Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz 2000PLN - 2500 PLN

Ziutsane

Rekomendowane odpowiedzi

Bo Muda osobistych wycieczek nie zrobił - sam wszystko zaczął...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zaczął, bo przedstawił ofertę modyfikacji, której nie zabrania Regulamin? Nawet jeśli robił osobiste wycieczki to w ramach ripost na takowe, obrony dobrego imienia. Każdy by tak postąpił...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Znowu się zacznie K! mać

Nie zacznie się. Dawno skończyłem rozmowę z tym człowiekiem zwłaszcza po chamskim PW jakie dostałem. Nie odpowiadam też jego naganiaczom którzy nagle wyrośli jak spod ziemi.

A to cudo warte jest tej kasy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Masz tupet facet .

Brak słów jacy ludzie potrafią być dwulicowi .

Dokładnie ciebie te zdania określają. Najlepsze cyrki widać jak wypisujesz po innymi nickami ohy i ahy na temat swojej modyfikacji. Szkoda, że nigdy się nie stawiłeś na spotkanie aby zaprezentować swoje dzieło.

Wypożyczyć za kaucja tez nie chcesz. Ciekawe dlaczego? Bo to jest nic nie warte, taka jest prawda

Jedno co potrafisz to wszędzie wciskać swoje usługi jak taki arab na targu.

Mi to się już po prostu zbrzydło i widzę nie tylko mi.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Nie odpowiadam też jego naganiaczom którzy nagle wyrośli jak spod ziemi.

Pijesz coś do mnie, choć na kilka prostych pytań nie potrafisz odpowiedzieć?

Dlaczego Tobie wolno mnie obrażać co jest nazwane "Trollingiem", ale jak wspomni się o Twoim udowodnionym na Forum zachowaniu - powszechnie w świecie znanym jako potencjalna choroba psychiczna, to dostaje się "warna" za "Trolling"?

Bo masz "szabanaście" tysięcy postów, z czego znaczna ilość pisanych do siebie samego co stricte przekłada się tylko na ilość, a nie jakość?

Za takie zachowanie na każdym dobrze szanującym się Forum osoba pisząca pod kilkoma Nickami dostaje "banana 4 ever" a Ty pierdzielisz, że odbyłeś karę i jest dobrze? Serio?

Oszukałeś 100% użytkowników Forum, a masz czelność twierdzić, że muda44 naciąga właścicieli NAD-ów - i to przez takie zachowanie są burdy na Forum, nic innego...

Pewnie, że nie odpowiesz - ponieważ strzeliłbyś sobie w kolano. Teraz musisz z tym żyć...

W tym miejscu przepraszam autora wątku, oraz pozostałych, którzy musieli przez to przechodzić - ktoś musiał postawić się butności i arogancji niektórych. To było tylko kwestią czasu...

discomaniac71, wysłałem Ci to samo także na PW, abyś miał szansę to przeczytać, zanim Moderator oczyści topik - co jest słuszne :)

Pozostaje mi mieć nadzieję, że pozostanie w tej kwestii bezstronnym :)

Wez roksana caspiana i bedziesz mial spokoj. To uniwersalny piec

Ten może być?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W kręgu moich zainteresowań został Haiku Bright, byłem, słuchałem, nieźle to brzmi.

Bardzo pozytywnie zagrał Electrocompaniet ECI2.

Jest jeszcze opcja zbudowania czegoś, pytanie tylko, czy za 3,5 k pln da się coś sensownego zbudować (zlecić komuś budowę).

Ten może być?

Ukryta Zawartość

to akurat koncowka mocy - bedzie potrzebny preamp

sprawdz integry - to naprawde bardzo dobre ampy

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pojawiło się kilka naprawdę ciekawych propozycji: Baltlab Epoca - oj warto tego posłuchać, Roksan Caspian - też polecam i opisany przeze mnie Copland. Nowy Creek w tym towarzystwie wypada bardzo blado. Ale oczywiście musisz sam posłuchać.

Pan Cygaret 21-07 napisał do mnie

cygaret

Użytkownicy

810 postów

MiejscowośćStrzałkowo

Wysłano 21.07.2016 - 23:05

Cześć,

Podeślesz mi jakiegoś NAD-a po modyfikacji?

Wzmacniacz mam w naprawie i chętnie bym posłuchał Twojej pracy, ogólnie uwielbiam dźwięk NAD-a więc możliwe Muda, że Twoje zmiany są referencyjne. Czy jest mozliwość abym to sprawdził? Chyba, że nie masz nic na stanie :/ Musiało by to dżwiekowo położycz WAD KEL 80 na lampach JJE34L . Chiałbym tranzystorowego nada co by tak zagrał rocka ...

Brak słów jacy ludzie potrafią być dwulicowi .

"zakazuje się publikowania prywatnej korespondencji w każdej formie bez wyraźnej zgody zainteresowanych stron. Dotyczy to korespondencji poprzez PW, komunikatory lub pozyskanej w inny sposób."

