Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

193 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      97
    • NIE
      96
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      58
    • NIE
      135
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      65
    • NIE
      128
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      116
    • NIE
      77
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      88
    • 50
      64
    • 150
      41

Rekomendowane odpowiedzi

52 minuty temu, toptwenty napisał:

Trump najpierw ogłosił swoje zwycięstwo, a potem stwierdził, że wybory są sfałszowane.

ale jeszcze predzej Biden oglosil swoje zwyciestwo...  ?

Trump byl prawie pewniakiem, nie wiedzial ze dodrukowane listy w skrzynkach pocztowych go wykoncza...

8 minut temu, Lolo2 napisał:

Trump byl prawie pewniakiem

Tak? A dla kogo był tym niby pewniakiem? Wszystkie średnie z wielu sondaży wskazywały i to od miesięcy na jego przegraną. O tym że jest pandemia i bardzo, bardzo wielu ludzi zagłosuje korespondencyjnie też się dowiedziałeś wczoraj? A o tym, że w głosowaniach korespondencyjnych od zawsze dużo chętniej od republikanów brali udział demokraci, i w każdych wyborach (jeśli brać pod uwagę tylko głosy korespondencyjne) wygrywał demokrata, to się dowiedziałeś przed godziną?

3 minuty temu, JuG napisał:

Od lat te amerykańskie sondaże wyborcze można o kąt dupy potłuc.

A zwłaszcza w czasie "pandemii".

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

11 minut temu, Adalbert95 napisał:

Tak? A dla kogo był tym niby pewniakiem? Wszystkie średnie z wielu sondaży wskazywały i to od miesięcy na jego przegraną. O tym że jest pandemia i bardzo, bardzo wielu ludzi zagłosuje korespondencyjnie też się dowiedziałeś wczoraj? A o tym, że w głosowaniach korespondencyjnych od zawsze dużo chętniej od republikanów brali udział demokraci, i w każdych wyborach (jeśli brać pod uwagę tylko głosy korespondencyjne) wygrywał demokrata, to się dowiedziałeś przed godziną?

Chodzilo mi o to, ze byl pewniakiem gdy obwieszczal swoje zwyciestwo...  Bo praktycznie mial wygrane...  A tu ZONK... 

23 minuty temu, JuG napisał:

Od lat te amerykańskie sondaże wyborcze można o kąt dupy potłuc.

Zobaczymy czy i te ostatnie też.

17 minut temu, Lolo2 napisał:

gdy obwieszczal

Było nie obwieszczać.

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jest nadzieja ,że buc przegra .Niesamowite !

I z czego się cieszysz? Przecież amerykańscy komuniści zaczną od kolejnego resetu z Rosją, jak Obama. Zdejmą parasol z PiS, pizdusie w rurkach nasilą demonstracje a Kaczor bez wsparcia USA pokornie odda władzę folksdojczom. Już raz tak zrobił.

Kolejny etap to rozbiór Polski. Tym razem - na linii Wisły. A może zostawią nam jakiś bantustan, żeby ten kadłubek mógł sobie spłacać 447?

Ja bym się pilnie zaczął niemieckiego uczyć, jeśli na lewym brzegu Wisły mieszkacie. A jeśli na prawym - to w ekspresowym tempie przypominajcie sobie rosyjski. Wkrótce to będzie konieczne, żeby cokolwiek załatwić w urzędzie.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

A skąd taki podły nastrój i pesymizm? Przecież jeszcze parę godzin temu tryumfalnie ogłaszałeś zwycięstwo trampka i wyduszenie lewactwa? I już nie wierzysz że wygra?

25 minut temu, Adalbert95 napisał:

A skąd taki podły nastrój i pesymizm? Przecież jeszcze parę godzin temu tryumfalnie ogłaszałeś zwycięstwo trampka i wyduszenie lewactwa? I już nie wierzysz że wygra?

Przy takim nasileniu lewackich wałków to trzeba cudu.

