Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość kabla lan

Stephen Moody

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie

Proszę o Wasz głos w dyskusji.

Czy rzeczywiście jakość kabla lan przekłada się na poprawę jakości odtwarzanych plików w sieci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W powyższym teście autor nie pozostawia złudzeń co do faktu, że dobra jakość kabla lan ma znaczenie.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/126821-jako%C5%9B%C4%87-kabla-lan/

Był już podobny wątek na forum.. Pisałem, że z ciekawości podpinałem oryginalnie zarobione kable LAN dobrej , amerykańskiej firmy - różnicy żadnej ( co jest logiczne akurat ).

Ja ostatnio wymieniłem kabel sata w kompie na audiofilski,orkiestra w domu taki efekt dał a najgorsze że kolumny gdzieś przepadły i nie moge ich znaleźć.

A tak na poważnie to wiedziałem że to Pacuła napisał zanim klikłem w link od Moody,koleś z tostera by uczynił gadżet audio na cóż,tacy też są patrzebni aby ubarwnić ten świat.

Tym tokiem rozumowania można wnioskować iż lepszy kabel Lan powinien poprawić kolory w filmach czy wyostrzyć obraz itp bzdury

Jak już wpomniałem pana Pacułe to koleś używa takich metafor i przenośni odnośnie dźwięku że nie wiem po jakiego to dalej czytam i raczej unikam jego recenzji

Łokmen Saba

Więcej popsuje wifi w chałupie; błędy fazowe są podobno zupełnie

innego rzędu, niż wprowadzane przez nawet bardzo kiepski kabel.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Panowie

Czy rzeczywiście jakość kabla lan przekłada się na poprawę jakości odtwarzanych plików w sieci.

Ukryta Zawartość

W powyższym teście autor nie pozostawia złudzeń co do faktu, że dobra jakość kabla lan ma znaczenie.

Jak kabel LAN działa prawidłowo, to nie ma wpływu na jakość dźwięku. Nie czytaj lamerów z highfidelity :]

Ukryta Zawartość

Panowie

Ukryta Zawartość

W tym dziale zdecydowanie jakość kabla lan nie poprawia jakości plików,ale.... gdybyś napisał ten post w dziale hi-end to tam poprawa będzie znaczna a w niektórych przypadkach wręcz dramatyczna.Tylko musisz napisać że masz 10.000 do wydania,bo inaczej to cie przeniosą do działu ze Smoleńskiem

Ukryta Zawartość

A co jak ktos po wifi przesyla? Jakosc routera czy powietrza ma znaczenie?

pewnie że ma, jak będziesz miał zabączony pokój to odbiór spektaklu muzycznego będzie słaby, ale jak fajnie lekko podperfumujesz albo dobrze przewietrzysz będzie o wiele lepiej...

imho wszystko ma znaczenie, kabele eth kiedyś odsłuchiwałem i potwierdzam, że wprawne ucho wysłyszy różnice, ale czy gra warta świeczki to już zostawiam prawdziwym hiendowcą ;-)

Internet z routerem mam w innym pomieszczeniu, NAS po eth do routera - muzykę stamtąd streamuje po wifi do transportów (SBT, SBC oraz Moon180) - głównie Tidal Hifi - i tutaj duże znaczenie ma zasilanie routera oraz NASa.

Miłego dnia :-)

A antenke audiofilska do routera masz?

Bardzo ważne żeby za antenką zrobić panel odbijający fale w kierunku laptopa,można taki wykonać np.ze starej miski emaliowanej.A jak sprzęt masz w innym pokoju to oczywiście potrzeba kilka misek żeby sygnał był płynnie odbijany od miski do miski.

A co jak ktos po wifi przesyla? Jakosc routera czy powietrza ma znaczenie?

a masz jonizator w pokoju? bo jak nie to kicha ;-)

Ma znaczenie o ile kablami ethernel podlączamy kolumny głośnikowe do wzmacniacza. W innych wypadkach nie ma ;)

bardziej chyba jak kablami ethernetowymi zasilasz sprzet.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Najlepsze są stare kable lan wygrzewane przez kilkaset tysięcy godzin w niemieckich firmach począwszy od początku lat 90',- Poszukaj na aukcjach coś z po-leasingu się powinno trafić w końcu PL to śmietnik Europy a jak wiadomo na śmietniku niektórzy znajdują prawdziwe skarby.....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Najlepsze są stare kable lan wygrzewane przez kilkaset tysięcy godzin w niemieckich firmach począwszy od początku lat 90',- Poszukaj na aukcjach coś z po-leasingu się powinno trafić w końcu PL to śmietnik Europy a jak wiadomo na śmietniku niektórzy znajdują prawdziwe skarby.....

no szukalem, mam do wyboru niebieski, szary i pomaranczowy, ktory brac? czy pomaranczowy zbytnio nie ociepli ?

no szukalem, mam do wyboru niebieski, szary i pomaranczowy, ktory brac? czy pomaranczowy zbytnio nie ociepli ?

Bierz szary będzie najbardziej neutralny,- grunt żeby wcześniej pracował w jakiejś małej lokalnej firmie i nie miał zbyt dużego przebiegu kilobajtów, bo to też może mieć wpływ na jakość plików... :)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Był już podobny wątek na forum.. Pisałem, że z ciekawości podpinałem oryginalnie zarobione kable LAN dobrej , amerykańskiej firmy - różnicy żadnej ( co jest logiczne akurat ).

Sułek robi dobre kierunkowe kable LAN. Pogłębiają scenę i wygładzają dzwiek.góra jest aksamitna jak pies.

Sułek to nawet ma izolację kierunkową, takie to cuda!

niestety dopiero w wersji deluxe. slabsze wersje maja koszulki zwykle. no ale stosunek cena jakosc to uzasadnia ;-) szkoda, ze nie ma roznych kolorow, bo tak to ciezko cos dopasowac.

[quote name=Stephen Moody' timesta

Ukryta Zawartość

Forum Audiostereo zamienia się pomału w szambo.

Kup na allegro fabrycznie zarobioną skrętkę kategorii 5 i po problemie.

Natomiast jeśli jesteś z sekty i chcesz bić pianę to daj znać. Na pewno ktoś Ci w końcu ulegnie i pociągniecie razem temat na 200 stron. hah ;)

Kup czarny, może szybciej zejdziesz i wszyscy odetchną z ulgą. hah ;)

Ukryta Zawartość

Gówno sie znacie,widzę że głównie wypowiadają się tu amatorzy,nie osłuchani,którzy nie przerzucili kilka tysięcy klocków po dwa miliony każdy.

A wiadomo że sam kabel LAN bez porządnych podstawek nie zagra....

Kup czarny, może szybciej zejdziesz i wszyscy odetchną z ulgą. hah ;)

no wlasnie czarnego nie chce, bo boje sie, ze zbyt wszystko hmmm przyciemni

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.