam wbudowany w kompie także modelu nie znam bym musiał poszukać w necie, ale różnica między Integra jest duża.

Moja wypowiedź jak najbardziej dużo wnosi.

Skoro nie słyszysz różnicy to jeszcze rokujesz...

Gdzieś na jakimś forum pisałem o wymianie kabla wg. opisu w jakiejś poczytnej gazecie komputerowej.

Jeden z moich kolegów poprosił o taką usługę.

Ściągnął, a było to przed ponad 3 laty, zestaw z jakiegoś azjatyckiego sklepu.

...

Podsumowując, kabel mało łba nie urwie.

Słyszał różnicę na plus, dopóki nie robiliśmy prób.

Oczywiście poznawał swoje słuchawki po "wadze"...

Gdy wyeliminowaliśmy ten problem, niczego nie usłyszał...

Z tego czasu zostały mi ten model słuchawek, te porównawcze bez kabla. Bardzo sobie je chwalę... Są ze mną do dzisiaj w pracy...

PS: Jakiej wypowiedzi byś się spodziewał? Co wnoszącej?

Ciesz się nowym kablem, podziwiaj, słuchaj. Po czasie i tak sobie wkręcisz, że gra lepiej i będzie dobrze :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

@porlick

Moje Cal mają już przeszło 4 lata, są wykonane z kiepskich materiałów i są nie trwałe i łatwo łamliwe, także nawet jeśli nie ma różnicy to taka wymiana im się przydała.

@Grzegorz przed tą wymianą naprawdę przeczytałem sporo na różnych forach i każdy słyszał jakąś różnice, oczywiście na plus,nie wierzyłem oczywiście wpisy typu spora różnica, bądź ze zagrają o klasę wyżej. Poprostu nikt nie potrafił się przyznać do tego, że wymiana kabla nic nie poprawiła i każdy jak widać wkręcil sobie na banie poprawę jakości.

Ja postanowiłem napisać o tym na Forum, ponieważ nigdzie indziej takiego wpisu nie znalazłem, wiec komuś kto rozmyśla wymianę kabla zapewne się przydadzą.

@daris raczej sobie nie wkrece, bo mam dwie pary wiec nic z tego ;-)

@kolmen nie wydaje mi się by kabel w cenie whiskacza by coś poprawił

@porlick

Moje Cal mają już przeszło 4 lata, są wykonane z kiepskich materiałów i są nie trwałe i łatwo łamliwe, także nawet jeśli nie ma różnicy to taka wymiana im się przydała.

A to już słuszny wniosek.

@kolmen nie wydaje mi się by kabel w cenie whiskacza by coś poprawił

kabel nie ale sam trunek tak :)

Wystarczy jeden browar i juz słychać różnice hehe

Kolega, któremu wymieniłem kabel "zamilkł" na jakiś czas. Zamilkł audiofilsko (razem pracujemy).

Ostatnio zagadnął coś o kablach USB.

Wydał ponad tysiąc złotych... Szczegółów nie znam; wstydzi się ze mną rozmawiać o cenach swoich poszukiwań...

Pracujemy w IT...

@daris raczej sobie nie wkrece, bo mam dwie pary wiec nic z tego ;-)

Właśnie dlatego, że masz dwie pary :)

przed tą wymianą naprawdę przeczytałem sporo na różnych forach i każdy słyszał jakąś różnice, oczywiście na plus,nie wierzyłem oczywiście wpisy typu spora różnica, bądź ze zagrają o klasę wyżej.

No pewnie, że słyszeli- w pewnych kręgach nie wypada nie słyszeć, bo narażają się na wykluczenie :-)

Beyerdynamic, Sennheiser, AKG, ...

swoją renomę zdobyły w czasach, kiedy kable były tylko budżetowe...

Ostatnie lata to wysyp jakichś gawędziarzy, którzy słyszą kable. Odróżniają budżetowe od niebudżetowych... hmm...

Odróżniają kable między sobą w każdej klasie...

Kurna, przybywa chorych na raka, uczulenia, choroby psychiczne. Populacja ubożeje na zdrowiu, coraz więcej wad budowy, nadwaga, nadciśnienie, choroby krążenia.

Co drugi chodzi w okularach... ale kur.a słuch im się poprawił !!!

Bo jak już parę razy pisałem, skończyła się w audio epoka inżynierów, a zaczęła szarlatanów.

A wszystko pod sztandarem z hasłem, że zasady słyszenia opierają się naukowemu poznaniu- i zaczyna się wciskanie audiofilom magicznych gadżetów "poprawiających" brzmienie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.