Skocz do zawartości
IGNORED

aune x1s vs arcam rlink vs dacmagic 100

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj jest potrzebny również dobry pre prawda ? Dobry DAC + dobra regulacja to moim zdaniem Audio Gd NFB28 tylko to ponad budżet.

W cenie do 1.5 tys ciężko coś sensownego z pre znaleźć.

Tutaj jest potrzebny również dobry pre prawda ? Dobry DAC + dobra regulacja to moim zdaniem Audio Gd NFB28 tylko to ponad budżet.

Wyciągasz moje marzenia na światło dzienne ;) Ale jakieś trzeba mieć......

Mmmmmmmmmmmm z Audio Gd NFB28 jest tak .....Przychodzisz do salonu o 10-tej wybierasz źródło, słuchawki , ustawienia , nastawiasz swoją płytę na repeat włączasz zamykasz oczy i w pewnym momencie ktoś puka cię w ramie i mówi przepraszam pana już 18-sta zamykamy :)

Niestety na najbliższe lata Audio Gd NFB28 nie jest niestety w moim zasięgu.

aune x1s czy arcam rlink czy dacmagic 100

Aune X1s bez apelacyjne.

ten aune taki dobry ??? przełączyłbym sobie wyjście rca za potencjometr i mam funkcje preampa i prosto do końcóweczki i na rok dwa spokój , a jak się już przewali na rynku to zainwestuję w coś na kształt oppo ha1 lubz audiolaba a może teaca ud503 a może wyjdzie coś innego - lepszego

obecnie walczę z płyteczkami wm8804/pcm5102 i efekty są bardziej niż zadawalające , a że włożyłem w to już z 2 stówki mam dylemat , czy odpuścić i kupić Aune X1S .... ? hmm - ten mój wynalazek gra pewnie bardzo podobnie do arcama rlinka, czy miał ktoś może bezpośrednie porównanie aune i tego arcama

czy różnica w jakości będzie znacząca ? załóżmy ,że porównujemy aune X1S i arcama rlink

proszę o Wasze zdanie

a może z innej beczki , znacie może jakiś odtwarzacz hdd lub strumieniowy do 3000 zł ,który bez zewnętrznego daca zagra jak np. aune x1s ?

mam bardzo leciwego trekstora movie stationktórego używam jako źródło sygnału optycznego oraz I2S i może czas pomyśleć o czymś nowszym - ten trekstor odtwarza tylko wave i mp3 - słucham tylko wave , bo flac przerobiłem na wave i po problemie , ale zależy mi na lepszym źródle, bo obecnie to najsłabsze ogniwo mojego systemu , a na więcej niż 3000 zł na razie mnie nie stać

Witaj,

Niestety kolega Different ma racje. Przy tym sprzecie musisz popatrzeć na coś z wyższej półki. Jesli ma to być sprzet przejsciowy to nie szkoda kasy? Na Pewno nie CA DAC Magic 100 za mocno ingeruje w dzwiek systemu który posiadasz.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.