Skocz do zawartości
IGNORED

Przepuszczanie obrazu przez procesor Playera nie przez tor video amplitunera

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można przepuszczać sam obraz przez BR jak posiada tylko jedno wyjście hdmi podłączone do amplitunera(jak player posiada lepszy procesor wizyjny niż amplituner) czy odtwarzacz musi posiada 2 takie wyjścia hdmi żeby obraz szedł z jego procesora do tv a dźwięk przez amplituner?

to rozumiem że jednak musi player posiadać dwa.Bo z jednym będzie przepuszczany obraz i obrabiany przez amplitunera tor wizyjny nawet jak wyłączy się skaler obrazu?. Bo chodzi mi żeby tylko obraz nie był obrabiany przez amplituner .

Panasa 500 ciężko kupić nowego jak patrzałem a używanego sprzętu nie kupuję bo strach.Rozejrzę się za Philipsem Fidelio9700 albo panasem BDT570EG za Oppo nie mam zamiaru tyle płacić

Gość

(Konto usunięte)

Może mieć jedno wyjście hdmi które wpinasz prosto w tv. Warunkiem jest wyjście analogowe 7.1 lub 5.1 z playera,pod które podpinasz końcówki mocy,wzmacniacze stereo, aktywne głośniki i amplituner.

Witam, nie bardzo rozumiem, jesli chodzi tylko i wylacznie o to zeby obraz z bluraya nie zostal "ruszony" prez ampli to jest (przynajmniej u mnie) w amplitunerze opcja w stylu BYPASS (czyli przepusc / nie ruszaj). Moj ampli w tym trybie przepuszcza obraz bez ruszania go a nawet proby rozumienia - dodatkowo dzieje sie tak automatycznie w trybie, gdy bluray puszcza 3D lub 24fps - wtedy moj ampli nie ingeruje w obraz. I nie chce mi sie wierzyc ze u Ciebie takiej opcji nie ma...

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Tak o to mi właśnie chodziło.Na innym forum mi powiedziano że wystarczy wyłączyć skaler obrazu w amplitunerze i będzie przepuszczany przez procesor playera a amplif go nie tknie.

...bo piszesz ze cos bedzie przepuszczone przez cos... (to brzmi jakbys chcial obraz wpuscic do bluraya z zewnetrznego playera - oczywiscie takie napewno sa, ale chyba nie o to chodzi)

Jezeli bluray jest odtwarzaczem to nie ma opcji zeby on obrazu nie przetwarzal,

wiec z bluraya wychodzi sygnal (obraz/dzwiek-HDMI) w ampli wylaczasz skaler i inne dupsy od profilu kolorow itp... i wtedy ampli zajmuje sie tylko dekodowaniem dzwieku (chyba ze bluray robi i to i puszcza gotowa PCMke), a obraz zostawia niezmieniony (bez ingerencji).

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Nie wiedziałem jak mam to opisać więc na lakoiczny rozum to opisałem najważniejsze że doszliśmy o co chodzi na tamtym forum już po pierwszym poście który napisałem wiedzieli o co chodzi.

Fakt mam u siebie te różne głębie kolorów,Z 3D dla HDMI jakieś po wyłączam to

ja jak mialem u siebie glebie kolorow 48bit to w 3D projektor na 15m kablu czasem dostawal czarna klatke (jakby przerwa w dostawie sygnalu) teraz tez to powylaczalem i roznicy w obrazie nie ma a czarne klatki sie nie pojwiaja - wszytsko TOP na 100% (w 2D moge sobie powlaczac co chce ale sorry.. nie widze roznicy)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

http://pl.aliexpress...8d-2fef011da5f2

Jak nie masz dwóch wyjść w BR albo nie masz funkcji by-pass w ampli.

Jednym wyjściem wejdziesz bezpośrednio do TV a drugie do amplitunera.

tez prawda... mam taki tylko ze 1x4

Mam Sherwooda R-807 i nie widzę w menu tych funkcji do wyłączenia Są tylko funkcje w zakładce HDMI SET(AMP/TV-dla audio i CEC.Manualu piszę że hdmi korzysta z Deep Color i Z 3D. Jest taka wzmianka tylko "jeśli obraz nie wyświetla się na ekranie spróbuj zmienić ustawienia rozdzielczości,DeepColor lub inne danego urządzenia" ale w amplifie nie ma zmiany deep color to jak mam to rozumieć?

Czy ten amplif przepuszcza przez siebie w ogóle obraz czy idzie mi z playera bo już sam nie wiem i sie pogubiłem?

Dodaje manual od niego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tego co ja rozumiem ta instrukcje to Twoj ampli nie ma procesora obrazu i jedyne co robi to przekazuje otrzymany z wejsc HDMI na wyjscie HDMI (na TV / projektor). Jest napisane ze Color Depp itp jest obslugiwane, to chba znaczy tylko to ze sygnal taki takze bedzie przekazywany na wyjscie - nic pozatym.

Nie ma zadnych obejsc (bypass) bo nie ma czego obchodzic (nie ma procesora obrazu)

DOBRZE TO ROZUMIEM? KTOS JESZCZE CZYTAL TA INSTRUKCJE?

Jest taka wzmianka tylko "jeśli obraz nie wyświetla się na ekranie spróbuj zmienić ustawienia rozdzielczości,DeepColor lub inne danego urządzenia" ale w amplifie nie ma zmiany deep color to jak mam to rozumieć?

a to znaczy DANEGO URZADZENIA (ZEWNETRZNEGO) czyli w blurayu musisz cos przestawic, bo ampli nie ma zadnych opcji obrazu.

To rozumiem że ten u mnie obraz idzie z procesora odtwarzacza a amplif go tylko przekazuje po hdmi w nienaruszonej postaci do tv o to mi chodzi?

To rozumiem że ten u mnie obraz idzie z procesora odtwarzacza a amplif go tylko przekazuje po hdmi w nienaruszonej postaci do tv o to mi chodzi?

tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.