Skocz do zawartości
IGNORED

.....po fajnych DT880 aby było jeszcze fajniej i zamkięto....

robin102

Rekomendowane odpowiedzi

Życie zmusza do głębszego zanurzenia się słuchawkowe słuchanie. Mam od 2 lat DT 880, bardzo zadowolony jestem. Wszystko mi w nich pasuje, równowaga tonalna, niby neutralność, bas, detal, śpiewają mi ładnie. Niestety nie są zamknięta konstrukcją, a takie mam teraz preferencje.

Jak już zamierzam kupić następne, bo te zostawiam to chciał bym aby grały podobną sygnaturą, nie jaśniej na górze, nie gorzej śpiewały, ale były konstrukcją zamkniętą. Może są jakieś otwarte które tak nie hałasują do otoczenia, bo DT 880 konkretnie głośne są dla postronnych w tym samym pokoju.

Może coś doradzicie, poradzicie doświadczeni słuchawkowcy. Raczej nowe słuchawki zamknięte w budżecie do max 2000zł. Może coś by się dało nagiąć, ale bardzo niechętnie. Co bym chciał zyskać poza tym ze zamknięte ? Mogą pójść troszkę w cieplejszą stronę prezentacji. Mogą mieć cit delikatniejszą górę i jeszcze ładniejsze wokale.

Z góry dziękuje za porady.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

OPPO PM 3 posłuchaj koniecznie, wokale bajka, delikatna ale bardzo dobra góra i bardzo zróżnicowany, dynamiczny bas ("nie przewalony"). Cena na all... gdy wystawia je Valuebasket to 1500 zł.

-Salva Mea-

Posłuchaj Beyerdynamic T70 (http://q21.pl/beyerdynamic-t70.html) - to wersja zamknięta modelu T90, seria Tesla. Jeśli DT880 odpowiadają Ci brzmieniowo, T70 będzie tylko lepsza.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

DT880 odpowiadają Ci brzmieniowo, T70 będzie tylko lepsza.

To fakt T70 są zamknięte, ale klasą grania odchodzą od DT 880 tylko minimalnie, a chciało by się większy kroczek zrobić i nie wiem czy na dłuższe słuchanie T70 nie zamęczą studyjna detalicznością. Chciał bym jeszcze zyskać na przestrzeni, na scenie. Trudna to sprawa w słuchawkach, ale może się da coś lepiej za mój budżet.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Mocny bas??? Lekkie ciepelko, ktore wynika chyba z delikatnego "przydymienia" , moze i w nich mozna uslyszec. Wokale sa moim zdaniem w idealnej ilosci i w idealny sposob podane. No ale jak zawsze trzeba posluchac samemu i pod roznymi wzmakami. Moim zdaniem wokal jest ich najmocniejsza strona, czarusie sa niesamowite ale dalekie od efekciarstwa poza wygladem hehe

-Salva Mea-

Te 1500 zl to nie byla zadna promocja tylko ich normalna cena z pominieciem naszego dystrybutora. ValueBasket czasem wystawia 5 sztuk w tej cenie, jeden minus to czekasz 5 tygodni na dostawe. U nas cena na tej samej zasadzie co piece hegla, musi byc najdrozej z calej UE... kiedy to sie zmieni...? A wracajac do pm3 wykonanie tez pierwsza liga, nie da sie do niczego przyczepic, tylko ta krajowa cena ....

-Salva Mea-

Witam,

też mam DT 880 i przeszedłem na HifiMan HE 400i proponuję odsłuchać to już zupełnie inna bajka, tylko wymagają dobrego wzmacniacza.

Pozdrawiam,

Koniecznie musisz wydawać tyle pieniędzy na słuchawki, aby znaleźć coś o podobnym strojeniu do DT880, tyle że o konstrukcji zamkniętej?

Odsłuchaj wpierw AKG K550, Brainwavz HM5.

Obie pary w/w to raczej takie w miarę płaskie, studyjne granie.

Z akcentem na "w miarę", bo mimo podobnego strojenia brzmią odmiennie.

Jak? można wyczytać na necie, jest pełno recenzji obydwu modeli słuchawek.

Ja chciałem tylko wskazać, że żeby było lepiej to nie oznacza, że koniecznie musi być drożej.

K550 i HM5 to moim zdaniem pozycja obowiązkowa do odsłuchania, jeżeli celujemy w słuchawki zamknięte o neutralnym brzmieniu.

