Skocz do zawartości
IGNORED

CD AUDIO ANALOGUE PAGANINI czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie posiadam ten odtwarzacz i jestem bardzo z niego zadowolony. Jeśli chodzi o transport, to Paganiniego możemy spotkać w dwóch wersjach: z transportem Philipsa lub z transportem Sony. Brzmienie tego odtwarzacza jest raczej spokojne. Bas jest raczej miękki, ale dość krótki. Średnica ciepła dość dobitna i bardzo..... piękna..... wysokie dobrze zaznaczone, ale nie znajdziemy w nich pierwiastka metaliczności. Paganini najlepiej spisuje się przy muzyce: poważnej, jazzowej, instrumentalnej, przy małych składach. Nie jest to odtwarzacz z tzw. fajerwerkami. Można go nie docenić od razu, ale po pewnym czasie zaczynamy doceniać jego wartość i wspaniały charakter. Wymaga duzo od pozostałego sprzętu. ale także potrafi się odwdzięczyć! Scena jaką buduje jest rewelacyjna! przestrzeń - to trzeba posłuchać. Mój pokój rozdymał sceną jak beczkę! Gra on u mnie z MF A-3. Za 2000zł? polecam i rekomenduję. Jakość wykonania - 0-10, na 11! Jakość użytych podzespołów - podobnie. Pozdrawiam! :)

Tak, to jest ta wersja z tacką z boku. Ten model posiada napęd Sony. Można wiedzieć o Twoich pozostałych komponentach? aaaaaa! i niezapominaj o kabelkach...... ostatnio miałem do odsłuchu, z reszta niepotrzebnie chyba ;-), kabelek głośnikowy z molibdenu, komplecik za około 3000zł..........mmmmmmm.....jak to zagrało.....Ten kompakt jest idealny do wzmacniacza, który ma dużo miękkiego basiska. Można wiedzieć pod co ewentualnie byś go podpiął???

Właśnie chcę go podpiąć pod wzmak, który gra trochę za bardzo górą, ale ciepło a basik ma sprężysty i dość duży, ale trochę twardawy. Kabelki mam tańsze Flatline Gold i ineterkonekt Goertz Micro Purl Silver - sreberko, choć może nawet trochę ten konekt utwardza basik, ale nie za bardzo chcę z niego rezygnować bo jest dobry, gdybym kupił tego CD, może będę mieszał kablami

To już od Ciebie zależy jakie chcesz mieć brzmienie. Ja preferuję raczej spokój, miękkość i ciepło. To naprawde bardzo dobry kompakt za te pieniążki. Myślę, że nie będziesz zawiedziony! Ciekawe tylko w jakim jest stanie? Jesli jest to bardzo dobry stan i rocznik to kupuj śmiało! Powinien on troszke stonować Twój wzmacniacz, aczkolwiek nie odbierze tyle "ilości" wysokich co mógłbyś się spodziewać. Jest bardzo wyrafinowany jeśli chodzi o płyty. Czyta raczej wszystko bez większych problemów. Pokazuje niedoskonałości nagrań bez żadnych skrupułów. I odwrotnie także, jeśli masz dobrze nagraną płytkę, odwdzięczy się!!! i pokaże co potrafi. piekna głębia i scena powinna wywołać usmiech na Twej twarzy. Pozdrawiam! Jak kupisz proszę o opinie z odsłuchu na maila: [email protected]

Skoro tak, to trudno, będę szukał dalej, może znajdę...może ten ktoś poczytał nasze posty na forum i się zdecydował odrobinę szybciej niż ja... :)

Kupiłem tego Audio Analogue Paganini !!!

Cóż można powiedzieć, pełny niezwykle muzykalny dźwięk, który mnie odrazu powalił na kolana, jak tylko włączyłem płytkę. Warto było !!!