A nastój podły bo jak Trump przegra to Polski za 5 minut już nie ma. Bedzie ten sam numer jak z Obamą. I znów z klasztoru św. Miła świątobliwi bracia przywiozą na Jasną Górę jakieś ikony (tak KGB rozpoczęło erę dyplomacji ikonowej w Polsce) a potem patriarcha Cyryl i Przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski podpiszą papiery o pojednaniu naszych bratnich SŁOWIAŃSKICH narodów. A wiadomo że Słowianie to tacy gorsi Rosjanie. I potem ten polski hierarcha powie w gazecie że "w obecnych warunkach NIE MOGLIŚMY TEGO NIE UCZYNIĆ".

Tak się kaszle... COVID-19 się chowa!

Edytowane przez il Dottore

My to my... Do rozbiorów jesteśmy przyzwyczajeni. Do konspiracji i walki partyzanckiej z okupantem - też.

Ale Amerykanom współczuję. Tym normalnym. Bo życie w USA Bidena będzie ciężkie.

1604529923013.gif

12 minut temu, il Dottore napisał:

A nastój podły bo jak Trump przegra to Polski za 5 minut już nie ma. Bedzie ten sam numer jak z Obamą. I znów z klasztoru św. Miła świątobliwi bracia przywiozą na Jasną Górę jakieś ikony (tak KGB rozpoczęło erę dyplomacji ikonowej w Polsce) a potem patriarcha Cyryl i Przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski podpiszą papiery o pojednaniu naszych bratnich SŁOWIAŃSKICH narodów. A wiadomo że Słowianie to tacy gorsi Rosjanie. I potem ten polski hierarcha powie w gazecie że "w obecnych warunkach NIE MOGLIŚMY TEGO NIE UCZYNIĆ".

A cóż mnie to obchodzi? Mieszkam nie tylko po zachodniej stronie Wisły, ale i Odry.

5 minut temu, Adalbert95 napisał:

A cóż mnie to obchodzi? Mieszkam nie tylko po zachodniej stronie Wisły, ale i Odry.

To tak jak ja. Ale tym co zostali w PL - współczuję.

5 minut temu, il Dottore napisał:

tak jak ja

Nie tak jak ty. A to nie wiesz, że Odra i w Polsce ma prawy i lewy (wschodni i zachodni) brzeg?

1 minutę temu, Adalbert95 napisał:

Nie tak jak ty.

Pewno że nie tak fajnie, wygodnie i bezpiecznie jak ja. ?

Ale nie łam się. Nikt nie jest doskonały. ?

A tu ciekawostka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Zbig napisał:

A jeżeli to inteligentnie, jak w PKP.

E, wierzysz w to?

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Pewno że nie tak fajnie, wygodnie i bezpiecznie jak ja.

Tak? W tym lewackim, bezbożnym kraju, gdzie skrobanki to chleb powszedni, a premier jest pedałem? W kraju w którym za głoszenie poglądów jakie tu prezentujesz wsadzają? Poczekaj, poczekaj, a lada chwila i twoje tu werbalne ekscesy wytropią, zakują i będziesz się czuł jeszcze bezpieczniej, bo w pierdlu.

13 minut temu, Adalbert95 napisał:

E, wierzysz w to?

Wierzę że mi wyszedł niezły oksymoron ?

16 minut temu, il Dottore napisał:

A tu ciekawostka:

Ukryta Zawartość

Znalazł się matematyk, kurza jego twarz...

Ukryta Zawartość

18 minut temu, Adalbert95 napisał:

Poczekaj, poczekaj,

Na kant mi naskocz, lewaku. ?

8 minut temu, Zbig napisał:

Wierzę że mi wyszedł niezły oksymoron ?

Wyszedł.

8 minut temu, Zbig napisał:

Znalazł się matematyk

W końcu pokazało się to w.polityce. Dla nich od zawsze 2 i 2 to 5, czasami 3, ale nigdy 4. To co się dziwisz?

6 minut temu, Adalbert95 napisał:

W końcu pokazało się to w.polityce. Dla nich od zawsze 2 i 2 to 5, czasami 3, ale nigdy 4. To co się dziwisz?

Niczemu się nie dziwię.  Cejrowski to głąb i niedouk, już w liceum był zdrowo pokręcony.

5 minut temu, il Dottore napisał:

Na kant mi naskocz, lewaku. ?

