Skocz do zawartości
IGNORED

OCZEKUJĘ WYJAŚNIENIA I PRZEPROSIN PRZEZ FORUM

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Informacja jest w stopce ale przytoczę o co chodzi:

Jest problem odnośnie zachowania tajemnicy naszej korespondencji! Administracja powiadomienia na maila wysyła otwartym nie zaszyfrowanym tekstem na nasz adres mailowy !!! Nie wiem ile w tym głupoty a ile chęci łamania prawa i chęci poczytania sobie co inni do nas piszą.

Tutaj info o otrzymanej z forum na maila korespondencji:

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jest problem odnośnie zachowania tajemnicy naszej korespondencji! Administracja powiadomienia na maila wysyła otwartym nie zaszyfrowanym tekstem na nasz adres mailowy !!! Nie wiem ile w tym głupoty a ile chęci łamania prawa i chęci poczytania sobie co inni do nas piszą.

Co to ma do działu HiEnd?

W zakładce techniczne zaraz zniknie

A Ty co tak ostatnio wchodzisz w pewne miejsce moderacji?

Lubisz jak Ktoś postronny czyta Twoją korespondencję to tu nie musisz pisać.

Inne osoby mające odmienne zdanie mogą zarządać odszkodowania z tego "błahego" powodu a nawet domagać się cofnięcia licencji, ważności certyfikatów, akredytacji, e.t.c. na przetwarzanie danych np. firmie Sprint S.A. Jagiellonczyka 26 z Olsztyna albo i wyżej?

W zakładce techniczne zaraz zniknie

A Ty co tak ostatnio wchodzisz w pewne miejsce moderacji?

Lubisz jak Ktoś postronny czyta Twoją korespondencję to tu nie musisz pisać.

Inne osoby mające odmienne zdanie mogą zarządać odszkodowania z tego "błahego" powodu a nawet domagać się cofnięcia licencji, ważności certyfikatów, akredytacji, e.t.c. na przetwarzanie danych np. firmie Sprint S.A. Jagiellonczyka 26 z Olsztyna albo i wyżej?

To forum publiczne i będę pisał gdzie mi się podoba. A Twoje skarżenie na moderację w nowym temacie do tego nie wiadomo dlaczego w dziale Hi End jest śmieszne.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

ehh w syrii gina dzieci a tu takie problemy

To kiedyś był fajny gość na forum. W realu nie znam. Ale od kilku miesięcy z kolesiem dzieje się coś złego.

Prawda w innym wątku zabolała widzę i tu się wyżywasz. No a jak widać sprawa korespondencji to dla Ciebie nie istotna.

Wracając do tematu zostałem w swoim własnym interesie przymuszony wyłączyć funkcję powiadamiania na pocztę zewnętrzną.

Inni swój rozum mają to albo go użyją albo nie.

Wracając do tematu zostałem w swoim własnym interesie przymuszony wyłączyć funkcję powiadamiania na pocztę zewnętrzną.

Rafaell czy możesz napisać bardziej szczegółowo na temat tego problemu - jak 6 latkowi ? :)

Nie kumam w czym jest problem .

Informatyka (informatyk) może wszystko... I NIC NA TO NIE PORADZISZ.... :)

A nauczył się komendy Przepraszam ;)

Bo jak nie, to nie może wszystko i jest tylko tym kim jest.

Axolotl, wszystkie Wasze pr wiadomości są do odczytania przez osoby mające dostęp do hostingu, na którym jest strona....

to nie są tajemnice bankowe, zwykły informatyk może wiadomości bez problemu odczytać, i w czym jest problem?

Rafaell czy możesz napisać bardziej szczegółowo na temat tego problemu - jak 6 latkowi ? :)

Nie kumam w czym jest problem .

Problem objaśniony jest jasno w linku poniżej.byle jaka poczta jest wysyłana jako zaszyfrowana a Twoja, moja innych z tego forum nie!

https://support.google.com/mail/answer/6330403?p=tls&hl=pl&rd=1

Rafaell, nie wiem o co Ci chodzi, jestem starej daty informatykiem... i wiem co kto może

profilaktycznie przepraszam....

Art. 267

§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo

Moim zdaniem! Wysłanie na zewnątrz forum korespondencji tekstem otwartym jest równoznaczne z otwarciem korespondencji.

Jeśli robi to osoba-firma zajmująca się tym profesjonalnie to wtedy nie może to uchodzić za nieumyślne popełnienie czynu i jest to karalne!

Każdy z nas ma prawo to zgłosić i po takim zgłoszeniu musi to być ścigane z urzędu.

Reszta jak w temacie

Axolotl, wszystkie Wasze pr wiadomości są do odczytania przez osoby mające dostęp do hostingu, na którym jest strona....

to nie są tajemnice bankowe, zwykły informatyk może wiadomości bez problemu odczytać, i w czym jest problem?

O.K. teraz zrozumiałem.

Dzięki za wyjaśnienie.

Na przyszłość nie należy nic pisać na p.w. poza życzeniami świątecznymi ;)

Rafaell, nie wiem o co Ci chodzi, jestem starej daty informatykiem... i wiem co kto może

profilaktycznie przepraszam....

I Ty Brutusie tam pracujesz ;)

Przecież możesz odhaczyć wysyłanie na maila- zrób to, i nie będziesz miał problemu.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Przecież możesz odhaczyć wysyłanie na maila- zrób to, i nie będziesz miał problemu.

