Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz/amplituner i głośniki do 2000 zł.

RedDragonPL15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem nowy na forum, mam na imię Łukasz i potrzebuję pomocy w wyborze zestawu stereo z prawdziwego zdarzenia. ;)

A więc w najbliższym czasie chciałbym kupić amplituner lub wzmacniacz z radiem (nazywa się to chyba tuner RDS czy jakoś tak, zresztą wy wiecie najlepiej :) ) oraz 2 głośników podłogowych do tego. Nie jestem audiofilem. Dotychczas słuchałem muzyki z tanich głośników komputerowych i wież, więc myślę, że budżet 2000 zł jest wystarczający. Chciałbym, aby amplituner/wzmacniacz posiadał kilka par chinch'y, abym mógł podłączyć np. telefon. Jeżeli znajdzie się w tej cenie to fajnie by było jakby miał usb, jednak to nie jest priorytet.

Specjalnych wymagań nie mam, ważne, aby wszystko ze sobą dobrze współgrało, było dobrze dobrane. Wolę głośniki podłogowe zamiast podstawkowych ze względu tego, że podczas oglądania filmu lubię, gdy bas nisko schodzi. W 80% czasu będzie słuchana spokojna muzyka, jednak jak każdy czasami lubię czasami posłuchać innego gatunku muzyki np. rapu, więc na basie również mi zależy. Jak pisałem wcześniej, nie jestem wymagającym użytkownikiem, dlatego 2000 zł to górna granica, jednak wiadomo, im mniej tym lepiej.

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

Ps: W załączniku jest orientacyjny, podgląd mojego pokoju o powierzchni 16 m2 z lotu ptaka. Odległość głośników od uszu będzie wynosić ok. 1,5 - 2m.

Ps2: 1 - szafka, na której będzie stał amplituner, # - głośniki.

Ps3: Zapomniałem dodać, że sprzęt jak najbardziej może być używany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

w podanym budżecie mogę zaproponować bardzo ciekawy zestaw, zbudowany na bazie amplitunera stereofonicznego Yamaha R-S201 (http://q21.pl/yamaha-r-s201.html) oraz polskich kolumn Pylon Audio Pealr 25 (http://q21.pl/pylon-audio-pearl-25.html). To zestaw, który brzmieniowo i funkcjonalnie powinien Cię w pełni usatysfakcjonować.

Jako alternatywa spójrz proszę na promocyjny system, oparty także na amplitunerze Yamaha oraz brytyjskich kolumnach Tannoy Eclipse 2 (http://q21.pl/yamaha-r-s201-tannoy-eclipse-2.html). W tym przypadku będzie trochę mniej basu, mniej dynamiki, natomiast większy nacisk położony jest na środek i górę pasma.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za pomoc!

Jednak myślę, że z używanych można znaleźć coś lepszego. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś mi zaproponuje coś używanego i lepszego.

Jeżeli nie wymieniłeś tutaj żadnego CDka to domyślam się, że będziesz chciał słuchać muzyki z komputera i to raczej bez użycia DACa tak więc wystarczyła by Ci spokojnie lepsza wieża. Jak miałbym coś zaproponować to proponuje NAD 701 lub 705 i do tego kolumny Mission M73.

Serdecznie dziękuję za propozycję, jednak chciałbym spróbować sprzętu z prawdziwego zdarzenia. Poproszę kolejne propozycje używanych amplitunerów lub wzmacniaczy z RDS oraz 2 głośników podłogowych.

Z góry dziękuję.

No dobrze, jednak wiem, że można dostać coś dużo lepszego używanego. Od tego jest to forum, aby pomagać innym mniej doświadczonym w tej dziedzinie, aby dokonali dobrego wyboru, dlatego poproszę sensowną propozyche używanego sprzętu do 2000 zł (musi posiadać radio). Poproszę, również tańsze alternatywy np. wież itp.

Z góry dzięki.

Ale wiesz że i tak nie usłyszysz różnicy ? Jak masz mp3 256 kbps z zerową dynamiką to choćbyś podłączył do tego nawet zestaw z kablem zasilającym za 1000 zł i innymi wodotryskami nie usłyszysz różnicy w brzmieniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.