Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór zestawu do 6000 zł jaki polecacie ?

Darkside157

Rekomendowane odpowiedzi

Koleś słucha hip opu i techno a wy mu proponujecie monitory ??? i to kef ls50 ?? Śmiech na sali.

Kup sobie coś z Klipscha reference, albo paradigma. Najlepiej używane to zmieścisz się w budżecie.

Koleżka słucha takiej muzy i posiada harmana ampli stereo 3470 do tego paradigmy 11v7 Gra to dobrze pod taką muzykę.

Pozdrawiam

Ja też słucham techno i hh. I słyszałem LS 50 z dobrym wzmacniaczem. Był wystarczająco dużo dobrego basu w pomieszczeniu ok 25m2. Rozumiem, że może się kojarzyć techno z "sabbuferem" i pompowaniem, ale to bywają bogate produkcje z detalami i ciekawą przestrzenią. Wszystko zależy od oczekiwań.

Edit

Oczywiście na imprezy bym ich nie brały tych kefów ;) chyba, że na odsłuchy.

Może jakieś klipsch'e, czy inne cervin vega?

????

co tu się dzieje?

polecacie człowiekowi który słucha "wszystkiego" do 35 metrowego pokoju kolumienki z 5 calowym midbasem

jedyne co mi przychodzi na myśl to xD

edit: do "imprezek" i "połączenie dobrego basu z z wysokimi tonami"

op-owi polecam topic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a co myślisz o tym modelu kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do wzmacniacza NAD 375

co myślicie aby o tego wzmacnaicza nad 356 bassz nad 375 dodac te kolumny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam miałem kupować sobie amplituner ale z powodu małych rozmiarów pokoju i poczytaniu opini stwierdziłem że wzmacniacz stereo 2 kanały byłby lepszym rozwiązaniem . Jaki sprzęcik z kolumnami podlogowymi byście polecili . Zależy i na dobrej jakości muzyki oraz eć zapas mocy . Przeszukałem internet i w sumie jest wielki wybór i sam nie wiem co wybrać . Pozdrawiam

Ja jestem świeżo po wymianie systemu stereo (którejś z kolei) i nareszcie się udało. Czyli jest takie brzmienie jakiego szukałem. Wzmacniacz został ten sam, w moim wypadku Cambridge Audio 640V2 (pokoj 25m2). Ten wzmacniacz w tej chwili z drugiej ręki nie kosztuje wiele a ma ogromny zapas mocy, jest to 75W na kanał przy 8 ohmach ale pobór tego klocka to nawet 700W i to wiele mówi o tym czy wzmacniacz się przytka przy głębszym uderzeniu. Wcześniej posiadałem do niego kolumny tonsil maestro II 180, było nieźle ale bas był mułowaty, zbyt wolny i grało to poprawnie z przyjemną góra ale jednak nieciekawie. Potem zmieniłem na KEF Q4, zdecydowanie za małe do tego pomieszczenia, przy 25m2 basu nie było ani trochę. Wiec w akcie desperacji, kolejne zakupy, subwoofer JBL 150p - było fajnie ale tylko na moment. Bas z woofera jest niski i wypełnia pomieszczenie ale brak mu dynamiki. Ostatecznie moja przygoda zakończyła się na dzień dzisiejszy na kolumnie podłogowej FOCAL 716V i jestem zachwycony tym połączeniem. Scena ożyła, bas wypełnia pomieszczenie bardzo dokładnie i przyjemnie, kopułka magnezowo-aluminiowa jest wyraźna ale nie przejmuję góry na tyle mocno aby była nieprzyjemna. Co za tym idzie za jakies około 5k jest to bardzo przyjemny zestaw.

Aktualnie jestem ciekawy ciut innego brzmienia i przymierzam się do wzmacniacza Audiolab 8000A z racji tego, że ma podobno wyborny przedwzmacniacz gramofonowy a ja w większości słucham analogów. Podsumowując: Brytyjskie CambridgeAudio 640V2 + Francuski Focal 716V zrobił robotę w pomieszczeniu 25m2.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.