Ja? Czy ty myślisz, że my, poważni lewacy będziemy się zajmować jakimiś wypierdkami z Irlandii co tam sobie po forach coś smrodzą? Chyba się jednak zdecydowanie przeceniasz. W najgorszym razie się zadzwoni gdzie trzeba, każe wypieprzyć hurtem wszystkich co nam brużdżą i po problemie. Ale już służby twoich irlandzkich pracodawców, szczególnie za jakiś czas, jak już tych prawaków realnych wyłapią, to czym się z braku innych zajęć zajmą? A takimi jak ty się zajmą.

1 minutę temu, Zbig napisał:

niedouk

Mmm, słyszałem, że rachować to on potrafi bardzo dobrze. A już kasę to szczególnie.

1 minutę temu, Adalbert95 napisał:

Chyba się jednak zdecydowanie przeceniasz.

Zieeeeeeeeeeeeeeew! Nudzisz mnie, Albercik!

4 minuty temu, il Dottore napisał:

Zieeeeeeeeeeeeeeew! Nudzisz mnie, Albercik!

Aaa, czyli jednak poczułeś cykora i dupę ścisnęło. I bardzo dobrze.

Wielki Naród Amerykański wskazał Bidena na nowego PREZYDENTA USA. 

Joe Biden wygrał wybory w Michigan - oceniają amerykańskie media. Po zliczeniu ok. 97 proc. głosów 78-letni polityk ma nad prezydentem Donaldem Trumpem przewagę 1,3 pkt procentowego.

Biden ma już zapewnione 253 głosy elektorskie. Do prezydentury potrzeba 270. Demokrata prowadzi w Nevadzie z 6 głosami elektorskimi, Arizonie z 11 oraz wciąż może zwyciężyć w Pensylwanii z 20 oraz w Georgii z 16. 

Edytowane przez janunio

Czekamy na wyniki z ostatnich 4 liczących się jeszcze w wyścigu stanów -  Nevady, Pensylwanii, Płn. Karoliny oraz Georgii.

Teoretycznie niepewna jest również Arizona, ale szacunkowe dane wskazują na przewagę Bidena, która powinna się utrzymać po zakończeniu liczenia głosów. FoxNews już zaliczył ten stan jako zwycięski dla Bidena i według ekspertów tej sieci byłemu wiceprezydentowi brakuje tylko 6 głosów elektorskich do zwycięstwa. Z drugiej strony, gdyby okazało się, że w Nevadzie i Arizonie w ostatniej chwili przybyło głosów konserwatywnych, wówczas jego szanse nagle spadają niemal do zera, gdyż trudno wyobrazić sobie, by przejął wszystkie pozostałe stany - Georgię, Płn. Karolinę i Pensylwanię. We wszystkich trzech prowadzi obecnie Trump.

Biden nie ogłosił zwycięstwa, ale wyraził przekonanie, że kiedy wszystkie głosy zostaną policzone zostanie on prezydentem. W czasie konferencji prasowych w środę przyjął już - jak niektórzy to określili “prezydencki styl”, wyrażając zaufanie do systemu i sposobu liczenia głosów.

Tymczasem sztab Trumpa zapowiedział działania prawne w Pensylwanii, w tym próbę wstrzymania liczenia głosów w powiecie Keystone. Planowane są również podobne działania w Michigan.

“W Pensylwanii nadal liczy się karty z głosowania korespondencyjnego i mogą one pochodzić z Marsa” - powiedział w środę Rudy Giuliani, prawnik prezydenta. Od wtorku wieczorem wiadomo było, że policzenie głosów w Pensylwanii potrwa kilka dni.

Giuliani skarżył się na rzekome niespójności w liczeniu głosów i powiedział, że Republikanie nie mogą uważnie obserwować tego procesu. Zignorował tym samym opinie własnych ekspertów przypominających, iż w każdym stanie, w każdej komisji głosy liczone są wspólnie przez przedstawicieli obydwu partii oraz niezależnych obserwatorów.

Wyścig skupia się teraz na Nevadzie, Północnej Karolinie, Georgii i Pensylwanii. Jeśli Biden wygra w którymkolwiek z tych stanów, zostanie następnym prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Parker's Mood

To sie nazywa demokracja....   A potem taki Biden bedzie uczyl Polske praworzadnosci:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.