Pojawiło się kilka naprawdę ciekawych propozycji: Baltlab Epoca - oj warto tego posłuchać, Roksan Caspian - też polecam i opisany przeze mnie Copland. Nowy Creek w tym towarzystwie wypada bardzo blado. Ale oczywiście musisz sam posłuchać.

Trochę poczytałem o Coplandzie i prawie mnie przekonuje, szczególnie po przeczytaniu recki na tym portalu gościa, który podłączył go do kolumn na Vifie i Seasie, czyli prawie jak u mnie. No, ale kolega Ziutsane wytoczył na pole bitwy Haiku, który mnie zainteresował, może warto odłożyć jeszcze trochę kasy?

W sumie to w trakcie pisania i grzebania w necie słucham sobie teraz Pionka SX-990 i tak sobie myślę: co ja właściwie chcę, ten sprzęt gra nieprawdopodobnie dobrze jak na swoje lata :) Naprawdę mam dużo wątpliwości czy coś do 3kzł będzie w stanie przewyższyć go miodnością brzmienia...

Kurde nie będę chyba mógł spać, bo już dwa razy z własnej i świadomej woli robiłem wzmacniacze u muda44 a tym bardziej jest mi głupio że jestem bardzo zadowolony.

Żeby zakończyć mam propozycję żeby zamknąć szczekaczą usta proponuję ustawke odsłuchową jestem z Torunia i mogę zabrać ze sobą wzmacniacz w celu testów. Najlepiej jak by ktoś miał jeszcze fabrycznego C356 z celu ustalenia jaka jest przepaść między tymi wzmacniaczami.

Czekam na propozycje

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Trochę poczytałem o Coplandzie i prawie mnie przekonuje, szczególnie po przeczytaniu recki na tym portalu gościa, który podłączył go do kolumn na Vifie i Seasie, czyli prawie jak u mnie. No, ale kolega Ziutsane wytoczył na pole bitwy Haiku, który mnie zainteresował, może warto odłożyć jeszcze trochę kasy?

W sumie to w trakcie pisania i grzebania w necie słucham sobie teraz Pionka SX-990 i tak sobie myślę: co ja właściwie chcę, ten sprzęt gra nieprawdopodobnie dobrze jak na swoje lata :) Naprawdę mam dużo wątpliwości czy coś do 3kzł będzie w stanie przewyższyć go miodnością brzmienia...

Jeśli szukasz brzmienia miodnego zainteresuj się raczej Roksanem. To bardzo dobra propozycja i sprawdzona. Baltlab też jest bardzo fajny i daje dużo frajdy.

discomaniac71, Twoje słowa skierowane są do użytkownika muda44, pozwól jednak że jako osoba zainteresowana modyfikacją i w tym celu fatygująca się aż z UK zapytam Cię - gdzie znalazłeś negatywne opinie o jego modyfikacjach? Ja w sieci znalazłem jeden wpis, w dodatku mało wiarygodny, bo gdy inni userzy poprosili o więcej szczegółów, a opiniotwórca nagle nabrał wody w usta.

Także jeżeli są takie publikacje, wątki i posty w sieci poproszę o przykłady. Problem z tym, że zanim napisałem do Marcina, przeszukałem internet na wskroś i nie znalazłem NIC więcej - co sprawiłoby, że czerwona lampka zaczęła choćby mrugać... Nic, oprócz niemerytorycznych, naskakujących postów kilku osób na tym forum. Nic co kogokolwiek utwierdziłoby w przekonaniu, że jest to placebo kosztujące kilkaset złotych.

Czy fabryczny NAD jest słabym wzmacniaczem? Oczywiście. I nie musisz tutaj o tym przekonywać, że może być lepiej. Bo to właśnie ten fakt sprawił, że podświadomie dążyłem w kierunku Marcina :) Ale to właśnie muda44 upowszechnia, że fabryczne NAD-y są słabe. W sumie piszesz to samo, próbując obrócić to przeciwko niemu - zarazem podświadomie potwierdzasz, że ma rację.

No, za taką laurkę, to będziesz miał "po kosztach" :D

No, za taką laurkę, to będziesz miał "po kosztach" :D

Myślisz, że tak? :D

No , ale tak serio - nie sam pieniądz jest najważniejszy. Dobrze wiesz, że koszt modyfikacji z punktu widzenia osób w UK jest nikły w porównaniu do polskich realiów, co jeszcze bardziej zmniejsza ryzyko według mnie.

Dla Twojej wiadomości - po skontaktowaniu się z Marcinem i zapytaniu czy się podejmie tematu, w pierwszej odpowiedzi od niego otrzymałem za tą kwotę znacznie szerszą ofertę niż widniejąca na Allegro. To było zanim napisałem swój pierwszy post na Forum, a że wcześniej nie było żadnego kontaktu to wniosek jest jeden: zrobił to bezinteresownie. Warto o tym pamiętać :)

Nie podlizuję się mu. Napisałem o tym co tu widziałem bezinteresownie.

