Skocz do zawartości
IGNORED

Car-Audio - uczciwe opinie

Fryc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Gdzie można kupić dobry sprzęt car-audio.

Na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest dla mnie zbyt dobry sprzęcik.

Ja chciał bym coś do 1000zł do VW Golfa 3.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/12616-car-audio-uczciwe-opinie/

na allegro...

pioneer DEH945

alpine 7944

clarion 9575

nakamich 45

to jesi chodzi o dobre źródła cd, wybór zalezy od Twoich preferencji.

Jak potrzebujesz dobrgo radia to każdy becker i blaupunkt.

Jak potrzebujesz głośno i efektownie to raczej prroponuje forum zajmujace sie car-audio.

Witajcie

Mialem Beckera Traffic Pro w swoim samochodzie zapietego z Focalami i niestety niewiele dobrego mozna powiedziec o brzmenia. Gralko to jak cieple kluchy, duzy misiowaty dzwiek, bez dynamiki, przestrzeni, selektywnosci na gorze. Morze z zewnetrznym wzmacniaczem Becker cos prezentuje wiecej, niestety na wbudowanym w radio rozczarowanie.

Obecnie gram na Pioneerze DEH-P77MP i to radyjko z czystym sercem poecam.

Również polecę Pioneera, mam jakiegoś DEH-3600MP - 1000zł, obsługuje WMA/MP3 i spokój - płytki leżą sobie w domku, nie niszczą sie a sprzęt w aucie to tylko sprzęt w aucie - pewnie Nadredaktor jest innego zdania;-))))

WEDŁUG MNIE TO JEST NAJBARDZIEJ POPULARNE FORMUM:

Ukryta Zawartość

Jeżeli chodzi o sklep to:

www.essa.com.pl

Ukryta Zawartość

Z nowych Cd do 1000 zł, moim zdaniem najlepszy będzie clarion db-348RMP. Nie ma co prawda WMA, ale gra lepiej niż wyżej wymieniony PIoneer. POza tym jak dobrze poszukać, to mozna go kupic juz za 900 zł.

ja tez posiadam pionieera (deh p77mp) gra rewelacyjnie tyle tylko ze jest to model z troszke wyzszej pulki ale z tego co do tej pory przesluchalem to najbardziej mi odpowiadal pionieer clairon nakamichi i jvc (pionieer na 1 miejscu) oczywiscie mówie o radiach w granicy 600-800 zl posluchaj tych "marek" i sam osadz.

zdecydowanie polecam Clariona 8575 lub deck'a 9575.

Obydwa godne polecnia i w cenie 500 -900 zł - na allegro oczywiscie.

Dodam że ten clarion 9575 nowy 4 lata temu kosztował prawie 4000 zł a teraz bez problemu można go kupić za 900 zł.

Możesz poszukać również jakiejś alpiny w tych pieniądzach lub nakamichi. Tego ostatniego można niedawno było kupic w promocji na allegro za 1299 zł.

Nie powiedziałeś , czy w grę wchodzi sprzęt nowy , czy używany!

Za 1 kzł nie nagłośnisz samochodu nowym sprzętem na poziomie nawet wstępu do prawdziwego Car Audio, czyli przynajmniej namiastki Hi Fi . Jeżeli jednak takie są kryteria, to przedw wszystkim dobierz dobry odseparowany niewymagający system przedni, tak aby zagrał w miarę poprawnie na tych marnych kilkunastu watach RMS z odtwarzacza. Powiedzmy DEGO lub INTERTECHNIK.

Jeżeli używany, to ...też trochę za mało. Za 1 - 1,5 kzł możesz już pomyśleć o zestawie CD + wzmacniacz dwukanałowy + system przedni + wytłumienie drzwi i montaż przednich głośników + niedrogi subwoofer.

Dopiero wtedy poczujesz , jaką frajdę można mieć z muzyki w samochodzie ( nie mylić z umc umc )

• 2 tygodnie później...

Witajcie. Czy ktos moze powiedziec cos dobrego lub zlego o Nakamichi MB100 (ten z zewnetrznym DAC-em i zmieniarka wbudowanna w radio).

Ostatnio ostry jak zyletka dzwiek mojego Pionka polaczony z rownie chirurgicznymi Focalami zaczyna lekko nuzyc.

• 1 rok później...

Kupilem samochod i za kilka dni dotrze on do mnie. Ze wzgledu na fatalna jakosc dzwieku i zdecydowanie zawyzona cene firmowego zestawu audio, systemu nie zamowilem. Wiec szukam teraz sensownych glosnikow. Jeden ze znajomych polecil mi glosniki firmy morel, a konkretnie chodzi o model dotech mk2. System sklada sie z dwoch nisko-sredniotonowcow i dwoch jedwabnych kopulek. Kosztuje okolo 1200. Ktos z Was slyszal te glosniki? Jak graja? A moze macie jakies inne typy w podobnej cenie?

• 1 miesiąc później...
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Za cenę oscylującą w okolicach 1000 zł najlepsza opcja jaka znalazłem to:

-radioodtwarzacz JVC KD SH909R lub SH99R (ok 500 żł) (dlaczego? bardzo dobra elektronika i wyjątkowo dobra końcówka mocy)

-2 drożny system głośników w konfiguracji - mid-bass montowany w drzwiach i tweeter montowany w słupku lub na kokpicie (min 250-300, za tę cenę wybór jest już spory, przede wszystkim Helix np 62 MKII, Hertz ESK 165, ewentualnie Alpine,Clarion,Magnat np BP 2160 lub Ultra216), nieco więcej trzeba wydać na zestaw z JBL, JL Audio, Rainbow lub Infinity

-wytłumienie drzwi

-wzmacniacz 2 lub czterokanałowy, myślę że w cenie do ok 400 zł najbardziej wartościowym sprzętem jaki można kupić są wzmacniacze JBL ze starszej serii GTO np GTO 2000 lub GTO4000

elementem kolejnym, który już w tym budżecie się nie zmieści jest subwooofer, kwota minimalna jaką trzeba wydać to ok 450 zł na dobry głośnik w prostej obudowie MDF, firmowe subwoofery lub tuby to wydatek ok 800-1200 zł np JBL, Infinity

• Redaktorzy

Jak ktoś szuka cegoś na prawdę "audiofilskiego" to może Panasonic B-flat Tube CQ-TX5500D ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Hi-End...

Ukryta Zawartość

pzdr

Ukryta Zawartość

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.