Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór zestawu do 6000 zł jaki polecacie ?

Darkside157

Rekomendowane odpowiedzi

Witam miałem kupować sobie amplituner ale z powodu małych rozmiarów pokoju i poczytaniu opini stwierdziłem że wzmacniacz stereo 2 kanały byłby lepszym rozwiązaniem . Jaki sprzęcik z kolumnami podlogowymi byście polecili . Zależy i na dobrej jakości muzyki oraz eć zapas mocy . Przeszukałem internet i w sumie jest wielki wybór i sam nie wiem co wybrać . Pozdrawiam

Podaj więcej informacji

Jaki masz pokój (ile metrów)

czego słuchasz

Jakie preferujesz brzmienie , czy sprzęt ma być nowy czy może być używany.

W pierwszym pości podałeś za mało konkretów.

pokoj jest mały slucham wszystkiei oprocz klasyki oraz metalu troche hip hopu troche techno chodzi mi aby zestaw nadawal sie i do pokoju i do naglosnienia imprezek wiekszych aby była taka możliwośc i wzmacniacz wymięknie pokoj 7 na 5 m . Preferował bym nowy brzmienei połączenie dobrego basu z z wysokimi tonami

Kolumny moim zdaniem odpadają w takim pomieszczeniu. Zdecydowanie monitory np. używane Studio 16 Hertz Canto Grand (choć mogą być za mocne), Canto One NEW, KEF LS 50 lub ESA Triton + podstawki . Do tego integra np. Hegel H 80 który ma zintegrowaną przyzwoitą na początek kartę dźwiękową. Podłączasz do kompa i gra. Myślę, że realnie aby mieć fajnie grający sprzęt to budżet 8000.

Nagłaśnianie imprezek? Jakich? Jak domówki to to co podałem starczy

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

dlatego w domu bym nie sluchal tego na maksa i zdecydowalem sie na opcje zestaw 2 kolumny podlogowe i stereo wzmacniacz wlasnie nie mam kolo siebie salony nie liczac media expert czy euro agd rtv ale tam sa sama lipa i do tego sae amplitunery wiec zostaly mi zakupy przez neta mam do siebie oddalonyo 150 k m salon denon jedynie

wiem ze to dośc ały pokoj jest ale chciałbym coś nie tylko do pokojowego sluchania ze tak powiem cos lepszego z potencjałem oglądałem głośniki firmy StX cena do jakości wydaje mi se dosyć fajna

7x5m…mały pokój…

Na taki pokój monitory podstawkowe, do tego by napędziły imprezę…jasne. (masakra z takimi propozycjami).

Chyba, że 5-7m2, to wtedy zdecydowanie monitor podstawkowy.

Udaj się do jakiegos sensownego salonu audio. Z tego co piszesz to dobrym wyborem będą wzmacniacze lubiące zywiołowe granie (z tzw. pazurem). Posłuchaj sobie na początek jakiegoś wzmacniacza firmy Denon. Będziesz wiedział czy idziesz w dobrą stronę z brzmieniem.

Do tego dobrać możesz jakieś w budżecie głośniki Canton'a lub Dali. Zagra to bardzo otwarcie.

Poszukaj czegoś z ONKYO. Swego czasu były (czasem występują w sprzedaży nowe sztuki) 2 klocki Onkyo z serii 5VL.

Niewielki wzmacniacz z wygladu, ciężki masakrycznie, brzmieniem potrafi w całym swym zakresie pokazać nie tylko moc, ale i niuanse. Natomiast z dobrze dobranymi kolumnami podłogowymi rozpędzi nie jedną imprezę. Ma spory zapas mocy.

Musisz wpierw jednak wiedzieć jakie brzmienie Ci najbardziej odpowiada. Pozostaje posłuchać Denon, Onkyo.

Ciekawym, a pomijanym i niesłusznie jest sprzęt Peachtree Audio. U nas praktycznie niezauważany.

Oczywiście jeśli już znajdzie się ktoś, kto neguje PA…zazwyczaj nie ma pojecia o brzmieniu tych "zabawek".

A mają świetne brzmienie kierowane praktycznie do każdego odbiorcy (poza skrajnymi gatunkami jak np. ciężki metal). Brzmienie jest bardzo dynamiczne, PA stosuje doskonałe przetworniki DAC, więc mozliwości podłączenia też są spore.

Jak masz daleko do salonów podzwoń po sprzedawcach, zapewne znajdziesz takiego, który wysle ci na odsłuch sprzęt i ułatwi dokonanie wyboru.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Koleś słucha hip opu i techno a wy mu proponujecie monitory ??? i to kef ls50 ?? Śmiech na sali.

Kup sobie coś z Klipscha reference, albo paradigma. Najlepiej używane to zmieścisz się w budżecie.

Koleżka słucha takiej muzy i posiada harmana ampli stereo 3470 do tego paradigmy 11v7 Gra to dobrze pod taką muzykę.

Pozdrawiam

ale gdzie ty to chesz targac??? albo do słuchania w domu albo na imprezy. jak na imprezy to zestaw aktywny np. coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Możesz uderzyć jeszcze w APS AEON - aktywne monitory + jakaś podstawowa karta dzwiękowa z regulacją głośności i za 6000 masz sprzęt.

Ukryta Zawartość

rozumiem też mysaem o denonie kolega amplituner tego producenta i sobie chwali tylko patrzyłem to wzmacnaicze stereo od denona nie maja jakiś wysokiem mocy czy nie bed da za słabe jelsi chodzi o wieksza imprezke wtym celu porazic się was chciałe m ogladalem wzmacniacze denona i tam widzialem np w kanal 50w 80 maks

Koleś słucha hip opu i techno a wy mu proponujecie monitory ??? i to kef ls50 ?? Śmiech na sali.

