Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podłączyć oplot na kablu zasilającym

Mirek Potempski

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie wielu z was robi swoje własne kable zasilające na bazie np LAPPKABEL. Jestem ciekawy jak rozwiązaliście problem podłączenia stalowego oplotu.

NIe wiem co mówi na ten temat nauka.

Z moich doświadczeń wynika, że są różnice w brzmieniu przy różnym podłąćzeniu oplotu.

Można np tylko z jednej strony lub z obydwu Stron.

Proszę o pomoc.

.. generalnie chodzi o to żeby połączyć ekran do uziemienia, a uziemienie jest raczej w ziemi a nie w klocku do którego podłączana jest sieciówka... więc chyba logiczne że ekran podłączamy od strony gniazdka.. co innego w interkonektach...

.. jak sie nie ma uziemienia w instalacji do której jest system podłączony to raczej nie warto inwestować w drogie klocki.... bo chyba każdy wzmak wymaga bolca uziemiającego.... oprócz SONY oczywiście... a różnica pomiędzy z a bez jest , i to duża ...sam się przekonałem i usłyszałem...

Darkul, a pies sral te faze na obudowie, jezeli "są różnice w brzmieniu przy różnym podłąćzeniu oplotu"... skad wiesz czy najlepiej nie gra wlasnie tak???

Z moich prób wynika, że jeżeli oplot podłączymy tylko z jednej strony a mianowicie od strony gniazda sieciowego w ścianie, dźwięk ma znacznie większą sugestywność przekazu. Nie chodzi mi o to czy, że przestrzeń jest większa albo słyszę coś czego wcześniej nie słyszałem ale całość jest jakby bardziej zrównoważona, spójna, tworząca inny przekaz, który potrafi szybko stworzyć dobrą iluzję.

Ja na razie nie mam prawdziwego uziemienia więc podłączam zero do bolca uziemiającego do którego to jest podłączony oplot.

W przypadku podłączenia oplotu z obydwu stron muszę jeszcze popróbować. Dziwna sprawa bo może się okazać, że brzmieniowo może być lepiej.

O co tu chodzi a może o to, że przetwornik nie wypuszcz żadnych śmieci z powrotem.

• 1 rok później...

Mirek Potempski, 7 Lis 2004, 11:15

>Panowie wielu z was robi swoje własne kable zasilające na bazie np LAPPKABEL. Jestem ciekawy jak

>rozwiązaliście problem podłączenia stalowego oplotu.

>NIe wiem co mówi na ten temat nauka.

>Z moich doświadczeń wynika, że są różnice w brzmieniu przy różnym podłąćzeniu oplotu.

>Można np tylko z jednej strony lub z obydwu Stron.

>Proszę o pomoc.

-nie bąź osłem-nie sprzedawaj OKAZYJNIE! drutów ze stratą, nie będzesz musiał eksperymentować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.