Oba modele kosztują podobnie i oba są warte każdej zapłaconej za nie złotówki, zapewniam :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Oppo PM3 a DT880 to zupełnie inne granie

Mógł byś rozwinąć . PLISSSSSSS :)

też mam DT 880 i przeszedłem na HifiMan HE 400i

Rozwiń proszę choć trochę jeśli masz rozegrane dwie pary słuchawek jakie różnice w prezentacji według Ciebie ? Coś tam gdzieś czytałem, ze grają lekko, że scena na twarzy i tu bez rewelacji.

Odsłuchaj wpierw AKG K550

K550 jak dla mnie przepadły w bezpośrednim porównaniu z DT 880, a Brainwavz. to chyba nawet nie che znać.

K550 jak dla mnie przepadły w bezpośrednim porównaniu z DT 880

Spoko, każdy ma swój gust :)

a Brainwavz. to chyba nawet nie che znać.

Co się stało? Pokłóciliście się? :D

Witam,DT 880 grają w porównaniu do HE 400i grają dość analitycznie, wypełnienie w HE 400i jest bardziej barwne, podchodzi pod analogowe. Wydaje się w porównaniu bezpośrednim że HE 400i prezentują większe zróżnicowanie barwy i jest ich więcej, przestrzenność bardzo dobra, sceną na twarzy? - nigdy nie miałem takiego wrażenia, lekko to właśnie grają DT880 po przesłuchaniu HifiMan. Nie wiem jaki wpływ na odtwarzanie ma sam Dac i wzmacniacz, bo nie zmieniałem do nich niczego i od dawna słucham na Audiotraku Dr. Dac3. Polecam wziąć swoje słuchawki i własny wzmacniacz z dac z ulubioną muzyką i przesłuchać, od razu po podłączeniu czuć różnice. Mój ma akurat podwójne wyjście słuchawkowe i często ze znajomymi robiliśmy testy na różnych parach słuchawek. Nie chcę opisywać różnic bo sam odbiór każdego jest różny. Od HE 400 wzwyż WifiMan wydał naprawdę fajne słuchawki, HE 300 w porównaniu do nich są przeciętne. Przed zakupem słuchałem różnych Sennheiserów (600 i 650) ale mi jakoś nie pasowały. HifiMan od razu po odsłuchu mi się spodobały.

Pozdrawiam,

Tutaj jest sporo recenzji wzmacniaczy słuchawkowych lub combo DAC/AMP:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Osobiście ich nie słuchałem, ale sporo osób mocno chwali sprzęt firmy Schiit Audio.

Ten wzmak wygląda ciekawie:

Ukryta Zawartość

Lub gdy chcesz wspierać polski przemysł, to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może coś by się dało nagiąć, ale bardzo niechętnie. Co bym chciał zyskać poza tym ze zamknięte ? Mogą pójść troszkę w cieplejszą stronę prezentacji. Mogą mieć cit delikatniejszą górę i jeszcze ładniejsze wokale.

DT880 to bardzo przyjemne słuchawki, ciężko będzie dogonić je słuchawkom zamkniętym. Mam ten sam problem co Ty, jakoś tak mieszkanie skonstruowane, że pomimo iż wcale niemałe, o głośniejszym odsłuchu to mogę zapomnieć w otwartych.

Z zamkniętych polecę dwie sztuki, trochę od siebie odległe, ale za to każde wyjątkowe:

1. DT150- to już prawdziwa legenda studyjnego grania z naciskiem na średnicę. W całkowitym odbiorze nic im nie brakuje, no może poza wyglądem.

Tych używam na welurowych padach od DT250, dodają im trochę zwiewności.

2. ATH-A900X- granie bez wykopu, raczej zwiewne, spokojne, ale z tym czymś...Wokale obłędne. Bas raczej uszczuplony, ale to słuchawki zamknięte- potrafi zaznaczyć swoją obecność (TOTO: I will remember, początkowe takty).

W ramach przyjemności odsłuchu czegoś z wykopem ATH-M50X- ale to dla lubiących skraje pasma. Choć i środka nie brakuje. Specyficzne granie wybitnie funowe, ale przyjemne, klarowne w odbiorze. Nie są to słuchawki ciemne.

HM5- w ramach ciekawostki można spróbować. Płaskie jak stół, bez preferencji jakiegokolwiek pasma. Raczej typowo studyjne granie. Za takie pieniądze nie można ich nie mieć w swojej stajni.

Słuchawek otwartych, które nie hałasują na zewnątrz raczej nie znajdziesz. To przecież konstrukcja otwarta, driver się "wietrzy" i hałasuje.

