Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable do Klipsch RP 250

DjTechnics

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje kabli głośnikowych w cenie adekwatnej do jakości 2x2m do Klipsch 250, zależy mi na ostudzeniu troszkę górnego pasma, jak i na większej średnicy, bo jest troszkę cofnięta i nie wiem czy lepszy przewód to zmieni. Przeglądałem forum i ktoś pisał że przewody klotz ogarnely trochę górne pasmo.

Poszukuję także kabla jack chinch około 2m

Mój budżet na kabelki to 200pln

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

https://www.audiostereo.pl/topic/127492-jakie-kable-do-klipsch-rp-250/

Mam Klotza z Klipschami rp260 i faktycznie są idealne. Klotz ma dobrze kontrolowany bas, zaznaczoną i szczegółową średnicę. Góry jest dużo ale jest bardzo złagodzona i mało detaliczna. QEDa ruby tez testowałem ale ciął po uszach, choć dół pasma miał świetny. Kimber jest świetny jeśli możesz sobie pozwolić na taki wydatek.

Spróbuj jeszcze taki numer zrobić. Postaw kolumny na kolcach, tylne kolce odkręć na tyle żeby kolumny stały prosto, a nie lekko pochylone. po prostu wyprostuj kolumny. To wycofa trochę te drażniące ucho zakresy

Wielkie dzięki Krzysiu o taką odpowiedź mi chodziło ;-)

Takie masz te przewody?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze jakby ktoś polecił dobry jack chinch który poprawi jakość byłbym wdzięczny ;-) posiadam kabel za kilka złotówek i czuje, ze sporo pogarsza jakość.

Nie ten link a nie mogę edytować

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Pisałem o kablach głośniowych Klotz LY225. Interkontekty sprawdzałem różne. Melodika - tragedia. Profigold Sky -- jest tani i z braku laku da rady. Van den Hul The name zamula dół i zbyt łagodna góra. Za to zacne wokale, ale ja mam wzmacniacz NADa to nie pasują ze sobą. Niedługo sprawdzę Wireworld Equinox. Jak nie masz za dużo kasy to Profigolda bierz w połączeniu z głośnikowym klotzem. Mi ktoś dawno temu doradzał Wireworlda Luna. Interkonekt Klotz z tego co o nim czytałem o nim jest kiepski, ale nie testowałem.

ps. Piszę o interkonektach ale te też występują w wersjach: mini jack - 2xRCA.

Spójrz na kabel Van den Hul The Clearwater (http://q21.pl/van-den-hul-the-clearwater.html), który moim zdaniem powinien idealnie sprawdzić się w Twoim systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Poszukuje kabli głośnikowych w cenie adekwatnej do jakości 2x2m do Klipsch 250, zależy mi na ostudzeniu troszkę górnego pasma, jak i na większej średnicy, bo jest troszkę cofnięta i nie wiem czy lepszy przewód to zmieni.

Przewód tego NIE zmieni. Wymień kolumny, jak masz za dużo góry i cofniętą średnicę, bo pewnie tak są zestrojone te Klipsch.

Witam. Posiadam w/w głośniki. Do ich napędzenia używam kabli QED Ruby Evolution. Skusiłem się na nie po przeczytaniu wielu pozytywnych recenzji/opinii (również na tym forum:). Nie testowałem zestawu z innymi kablami.. lecz moim skromnym zdaniem dzwięk generowany w tym zestawieniu jest bardzo dobrej jakości. Tonalnie bardzo zrównoważony. Zarówno basu jak i tonów wysokich jest w sam raz. Kabelek ma też zaletę - którą jest atrakcyjna cena:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.