Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 2200zł

BykuKrasy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar kupić kolumny podłogowe i amplituner do 2200zł, najlepiej nowe(ewentualnie nowe kolumny i używany amplituner). Myślałem o kolumnach heco Victa II 701 i amplitunerze Yamaha R-S201. Pokój w którym zestaw będzie grał ma 25m^. Słucham głównie muzyki elektronicznej(np. Martin Garrix, bassjackers), Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/126091-zestaw-stereo-do-2200z%C5%82/

Witaj,

spójrz proszę na nasze dwie propozycje zestawów, oparte na amplitunerze Yamaha R-S201 oraz kolumnach Tannoy Eclipse - na mniejszych Eclipse 2 (http://q21.pl/yamaha-r-s201-tannoy-eclipse-2.html) oraz większych Eclipse 3 oraz amplitunerze sieciowym R-N301 (http://q21.pl/yamaha-r-n301-tannoy-eclipse-3.html).

Alternatywą może być zestaw oparty na polskich kolumnach Pylon Audio Pearl 25 (http://q21.pl/pylon-audio-pearl-25.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj, heco victa to z nowych to bardzo sensowne głośniki. Yamaha też nie jest zła. Dabsie na tym zbudować podstawowy system do rozpoczęcia przygody z audio.

W razie pytań lub wycen zapraszamy

witam wszystkich

zarejestrowałem sie właśnie na tym forum i liczę na wyrozumiałość co do mojej niewiedzy oraz na pomoc . Lubię słuchać muzyki prawie każdej oprócz disco polo i poważnej - moje klimaty to Dire Straits, Pink Floyd itp . Dotychczas uzytkowałem ( od kilkunastu lat ) wieżę Kenwood RXD 503 - ale wszech dobylskie rączki moich 2 i 4 latków dały radę sprzętowi i w efekcie zostały mi tylko sprawne kolumny . Chciałbym zakupić jakichś sprzęt raczej typu mini wieża: radio internetowe ( zwykłe z racji trudności z jakością sygnału trudno słuchać z racji szumów ), cd, zewnętrzne nośniki, wi-fi. Najbardziej skłaniam się ku samemu systemowi mini do czego mógłbym podpiąć posiadane głośniki które wg mojej mocno subiektywnej oceny mocne i dobrze grające : skrzynie typu bassreflex wysokie na 35 cm ważące po 3,5 kg , szczytowy poziom sygnału wejściowego po 140 watt , głośnik niskotonowy 160 mm, wysokotonowy 65 mm, superwysokotonowy 15 mm, impedancja 6Ohm. Głośniki te obsługiwał wzmacniacz o mocy skutecznej 2 x 100 watt.Tu zastanawiam się nad Denon-em RCD M 39 tylko nie wiem czy kolumny moje będą pasować do niego - inna impedancja i moc ?Jeżeli byłby to zły pomysł to jaki system mini mógłbym podpiąć pod te głośniki , chyba żę są one zdaniem kolegów fachowców złe. To jest najtańszy dla mnie wariant - ok 1000zł . Jeśli zdaniem kolegów głośniki te są warte lepszego sprzętu to byłbym gotów dozbierać do ok 1700-1800 - co tu koledzy byście zaproponowali oczywiście z cd + radio internet bez głośników. .Jesli głośniki te byłyby nie warte podpinania to jaki zestaw mini do 1800 byłby dla mnie odpowiedni . Sprzęt byłby do pokoju 25 m2. Tu zwróciłem uwagę na : Yamaha mcr 560, Pioneer x hm 72/82, Denon rcd 8n, Panasonic sc pmx 9 . Który z wymienionych w tym wariancie polecacie albo inny .Mam świadomość że jeśli głośniki byłyby warte pozostawienia to albo zmieściłbym się w kwocie 1000-zł jeśliby tem denon rcd m 39 był wystarczający , albo mógłbym za trochę większą kwotę nabyć mocniejsze mini. Za każdą sugestie , wyjaśnienie tematu i inne propozycje z góry dziękuję

Krzysiek.

BykuKrasy - Moje zdanie to opinia początkującego, ale przychylę się do powyższej rady co do kolumn: od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Pylonów Pearli 25, pokój 24m, nieco elektroniki i rock, często akustyczny - fantastyczna scena, pełny, ale naturalny bas, ja jestem zachwycony.

Po pierwsze nie mini wierzą za duży pokój. To klocki do małych pomieszczeń. Pylony jeśli lubisz naturalny dźwięk, magnaty jak dynamikę czy wspomniane przezemjie wyżej victy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.