Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator vs Audio Note

Roxi

Rekomendowane odpowiedzi

Broż Boże pod Transrotora dawać jakieś platformy.

Próbowałem kilku i zawsze dźwięk mi sie rozłaził.

TR ma stać na sztywnym blacie, najlepiej na nagrobku ;)

Sugerujesz coś takiego?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wygląda zawodowo,jak gra nie wiem,ale wygląd hiendowy.

NIe wiem , czy kazdemu sie by podobalo , ale mysle , ze moge podeprzec sie opiniami kolegow , ktorzy byli za : Sly, Marcin Utopia, Cloudior, oprocz tego przedstawiciele Eter Audio, Audiofast i RCM , ktorzy u mnie byli . NIkt nie skrytykowal w czambul, choc gusta kilku osob sie roznily. Np szef Audiofastu, uwazal dzwiek wysokotonowca AG za zbyt natarczywy, wkladalem wate do tuby wysokotonowej i wtedy gralo prawie , jak .... JBL :)

Oprocz tego kilku kolegow audiofili , ktorych nie ma na forum ...i strociel fortepianow , wszyscy " za ".

Broż Boże pod Transrotora dawać jakieś platformy.

Próbowałem kilku i zawsze dźwięk mi sie rozłaził.

TR ma stać na sztywnym blacie, najlepiej na nagrobku ;)

Z nagrobkiem jeszcze poczekam, chce stac w urnie na kominku :)

Co do Transrotora i platform to masz blisko Maciek, pozycz od Wladka gruba sztywna platforme na stopkach , mysle ze bedziesz zadowolony.

Chialem zwrocic uwage kolegow na Acoustic Revive's DBLP Hybrid Disc Stabilizer z limitowanej serii 100 szt. Mozna go kupic obecnie za ponad 1000 usd ! Moj sciagnalem z Japonii jako uzywke duzo taniej kilka lat temu.

Dziala jak najlepsza platforma antywibracyjna ,oczywiscie mz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W przypadku stabilnego, granitowego stolika oraz dobrze dobranych absorberów dodatkowa platforma antywibracyjna nie jest już potrzebna. Przynajmniej tak jest u mnie. Próbowałem robić porównania typu granit + G-FLEX vs. granit + Troks, vs. granit + Troks + G-FLEX. To ostatnie zbyt bardzo przetłumiało dźwięk, natomiast wybór pomiędzy wersją pierwszą a drugą był kwestią gustu. Troks miał elementy drewniane, więc dodawał dźwiękowi ciepła, ale minimalnie zmniejszał rozdzielczość i skalę w stosunku do G-FLEXów.

NIe wiem , czy kazdemu sie by podobalo , ale mysle , ze moge podeprzec sie opiniami kolegow , ktorzy byli za : Sly, Marcin Utopia, Cloudior, oprocz tego przedstawiciele Eter Audio, Audiofast i RCM , ktorzy u mnie byli . NIkt nie skrytykowal w czambul, choc gusta kilku osob sie roznily. Np szef Audiofastu, uwazal dzwiek wysokotonowca AG za zbyt natarczywy, wkladalem wate do tuby wysokotonowej i wtedy gralo prawie , jak .... JBL :)

Oprocz tego kilku kolegow audiofili , ktorych nie ma na forum ...i strociel fortepianow , wszyscy " za ".

Mariusz, trochę smutno się robi jak czytam te słowa, musisz być bardzo wrażliwym człowiekiem....przepraszam za taką prywatę

przecież to jest nie ważne co powiedzą ci wszyscy ludzie których wymieniłeś... to jest Twój sprzęt przemyślanie złożony

więc o co tu chodzi....czy jakby ci wszyscy których przytoczyłeś powiedzieli że zle gra....zmieniłbyś zdanie o swoim dzwięku ?

ja robię to TYLKO dla siebie....jak dokonuję jakiś zmian to moja żona zawsze powtarza

..Miruś żebyś czegoś nie spieprzył,, ;-)

Cytuje te opinie tylko dlatego, ze wiekszosc na forum uwaza dzwiek z konstrukcji tubowych za ogolnie mowiac "niewlasciwy".

Sly , ktory rowniez generalnie tub nie lubi ,byl raczej dobrego zdania .

Ja oczywiscie nie potrzebuje akceptacji , ale moje zdanie sie nie liczy bo wg tzw "wiekszosci" jestem juz gluchy:), co i rusz pojawiaja sie przesmiewcze i krytyczne zdania o dzwieku hornow. I to mimo , ze Andrzej Kisiel, jeden z najbardziej wiarygodnych rezenzentow audio , uwaza Avantgardy Duo Omega za kolumny wybitne.

Czyta nas wielu mlodych audiofili, to dla nich przywoluje opinie moich gosci.

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Z tub napędzanych dobrym wzmacniaczem lampowym można uzyskać wybitny dźwięk. Mnie się wydaje, że do marki Avantgarde trochę automatycznie przylgnął stereotyp krzykliwego brzmienia. Nie pomogły też w mojej ocenie wszystkie prezentacje tej marki na kolejnych AudioShow. Takiego zestawienia trzeba posłuchać na spokojnie w znanych warunkach akustycznych i nie przez pół godziny a conajmniej dobrych kilka dni.

Czyta nas wielu mlodych audiofili, to dla nich przywoluje opinie moich gosci.

