Skocz do zawartości
IGNORED

Sounddeco alpha f3 potrzebne opinie

Sprezyn1982

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie rozmyslam zakup nowych kolumn do pomieszczenia 45 metorów, myślę głównie o mocnych konstrukcjach z głośnikami bas minimum 20 cm myślałem i słyszałem Monitor Audio silver 10 było nieźle mocny bas niezła dynamika ciekawi mnie czy warto dopłacić do focal aria 948 lub sounddeco f3 rodzaj muzyki elektroniczna, trance będą pracować że wzmacniaczem Audio gd master 10 na którego czekam i ca cxn pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/125896-sounddeco-alpha-f3-potrzebne-opinie/

Nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale odsłuchiwałem F2 u łódzkiego dystrybutora.

Były podłączone do amplitunera Onkyo (jakiś wyższy model, nie pamiętam).

Sala ekspozycyjna jest tam spora i F2 potrafiły ładnie wypełnić ją dźwiękiem. Na mnie kolumny zrobiły bardzo dobre wrażenie.

Grały czysto i harmonijnie. Dobry bas, soczysty, nie natarczywy. Fajna scena.

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wszystko niestety drożeje, sukces rynkowy powoduje nakręcanie spirali cen. Prawdopodobnie cena bazowa była elementem marketingowym, wchodzimy na rynek z niskim poziomem ceny a potem sukcesywnie ją podnosimy. Odwrotnie niż w segmentach luksusowych. Odnośnie samych kolumn, bardzo homogeniczne, ciepłe i spójne brzmienie. Nie są to kolumny w typie wyczynowym raczej nastawione na muzykalność. Duża scena dźwiękowa, dużych rozmiarów obrazy pozorne. Dźwięk kreślony niekoniecznie ostrą kreską, instrumenty i wokaliści prezentowani w sposób plastyczny, namacalny. Prezentacja w typie bliskiej słuchaczowi, mam na myśli nie skracanie głębi, ale taki emocjonalny, wchodzący do pokoju odsłuchowego sposób gry. Uniwersalne w napędzeniu, mogą grać zarówno z lampami jak i tranzystorami. Na Audio Show 2012 grały na przemian z monoblokami lampowymi Quad oraz tranzystorami AVM i w obu konfiguracjach było dobrze. Nie pamiętam dokładnie jakie kable głośnikowe im wtedy podłączyłem, to był któryś model Black Rhodium. Ale nie są szczególnie wybredne na rodzaj okablowania, to też spora zaleta. U mnie w domu dały bardzo przyjemny dźwięk wraz z systemem ARC Reference, trochę w stylu kolumn Studia 16 Hertz. Ciepły, gęsty, nasycony. Gdybym miał je pozycjonować cenowo, to na pewno 15 tys. zł katalogowo są warte. Zachodnia konkurencja tej klasy to wydatek rzędu powyżej 20 tys. zł.

Bo to sa nowe f3, lepsze podzespoly w zwrotnicy i inne rzeczy, stafwyzsza cena. Ja zaluje ze jak kupowalem arie 948 to nie posluchalem f3.

Następnym razem już będziesz wiedział:) są jeszcze inne ciekawe małe marki.

Następnym razem już będziesz wiedział:) są jeszcze inne ciekawe małe marki.

Mozliwe. Ale na razie nie przewiduje zmiany. Moje arie po tuningu, sa nie do pobicia, przez niszowe firmy.

Mozliwe. Ale na razie nie przewiduje zmiany. Moje arie po tuningu, sa nie do pobicia, przez niszowe firmy.

ta pewność jest poparta odsłuchami rozumiem. Arie zatem muszą brzmieć po tuningu jak paczki za kwoty grubsze niż 50 tys zł.

ta pewność jest poparta odsłuchami rozumiem. Arie zatem muszą brzmieć po tuningu jak paczki za kwoty grubsze niż 50 tys zł.

Kwestia sprzetu towarzyszacego, ja nie narzekam. Czy za 50 tys zl, watpie ale roznica jest kolosalna na plus w stosunku do oryginalow 948

Kwestia sprzetu towarzyszacego, ja nie narzekam. Czy za 50 tys zl, watpie ale roznica jest kolosalna na plus w stosunku do oryginalow 948

Moim zdaniem stwierdzenie , że stuningowane arie biją wszystkie mniejsze manufaktury na głową jest przesadzone.

Mniejsze manufaktury w poszczególnych przedziałach cenowych moim zdaniem dają lepsze komponenty do swoich konstrukcji niż focale , dali , kef itd.

Moim zdaniem stwierdzenie , że stuningowane arie biją wszystkie mniejsze manufaktury na głową jest przesadzone.

Mniejsze manufaktury w poszczególnych przedziałach cenowych moim zdaniem dają lepsze komponenty do swoich konstrukcji niż focale , dali , kef itd.

Sluchalem kilku modeli studio 16Hz, ale to bylo nieporozumienie.

Lepsze komponenty nie pomoga jak cala konstrukcja jest do dupy

Sluchalem kilku modeli studio 16Hz, ale to bylo nieporozumienie.

Każdy słyszy inaczej. Moim zdaniem to jest bardzo dobre brzmienie w swojej cenie ( mówiąc o nowych kolumnach vs nowe z tego przedziału cenowego ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.