Kup sobie coś z Klipscha reference, albo paradigma. Najlepiej używane to zmieścisz się w budżecie.

Koleżka słucha takiej muzy i posiada harmana ampli stereo 3470 do tego paradigmy 11v7 Gra to dobrze pod taką muzykę.

Pozdrawiam

A co to za problem? Też słucham techno, elektroniki, drum and bass i monitory mam od 10 lat i pięknie się sprawdzają.

Czyli masz dwa pokoje, mniejszy i 35m? Pisz po ludzku z przecinkami;) Ja zrozumiałem , że piszesz o 2 pokojach.

Wzmaniacz może być mocny do małych kolumn, nie ma za mocnych wzmacniaczy, możesz kupić np Nad 356.

Jednak kolumn podłogowych takich na 35m nie wstawisz do pokoju np 10m,chyba że ma być tylko łomot Odwrotnie też to działa, monitory nie zrobią imprezy w 35m.

rozumiem też mysaem o denonie kolega amplituner tego producenta i sobie chwali tylko patrzyłem to wzmacnaicze stereo od denona nie maja jakiś wysokiem mocy czy nie bed da za słabe jelsi chodzi o wieksza imprezke wtym celu porazic się was chciałe m ogladalem wzmacniacze denona i tam widzialem np w kanal 50w 80 maks

Kolego ty się musisz zdecydować co z tym chcesz robić. Jak imprezy to zupełnie inna bajka, jak domowe słuchanie to też co innego. Przecież nie będziesz targał ze sobą sprzętu HI Fi na imprezy bo go zniszczysz po kilku takich występach. Sprzęt przenośny to inne, bardziej wytrzymałe materiały.

a nie ada się pogodzić jednego i drugiego

Nie.

Di imprez masz cos takiego:

maxresdefault.jpg

ale to się nie nadaje do domowego słuchania muzyki w takim znaczeniu o jakim piszą Koledzy.

Impreza - to impreza. koniec kropka.

ze niby 5x7m to za maly pokoj na podlogówki?

No może się nieco zapędziłem:) Choć dobre monitory pociągną. Miałem w domu Canto Grand S16Hertz i są tak potężne że meble mi latały:)

cena tych głośników podlogowych sa w miare rozsądna jaki jakośc do ceny co sadzicie

Tych stx, to znaczy jakich ?

Zresztą według mnie, stx jako takie grają zbyt liniowo na taką muzykę.

Paliwo tanie, więc jedź do salonu , bo umoczysz kasę kupując w ciemno.

Edit:

słuchałeś w ogóle jakiś wzmacniaczy 50-80w, że twierdzisz , że to mało? Efektywne kolumny do tego i ciśnienia nie wytrzymadz już przy połowie skali wzmacniacza :)

Ty chcesz ten sprzęt wozić ze sobą, nosić? Czy robić imprezy w domu?

Mam wrażenie, że Kolega chce mieć sprzęt dla siebie i czasem pochwalić się "po publikę" czymś co ma 1000W ;)

Jak się ma naście lat lub niewiele ponad 20…przychodzą czasem takie "pomysły" do głowy.

Na imprezy możesz zabrać sprzęt o którym spiewał F. Kimono ;) :

Ukryta Zawartość

"obłędna sprawa, mówię wam";)

Czyli coś takiego na imprezy:

samlb1925.jpg

Pozdrawiam ;)

Ukryta Zawartość

rozumiem

pojade do salonu i zdecyduje bo w ciemno na obrazku czyz opisu fajnie graja kazdy ma swoj gust

mam znajomego ktory np stosuje amplituner 7,1 denona do sluchanai muzyki w nieza duzym pokoju jak to mowia kazdy kupuje to co chce i m do tego podlaczone altusy np

niestety nie da sie kupić sprzetu do domu i pod publike bo takim na imprezki to raczej w domu sie nie da sluchac sa a głośne czy o co chodzi

Co sądzicie o marce Yamaha jeśli chodiz o wzmacniacze stereo

Co sądzicie o marce Yamaha jeśli chodiz o wzmacniacze stereo

Nic do marki nie mam ale zdecydowanie to nie moja szkoła grania aczkolwiek rozumiem czemu może się ludziom podobać

Witaj,

jeśli zależy Ci na mocnym, dobrym, dynamicznym brzmieniu z lekko wyeksponowanymi skrajami pasma, spójrz proszę na wzmacniacz NAD C356 BEE (http://q21.pl/nad-c356-bee.html) oraz zestaw kolumn Pylon Audio Sapphire 31 (http://q21.pl/pylon-audio-sapphire-31.html) lub Klipsch RP-260F (http://q21.pl/klipsch-rp-260f.html).

To dwie mocne konfiguracje, które powinny Cię w pełni usatysfakcjonować.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

mam znajomego ktory np stosuje amplituner 7,1 denona do sluchanai muzyki w nieza duzym pokoju jak to mowia kazdy kupuje to co chce i m do tego podlaczone altusy np

Jezu Chryste amplituner kina domowego 7.1 i altusy do odsłuchu stereo.

Darkside157 na litość Boską tylko nie bierz tego kolegi na odsłuchy do salonu ze sobą w roli doradcy.

I posłuchaj nada 356 bardzo uniwersalny wzmacniacz według q21 to się nadaje do wszystkiego już chyba :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.