Tak właśnie zrobiłem, http://www.audiostereo.pl/oczekuje-wyjasnienia-i-przeprosin-przez-forum_125628.html#entry3733865

problem wyslany do adminów z prosbą o oficjalne wytłumaczenie

temat wysłany do zakladki - inne-

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

problem wyslany do adminów z prosbą o oficjalne wytłumaczenie

temat wysłany do zakladki - inne-

OK na razie Czekam na oficjalne przeprosiny.

W miejscu dla wszystkich poszkodowanych widocznym.

Nie wiem tego, więc zapytam. Czy na pewno każda poczta e-mail musi być szyfrowana? Z tego co wiem, to tylko gdy zawiera dane osobowe. Za ewentualne naruszenie prywatności korespondencji odpowiada osoba uzyskująca do niej dostęp a nie ta co korespondencje wysyłała.

Zgodnie z prawem (tak myślę) szyfrowane muszą być tylko maile zawierające właśnie dane osobowe lub dokumenty z takimi danymi (np. PIT'y). Wystarczy też zaszyfrować sam dokument.

System gra dobrze, albo nie....

A tak zupełnie na marginesie:

Ktoś, czytający czyjąś/obcą korespondencję jest dla mnie chamidłem, szubrawcem i niegodziwym kmiotem.

Nawet, gdy mu pod nos podsuną listy i wiadomości - nie wolno.

Bo się zwyczajnie - nie godzi.

Nie wiem tego, więc zapytam. Czy na pewno każda poczta e-mail musi być szyfrowana? Z tego co wiem, to tylko gdy zawiera dane osobowe.

Właśnie dziś takie newralgiczne dane wysyłałem i jeszcze jakiś czas temu dane te były dalej z forum audiostereo.pl po ludzku przekazywane w formie zaszyfrowanej.

To akurat Twoja by była wina... Chyba, że w regulaminie czy tam umowie o świadczenie usług drogą elektroniczną takie szyfrowanie było wymienione, że istnieje.

chociaż z drugiej strony... gdy w powiadomieniach cytują oni wiadomość. To wtedy ich wina.

Gdy ani prywatne wiadomości ani powiadomienia nie są szyfrowane to pewnie obopólna ;-)

System gra dobrze, albo nie....

Na przyszłość nie należy nic pisać na p.w. poza życzeniami świątecznymi ;)

dzieciaki nawet to wiedzą z seriali tv, nawet bateryjki trzeba wyjmować ze smarciuchów, tak pokazywali w serialach, a i kamerkie trzeba wydrapać albo na stałe zakleić :-)) - ale może na forumie jakieś ważne sprawy Państw są omawiane, albo najtajniejsze technologie i plany wielkich korporacji?

A tak zupełnie na marginesie:

Ktoś, czytający czyjąś/obcą korespondencję jest dla mnie chamidłem, szubrawcem i niegodziwym kmiotem.

Nawet, gdy mu pod nos podsuną listy i wiadomości - nie wolno.

Bo się zwyczajnie - nie godzi.

Wiesz takie rzeczy wynosi się z domu ale wolny rynek konkurencja, e.t.c. zabijają te wyuczone nawyki. Informacja jest kolejną gotówk którzy wszyscy pragną posiadać najlepiej za darmo. Wywiad przemysłowy działa non stop, Przyjaciele amerykańscy podsłuchują Merkel.

i.t.d. i.t.p.

Informacje o płotkach do puki są one płotkami są nie istotne ale jak którego dnia dostaniesz do domu ofertę na bardzo rzadkie chorzenie jednego ze swoich członków rodziny to zacznie Ci to coś dawać do myslenia.

Osobiście dużo piszę otwartym tekstem i jest to pewien drażniący innych ekhibicjonizm ale pewne rzeczy które piszę prywatnie wolał bym żeby zostawały tylko miedzy tymi osobami..

W sumie dziwię się że jest tak długa reakcja! skoro np. za ujawnienie publicznie korespondencji z PW ludzie dostają punkty karne i publikowana korespondencja jest usuwana.Myślę że główny winowajca który jest jako techniczny realizator usługi z poza forum powinien wszystkich za takie uchybienie na maila sam poinformować a nie żeby się ludzie wkurzyli i uśmiercili jego firmę na amen bo i taka opcja wisi teraz w powietrzu.

To akurat Twoja by była wina... Chyba, że w regulaminie czy tam umowie o świadczenie usług drogą elektroniczną takie szyfrowanie było wymienione, że istnieje.

Prawnicy to najlepiej osądzą ile pieniędzy z takiego niedbalstwa trzeba będzie po wyroku sadowym wyciągnąć od strony pozwanej.

Dajże spokój, Rafaell, bo aż strach pomyśleć o czym ty piszesz w tych privach.

I - z kim!

Bo gdy z Kim Uj Łunem - to tym bardziej nie zaleca się czytania.

Dajże spokój, Rafaell, bo aż strach pomyśleć o czym ty piszesz w tych privach.

I - z kim!

Bo gdy z Kim Uj Łunem - to tym bardziej nie zaleca się czytania.

Ty uważaj a jak ktoś przeczyta które Francuskie tanie wina są dobre to skończy Ci się laba i domowy budżet będziesz miał napięty ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.