Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz 2000PLN - 2500 PLN

Ziutsane

Rekomendowane odpowiedzi

Różny, ale drogi z wysokich półek.

Te wypasione kondensatory też puchły i też się sypały. Może nie tak często jak te tańsze, ale reguły nie było żadnej, a Ty robisz z tego właśnie regułę.

Sony z tamtych lat są wypchane elektroniką ma maxa. Dziś wiele droższych konstrukcji nie ma nawet 1/3 bebechów, a spokojnie daje radę. Dobry wzmacniacz, nie zawsze musi przypominać puszkę sardynek,

A bo Nad... Porównujesz ówczesny top za ogromne pieniądze, z dzisiejszą budżetówką. Porównaj to do odpowiedniej półki np. Accu, Krella FBI. To są odpowiedniki Twoich Sony z dawnych lat.

No i o czym tu gadać?

Odnieś się do zdjęcia które zamiescilem, rozmawiamy wylacznie o problemie kondensatorow

Jeśli interesuje Cie nowy do 2500 zl to proponuje Audio GD Precision 1 . Może nie wygląda rewelacyjnie aczkolwiek co kto lubi ale gra rewelacyjnie . Miałem 2 lata i zamieniłem na wyższy model Precision 2 . Wejdz na strone 4hifi.pl i skontaktuj sie z nimi może jeszcze mają na stanie . Jest możliwość wypożyczyć

Pozdrawiam

Czytałem reckę na "stereo i kolorowo", nie ukrywam, że rozważam zakup tego sprzętu, tylko co do jednego mam zastrzeżenia: szczupła scena o jakiej wspomina autor testu. Możesz to potwierdzić? Szerokość i głębia sceny są dla mnie ważne, bo do tego przyzwyczaiły mnie moje dziadkowe amplitunery. Natomiast cała reszta wygląda bardzo obiecująco w tym Audio GD.

Scena nie jest szczupła ! Jest bardziej szeroka niż głęboka ,nie jest to proporcjonalne , ale na pewno nie jest szczupła.Do tego jest to wzmacniacz bardzo przeźroczysty z duża dynamiką i szczegółowością .

Czytałem reckę na "stereo i kolorowo",

A widziałeś kiedyś tam złą recenzję ?

;)

nie ukrywam, że rozważam zakup tego sprzętu, tylko co do jednego mam zastrzeżenia: szczupła scena o jakiej wspomina autor testu.

Scena zależy od kolumn , ustawienia i akustyki bardziej niż od wzmacniacza . A jest jeszcze źródło .

Panowie , nie ma i nie będzie bdb wzmacniacza fabrycznego za taką kasę . To proste , jakby taki firma zrobiła to by go sprzedawała drożej .

Przykład - Calyx CTI . Wzmacniacz na gotowych modułach za 600zł + pre z 200zł i obudowa . Wyszedł świetnie grający wzmacniacz ....

Wyceniony na 10 000zł !

Ja miałem u siebie kilka piecykow a również zostałem przy Nad c356 plus mod.

Niestety obraz Nada zamydla dźwięk fabrycznego C356 który gra wręcz fatalnie.

Po modzie to całkiem inne urządzenie, aczkolwiek sam z chęcią porównał bym go bezpośrednio z AGD precision.

Ale prędzej miałem Audiolaby Marantza i Denony i ten NAD gra lepiej od wszystkich wymienionych a i mnie z modem wyszedł 2000 zł więc warto szukać taniej używki

Odnieś się do zdjęcia które zamiescilem, rozmawiamy wylacznie o problemie kondensatorow

Wzmacniacz, CD czy DAC to nie tylko kondensatory, ale nie zamierzam Cię przekonywać na siłę. Mogę się pobawić takim vintage z ciekawości, nawet zadbać o niego, ale nie wpakuję się w cały zestaw. Każdy ma jakieś hobby i przyzwyczajenia i niech tak pozostanie.

Pisales o kondensatorsch, udowodnilem ci ze sie mylisz, a teraz wymyslasz dalej.

Co teraz napiszesz, zimne luty? Nowe wzmacniacze zaczynaja na nie cierpiec po kilku latach, nawet 2-3.

Co prawda nie znam sie na wzm lampowych, ale wybor wzmacniacza ze wzgledu na lampy zastozowane w nim to chyba kiepski pomysl, tak jakby wybierac tranzystorowy po zastosowanych w nim tranzystorach czy opampach. Nie same elementy ale ich aplikacja.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ja miałem u siebie kilka piecykow a również zostałem przy Nad c356 plus mod.