Przerobiłem trochę słuchawek zamkniętych, zostałem z DT-150, HM5.

Aaaaa, no i moje ulubieńce- zmodowane T50RP- takiej bajki na średnicy nic innego nie jest w stanie zagwarantować. Mody to zamknięcie budy, wygłuszenie i usztywnienie drivera. Nie ma innych, które mogłyby mi je zastąpić, poza DT-150.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Mógł byś rozwinąć . PLISSSSSSS :)

Robin102 - po mojemu DT880 są bardziej analityczne i techniczne. Mają bardziej zrysowaną górę i szybszy, bardziej konturowy bas. Scena szersza, głębia mniejsza.

Wybrałem PM3 - lepiej wpisują się w moje gusta.

Testowane na Ibasso DX90 + Aune B1 2016 (Fiio E12, Fiio E12a) oraz AIM SC 808 ( 2X LME49720 + 1X LM4562NA).

Polecam audio technica ath 900x.

One są tak szczelne w słuchaniu że jak żona śpi obok to ja mogę słuchać w nich bardzo głośno muzyki i jej nie przeszkadza.

A grać też potrafią grać pięknie lekko ocieplone nie dudnia góra wyraźną ale nie jazgotliwa.

A co najważniejsze są mało wymagające z takim małym wzmacniaczem jak fiio eo7k grają rewelacyjnie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Miałem swego czasu 880 i powiem że bardzo fajne

bo to są wysoce prawdopodobne, że najlepsze tanie słuchawki na rynku i niestety przeskoczyć gdzieś wyżej nie rujnując się to nie będzie łatwo.

W kręgu zainteresowań mam Hifimeny 400i

Fostex TH X00 o których nic, a nic nie wiem :)

AudioTechniki 900 Pro które miały grać tak rewelacyjnie, a jak założyłem w sklepie na łeb wyjęte prosto z pudełka to takiego syfu w życiu nie słyszałem, ale chce dać i szanse, bo przecież nie mogą być takie złe :)

Może coś od firmy Shure i chyba też zluzuje ograniczenie do słuchawek tylko zamkniętych. Dynamiczne otwarte ładnie grające i jeszcze ładniej śpiewające też biorę pod uwagę. Najwyżej będę w czapce słuchał :D

AudioTechniki 900 Pro które miały grać tak rewelacyjnie, a jak założyłem w sklepie na łeb wyjęte prosto z pudełka to takiego syfu w życiu nie słyszałem, ale chce dać i szanse, bo przecież nie mogą być takie złe :)

Nie ma takiego modelu Audio Technici jak "900 Pro". Może pomyliłeś z Ultrasone?

najlepsze tanie słuchawki na rynku i niestety przeskoczyć gdzieś wyżej nie rujnując się to nie będzie łatwo.

Tak może być...są to słuchawki, które jeszcze niedawno były klasyfikowane do najwyższej półki, czyli hiendu. Teraz ceny poszły w górę i bardzo dobrze, słusznie zauważyli producenci, słuchawki wnoszą więcej do brzmienia niż kable, a kable ponoć dzięki walorom brzmieniowym warte są każdych pieniędzy.

Ja mam chęć spróbować AQ Night Hawk, ale nie za te pieniądze - może za 1500, myślałem o T700, ale po analizowaniu wykresów wolałbym dt880 - być może na twoim miejscu spróbowałbym taniego tuningu taśmą naprawczą i filcem, aby bardziej je zamknąć.

Nowe Fostexy pewnie będą w nowej lepszej cenie - tak z 1000$.

Jak dla mnie, to k550 mogły by być jako symulacja grania przeciętnych kolumn, czyli bez wchodzenia w mikro-szczegóły, neutralne pozwalają robić dobrą robotę realizacjom - to nie są lepsze słuchawki od DT880, więc jak byś chciał świadomie trochę gorzej, to tak.

Tak może być...są to słuchawki, które jeszcze niedawno były klasyfikowane do najwyższej półki, czyli hiendu. Teraz ceny poszły w górę i bardzo dobrze, słusznie zauważyli producenci, słuchawki wnoszą więcej do brzmienia niż kable, a kable ponoć dzięki walorom brzmieniowym warte są każdych pieniędzy.

Dokładnie tak. IMHO to nie jest kwestia przeskoczenia wyżej w sensie dźwiękowym, tylko gdzieś w bok. Wyżej, tylko w znaczeniu finansowym. Ale czy o to chodzi?

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.