Skocz do zawartości
IGNORED

DAC z DSD i Digital-Out

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam DAC koniecznie z:

- DSD

- Digital-Out (coax lub optyk)

- Analog Out

Wejście audio może być tylko jedno poprzez USB.

W miarę przystępnej cenie do 2,5tyś.

Używany / nowy - obojętne.

Może to być też odtwarzacz sieciowy.

Jak na razie znalazłem tylko CAMBRIDGE AUDIO DACMAGIC.

https://www.audiostereo.pl/topic/125463-dac-z-dsd-i-digital-out/

Właśnie nie ma ale resztę przynajmniej ma.

Aune x1s - nigdy go nie widziałem i muszę przyznać że wstępnie wszystkie moje wymagania spełnia, nawet wzmacniacz słuchawkowy dość dużej mocy posiada... no no no zaskoczonko :]

Pytanie czy jest bezproblemowy.

Za 3200 ostatnio był na allegro Mytek DSD i to jest konkretny zawodnik.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Aune x1s to świetne combo i miło się zaskoczyłem tym urządzeniem. Aune T1 niestety mnie rozczarowałem i niechętnie patrzyłem na produkty tej firmy i był to błąd. x1s jeszcze dodatkowo potrafi całkiem nieźle napędzić i wysterować sporo słuchawek ;).

Ale w takim przypadku DAC jest niepotrzebny. Stanowi tylko przelotkę.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ciekawe jak to gra:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oj Panowie hejtować zaczynacie :D

No i muszę się tłumaczyć... nie lubię.

Dac będzie głownie służył jako wyjście na wzmacniacz lampowy hybrydowy słuchawkowy po rca, oraz (nie wiem na ile mnie zaskoczy) jako wzmacniacz słuchawkowy + wyjście na wzmacniacz do głośników komputerowych.

Piopio nie stanowi przelotki bo robi z USB optyka, nazwał bym to prędzej konwerterem.

Obawiam się, że Aune x1s ma wyjście tylko COAX ...

Rozumiem, że będziesz miał lepszego DACA za Aune ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

DAC we wzmacniaczu jest lepszy od Aune x1s ?

Jaki to wzmacniacz ? TACT ? ;-)

Opiszę w miarę dokładnie i prosto swój problem (który jest rozwiązany):

Mam PC do którego mam podłączonego DAC po USB... DAC do wzmacniacza słuchawkowego przez RCA.

Mam tez przy PC Focal Bird 2.1 - power bird ma wejścia analogowe i cyfrowe.

Problem w tym ze z PC przy podłączonym do niego DAC i Power Bird nie mam możliwości słuchania obu poprzez sterowanie na tych urządzeniach - wymaga to przełączania kart w ustawieniach PC.

Ale dzięki wyjściu ciągle aktywnym coax w DAC mam teraz ciągle sygnał na Power Bird i na wyjściu analogowym DAC które jest podłączone do wzmacniacza słuchawkowego.

Jeszcze jakieś wątpliwości rozwiać ?

To teraz wszystko jasne. Power Bird ma DACa i dlatego ma wejście cyfrowe.

Chodziło Ci o to żeby sygnał był na obu urządzeniach jednocześnie.

Faktycznie PC z Windows nie obsługuje 2 odbiorników na raz.

To teraz wszystko jasne. Power Bird ma DACa i dlatego ma wejście cyfrowe.

Chodziło Ci o to żeby sygnał był na obu urządzeniach jednocześnie.

Faktycznie PC z Windows nie obsługuje 2 odbiorników na raz.

Mój IntelNuc na 8.1 też nie zapoda sygnału cyfrowego na raz przez USB i HDMI.

Trzeba przełączać w ustawieniach audio.

I co ciekawe nawet po zmianie w ustawieniach z jednego odbiornika na drugi, może nie działać, jężeli zródło dzwięku już wystartowało wcześniej np.Tidal. Trzeba po zmianie odbiornika, zrestartować Tidala

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.