Najpierw piałeś z zachwytu nad niższym modelem zmudyfikowanego Nada , po kilku miesiącach oddałeś do zmudyfikowania wyższy model C-356 , i znowu och i ach , by po chyba trzech miesiącach napisać w " Klub miłośników Nada " że z bólem sprzedajesz bo budujesz chałupę , facet przestań się kompromitować , ile ty masz lat ? :)))

Teraz wygłoś ze swoim guru starą śpiewkę . :)))

Najpierw piałeś z zachwytu nad niższym modelem zmudyfikowanego Nada , po kilku miesiącach oddałeś do zmudyfikowania wyższy model C-356 , i znowu och i ach , by po chyba trzech miesiącach napisać w " Klub miłośników Nada " że z bólem sprzedajesz bo budujesz chałupę , facet przestań się kompromitować , ile ty masz lat ? :)))

Teraz wygłoś ze swoim guru starą śpiewkę . :)))

Ale nie sprzedałem bo kasę na razie załatwiłem a wszytko w zasadzie sprzedałem poza kolumnami i właśnie wzmacniaczem czyli rzeczami które uważam za najlepsze w zestawie.

Ale twój umysł jest zbyt ograniczony aby to pojąć

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Można też kupić 20 letniego Densena i liczyć czas kiedy padnie i uszkodzi kolumny .

Marcin, fajnie byłoby gdybyś prowadził troszkę mniej nachalną reklamę. Kolega dartman robił dokładne pomiary elektrolitów we wzmacniaczu Yamaha B-2 (V-fety) z 1982 roku. W 2010 trzymały pojemność bez problemu. Densen to bardzo dobry wybór w tej cenie. Obawiam się, że dużo lepszy niż modyfikowane NADy bo bez modów to te NADy prawie nic nie potrafią.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rafał. Sprawdź i pisz

Na rynku większość tych starych wzmacniaczy to przeważnie na sztukę reanimowane szroty.

W niektórych drogich wzmacniaczach trzeba co kilka lat wymieniać.

Obawiam się, że nasze doświadczenie ze starymi wzmacniaczami jest nieporównywalne dlatego bardzo Cię proszę abyś przestał pisać głupoty. Koledzy pomyślą, że w ten sposób lansujesz swoje modyfikacje bo niestety tak to wygląda.

Obawiam się, że nasze doświadczenie ze starymi wzmacniaczami jest nieporównywalne dlatego bardzo Cię proszę abyś przestał pisać głupoty.

Zgadza się . Ja pisze o tym co miałem , słuchałem i mam do napisania chociażby od strony elektronicznej a Ty niekoniecznie Rafale .

Co do wspomnianego Densena - schemat poniżej . Brak układu zabezpieczeń na wyjściu , jak coś poleci , lecą i kolumny .

A to jest wzmacniacz który już ma ze 20 lat .

Owszem jak ktoś podpina jakieś tanie kolumny to jego sprawa ale z drogimi bym był ostrożny .

Inny fajny przykład

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież ktoś te kondensatory do czegoś kupuje ale w sieci cisza , nic się nie psuje ;)

Koledzy pomyślą, że w ten sposób lansujesz swoje modyfikacje bo niestety tak to wygląda.

Przecież jawnie polecam konkretny model wzmacniacza :)

Jak pewnie zauważyłeś od lat miewam przeróżne klocki ale wzmacniacze zawsze są nowe . Byś się zdziwił ile ludzi do mnie przez lata pisało i pisze w sprawie przeróżnych problemów ze starymi wzmacniaczami .

post-13108-0-56889700-1469201699_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zgadza się . Ja pisze o tym co miałem , słuchałem i mam do napisania chociażby od strony elektronicznej

Tak samo jak w sprawie plików o identycznej zawartości, pomiędzy którymi słychać różnice.

Autoreklama też powinna mieć jakieś granice.

Ten densen jest tak prosto zbudowany jak diora :p

I jak pass i krell i jeszcze trochę można powymieniać. Proste jest piękne.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Jestem nowy,planuję zakup nada c356.Wpisując symbol w wyszukiwarkę forumową w co drugim temacie Muda włazi ze swoja modyfikacją,wpisując symbol w wyszukiwarkę allegro też Muda włazi ze swoją modyfikacją...Jestem tu krótko ale chłopie rzygać się chce od tego narzucania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.