Chciałbym odświeżyć wątek i podłączyć się do tematu. Poszukuję wzmacniacza zintegrowanego w podanym zakresie cenowym, max do 3k PLN, tranzystor, lampa bądź hybryda. Sprzęt raczej używany, aczkolwiek mam możliwość kupienia nowego Creek'a Evolution 50A za ok. 3000 PLN. Słucham każdego rodzaju muzyki, jednak w przewadze jest to jazz i elektronika, gdzieś pomiędzy tym jest miejsce dla rocka z lat 70-tych i 80-tych. Wzmacniacz będzie towarzystwem dla gramofonu Technics SL-1610MK2, odtwarzacza Marantz CD63SE w wersji A.T.R. Modifikation 2 (kompletna przeróbka toru audio i zasilania, CD może stawać w szranki z odtwarzaczami za kilka tysięcy złotych), do kompletu kolumny JMR Millesime 2 Serie II (głośniki Vifa). Do tej pory za amplifikację odpowiadają amplitunery: Yamaha CR-1020, Sansui 5000X, Pioneer SX-990 i National Panasonic SA-5800.

Wiem, że cięzko jest za nieduże pieniądze kupić współczesny wzmacniacz, który dorówna walorom takich klocków, ale spróbujmy coś znaleźć. Po kilkuletniej fascynacji sprzętem vintage, chcę zostawić sobie jeden lub dwa z tych amplitunerów i nieco odświeżyć i wzbogacić mój zestaw o nowoczesne brzmienie. Jednak rozpieszczony "wintydżem" nie chcę ani trochę rezygnować z takiej przestrzeni i barwy jaką oferują moje amplitunery. Jeśli dołożę do tego głęboki, różnorodny i dobrze kontrolowany bas, perliste i szczegółowe wysokie tony, żywą i angażującą "średnicę", to mamy wzmacniacz idealny dla mnie. Tylko jaki? Pomóżcie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widziałem, mam w obserwowanych :) Wskazałeś go, bo miałeś z nim jakieś doświadczenie?

Ukryta Zawartość

ja miałem doświadczenia z marantzami (pm-6004 i pm-7001) i odradzam je jak i pm15s1 i to stanowczo (baaaardzo słaba wydajność prądowa, w środku elementy nienajlepszej jakośći , grają te wzmacniacze ostro, niskie tony nie schodza nisko, po zmianie na sony 770es - marantze wylądowały na sprzedaż !:)

Ale jeśli musi to być marantz to szukać modelu: pm-90, pm-94, pm-95, pm-99 ew jakiejś końcówki mocy

Widziałem, mam w obserwowanych :) Wskazałeś go, bo miałeś z nim jakieś doświadczenie?

A co tu obserwować, to jest aukcja Kup Teraz i w pewnym momencie po prostu zniknie - chyba, że czekasz aż nikt nie kupi ;)

Jeżeli będę zmieniał swojego PM8003, to raczej też na Marantza ale nie wcześniej niż wyjdzie PM14s2 i co ważniejsze NA14s1 :)

pm8003 to to samo co mój były pm7001 (budowa , moc) także wg mnie mając 3 tys zł i szukając wydajnie prądowego wzmacniacza (a marantze pm7001 i pm8003 na pewno sie do nich NIE zaliczają - moc tylko 2x76w przy 8 ohm) i niewielki toroidalny zasilacz i to jeszcze nie w pełni ekranowany! (tylko blacha wkoło:P!)

lepiej szukać wysokich modeli sony - jeśli ma to być integra lub końcówki mocy plus przedwzmacniacz (np rotel rb990 plus rc990 sie za 3 tys bez problemu wyhaczy!)

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Jeżeli będę zmieniał swojego PM8003, to raczej też na Marantza ale nie wcześniej niż wyjdzie PM14s2 i co ważniejsze NA14s1 :)

I Ty chciałeś na tym " czymś " rozróżniać - pliki / weż się ogarnij chłopie.../ teraz wszystko rozumie - główny MIT to Twoja fajna osoba ....przynajmniej lubisz żartować...

...Trzeba uważać, żeby kolumny nie były zbyt twarde a źródło nie wnosiło zbyt wiele góry...

http://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/824-pm8003

Pozdrawiam.

niewielki toroidalny zasilacz

Co to jest toroidalny zasilacz?

Napisz proszę jeszcze, jaka musi być moc wzmacniacza do kolumny o skuteczności 88dB w pokoju 20m2?

Rozumie ...zdziwienie

Przepraszam za ten wtręt - patrick.mc / będzie wiedział o co chodzi.

A szanowną resztę proszę na to nie zwracać uwagi.

Z mojej strony EOT.

Zdaje mi się, że chciałeś napisać, że Patrick ma śmieciowy sprzęt?

A może chciałeś mu poradzić, by podłożył sobie stalowe krążki pod Squeezeboxa? To ostatnio bardzo modny i skuteczny sposób na nirwanę ;)

I Ty chciałeś na tym " czymś " rozróżniać - pliki / weż się ogarnij chłopie.../

Ja chciałem rozróżniać pliki? Coś Ci się chyba osoby pomyliły.

PS. Swoją drogą, musiałbym się trochę pomęczyć nad spieprzeniem akustyki, aby kabelków słuchać :D

b724a47645ab3795e0fec32216bfe727.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.