Skocz do zawartości
IGNORED

Jeżeli nie CocktailAudio x12 to co ?

tyfoon

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

od jakiegoś czasu poluje na allegro bezskutecznie na urządzenie z tematu, cena ponad 2100 wydaje mi się trochę za wysoka.

Może polecicie inne urządzenie spełniające parametry:

-obsługuje koniecznie Tidal

-odtwarzanie wiekszosci popularnych i gęstych plików audio 24/192khz (flac, ogg, mp3 itd)

-cena do 1000-1500

-radio internetowe

-korzyta z podpiętych dysków twardych minimum 4TB

- wewnetrzny DAC - bedzie w przyszlosci zewnetrzny w granicach 1500 pln wiec ten w urzadzeniu aby pogral z rok i nie meczyl

-wyjscie coaxialne

w coctail audio ze zbednych rzeczy jest:

-wzmacniacz

-cd i ripowanie - fajnie ze jest ale nie jest super konieczne

czyli 3 rzeczy do kupienia na raz. Odpada niestety.

Chce to wszystko zamknąć w jednej skrzynce ze sterowaniem z pilota ewentualnie z posiadanego telefonu na androidzie.

Generalnie potrzebuje typowego strumieniowca, ale takiego który napewno obsługuje w jakiś sposób przystepny TIdala - (może to być dedykowana aplikacja na telefonie). Niestety z tym najtrudniej, gdyż o ile wyjściowo jakieś urzadzenie go nie obsługiwało tak po update softu już tak, ale tych informacji znów ciężko uzyskać

urządzenie może mieć słabego DAC

Witam,

Tak jak kolega wyżej napisał Daphile, obsługujesz telefonem na androidzie (aplikacja np Squeezer) , Tidal też działa, radia internetowe tak samo, Dysk w komputerze podłączony będzie dyskiem sieciowym widocznym w całej sieci domowej nie sprawdzałem tylko czy 4TB obsługuje. Wszystko będzie w jednej obudowie jak kupisz kartę dźwiękową z dac, kwestia tylko wielkości obudowy i konfiguracji ale na ITX już jest obecnie duży wybór i będzie bezgłośny jak się dobrze dobierze komponenty. A jak się chce małe rozwiązanie to polecam FSC Esprimo Q5030 lub nowszy Q900.

no dobrze widzę, że koledzy upierają się przy daphile.

Czytałem kiedyś o tym ale z uwagi na kłótnie tu na forum odpuściłem

mógłbym się skusić jeżeli ktoś by odesłał mnie konkretnie do dobrej specyfikacji komputera na kórym to daphile ma stać :

-jaki zasilacz, który nie będzie problemem ? najlepiej chłodzenie pasywne aby było jak najciszej

-karta muzyczna z wyjściem coax -abym to później mógł rzucić na dobry dac. USB mnie nie interesuje. USB to konieczność konwertera spdif z galwaniczną izolacją plus kolejny zasilacz. Kolejne elementy, a chce system maksymalnie uprościć.

w urządzeniu dla którego szukam odpowiednika mam to wszystko w jednym boksie.

Poszukaj sobie gotowego FSC Q900 lub starszego Q5030, ma od razu kartę dźwiękową z wyjściem spdif optycznym (złącze mini-optyczne - czyli typ J). Bardzo mały bezgłośny i jak wrzucisz do tego dysk ssd to jeszcze będzie bardzo szybki, tylko ssd nie mają dużej pojemności (dyski tylko 2,5 cala). I szczerze się nie upieram, tylko faktycznie jest to najtańsze rozwiązanie do tego czego szukasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.