Skocz do zawartości
IGNORED

Triangle Comete ls

marcinoss26

Rekomendowane odpowiedzi

Mam z tej serii Comete Esprit Ex to jest chyba to samo. Co można powiedzieć-dźwięk szczegółowy z dobrą sceną, bas nawet niezły, męczące mogą być wysokie tony.

I to bez znaczenia pod jakim wzmacniaczem-miałem je podłączone pod Azur 651 i pod clon Naim-a sytuacja podobna-góra zbyt natarczywa.Niemniej przy Jazz-ie, wokale, trąbki itp. to tak nie przeszkadza a nawet jest całkiem fajnie. Przy ostrym rocku już fajnie nie jest ;).Nigdy ich nie podłączałem pod lampowca ( ponoć byłby niezłe).

Ktoś mi poradził wymianę rezystora w sekcji wysokotonowej-na rez.grafitowy, taka modyfikacja ma rzekomo uspokoić górę.Tak więc jakieś pole manewru byś miał-jakby co :)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Szukam opinii na temat kolumn jak w temacie.

Pozdrawiam

To bardzo charakterystyczne kolumny. Przepiękna stereofonia i średnica.

Góra tak detaliczna i czasem kłująca że jedynym wyjściem jest lampowiec i to bardzo ciepły ;)

Bas - nie pamiętam

Mam z tej serii Comete Esprit Ex to jest chyba to samo. Co można powiedzieć-dźwięk szczegółowy z dobrą sceną, bas nawet niezły, męczące mogą być wysokie tony.

I to bez znaczenia pod jakim wzmacniaczem-miałem je podłączone pod Azur 651 i pod clon Naim-a sytuacja podobna-góra zbyt natarczywa.Niemniej przy Jazz-ie, wokale, trąbki itp. to tak nie przeszkadza a nawet jest całkiem fajnie. Przy ostrym rocku już fajnie nie jest ;).Nigdy ich nie podłączałem pod lampowca ( ponoć byłby niezłe).

Ktoś mi poradził wymianę rezystora w sekcji wysokotonowej-na rez.grafitowy, taka modyfikacja ma rzekomo uspokoić górę.Tak więc jakieś pole manewru byś miał-jakby co :)

Hej Dzięki za odpowiedz myślałem że nikt nie posiada tych kolumn bo nie było odzewu.

Oczywiście chciałbym połączyć je z lampą na EL34 a konkretnie Mingda mc 34a

To bardzo charakterystyczne kolumny. Przepiękna stereofonia i średnica.

Góra tak detaliczna i czasem kłująca że jedynym wyjściem jest lampowiec i to bardzo ciepły ;)

Bas - nie pamiętam

Posiadasz te kolumny? W teście piszą że góra łagodniejsza niż w Paradigm studio 20v5 czy to prawda???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.