Mam nadzieję, że jednak nie czyta. Trzeba naprawdę analitycznego umysłu, żeby z tej całej masy nawalanek i konkursów kto jest mądrzejszy albo kto ma dłuższego wynieść coś wartościowego... i do tego jeszcze wiedzieć kto kogo nie lubi albo jakie interesy reprezentuje...

Lepiej zamiast czytać słuchać w domu...

Cytuje te opinie tylko dlatego, ze wiekszosc na forum uwaza dzwiek z konstrukcji tubowych za ogolnie mowiac "niewlasciwy".

Sly , ktory rowniez generalnie tub nie lubi ,byl raczej dobrego zdania .

Pomijając sprawę głośników, a wracając do lamowych DAC i plików, to chyba jako jedyny na forum Marslo poszedłeś tak równomiernie we wszystkie formaty. Zazwyczaj ktoś stawia na jeden i ma go dopracowany, czy to analog czy CD i podkreśla wyższość jednego nad drugim. Z jednej strony 3 x koszty, a z drugiej, to analog i pliki wymagają jednak trochę więcej uwagi niż CD... Póżniej te kłótnie, co jest najlepsze... :)

Wracając do samych DAC, to cennikowo tam gdzie kończy się u Lampizatora oferta na Golden Gate, to zaczynają się "fajne" DAC AN w postaci AN 4.1

Szczegółów ofert nie będę tu oczywiście ujawniał, bo nie o to chodzi :) Dostępne do posłuchania są wyłącznie daczki 2.1x i to by chyba był jakiś cenowy odpowiednik Lampizatora 4. To w znacznej mierze tłumaczy popularność Lampiego... Chwilowo nie mam czasu, ale pod koniec miesiąca mam zamiar wybrać się do pana Łukasz, "coś wypożyczyć" posłuchać Lampizatora i zapytać go również o opinię o AN :)

Jakiś czas AN było produkowane w Kanadzie i ponoć, to nie są najlepsze produkty z tego okresu. Nie wiem, czy ktoś z kolegów ma jakąś wiedzę w temacie.

• 1 miesiąc później...
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Kwietniowego wydania jeszcze nie ma w kioskach ,a już można je znaleźć za darmo w sieci :)

Jak to się robi napisałem tutaj: http://www.audiostereo.pl/darmowe-czasopisma-o-audio-i-nie-tylko_126101.html?do=findComment&comment=3781903

Czemu o tym pisze w temacie o Lampim?

Ano w szanowanym angielskim magazynie HIFI+ ukazała się recenzja Lampizatora Lite 7 DAC. Nie przypominam sobie ,abym czytał cokolwiek o Lampim w drukowanej brytyjskiej prasie także jest to dość ciekawe wydarzenie. Zapraszam do lektury. Strona 51, w linku poniżej:

https://issuu.com/isaacsource/docs/hi-fi_plus_____april_2016

Jeśli kolega jest z Warszawy to mogę pokazać w jego systemie co potrafi lekko dłubnięta 4 oczywiście polskiej produkcji :) osobom które testowały (lub mają to w planach) wyroby Łukasza Fikusa polecam zaopatrzenie się w dobre lampy, różne interkonekty i sieciówki ponieważ są to wymagające dobrego towarzystwa urządzenia i zazwyczaj podłączenie tych przetworników bezpośrednio po "nielampowych" na tym samym okablowaniu może mieć słabe efekty. Jeśli rozmawiamy tu o hi end to bądźmy poważni a grono tu zebrane chyba zdaje sobie z tego sprawę.

Pozdrawiam serdecznie.

Jeśli kolega jest z Warszawy to mogę pokazać w jego systemie co potrafi lekko dłubnięta 4 oczywiście polskiej produkcji :) osobom które testowały (lub mają to w planach) wyroby Łukasza Fikusa polecam zaopatrzenie się w dobre lampy, różne interkonekty i sieciówki ponieważ są to wymagające dobrego towarzystwa urządzenia i zazwyczaj podłączenie tych przetworników bezpośrednio po "nielampowych" na tym samym okablowaniu może mieć słabe efekty. Jeśli rozmawiamy tu o hi end to bądźmy poważni a grono tu zebrane chyba zdaje sobie z tego sprawę.

Pozdrawiam serdecznie.

Nie jestem z Warszawy, ale zapraszam do mnie z ową dłubniętą czwórką oraz dowolnym pakietem interkonektów, sieciówek tudzież lamp. Cały system mam lampowy.

Nie jestem z Warszawy, ale zapraszam do mnie z ową dłubniętą czwórką oraz dowolnym pakietem interkonektów, sieciówek tudzież lamp. Cały system mam lampowy.

McGyver pisałem do Ciebie ponad 2 lata temu jak zastanawiałem się nad zakupem przetwornika a miałem na celowniku daca którego nabyłem i Twojego. Dowiedziałem się od Ciebie, że miałeś u siebie kilka czwórek i żadna nie zagrała tak jak Twój przetwornik.

W momencie jak poprosiłem Cię o egzemplarz do testu to kontakt się urwał. Lampizator staną na wysokości zadania i mogłem u siebie w systemie przetestować to co będzie dla mnie najlepsze. Nie mam zamiaru tym wpisem wkładać kija w mrowisko, chcę tylko pokazać, że chciałem porównania i wyboru niestety wtedy mi w tym nie pomogłeś a ja zostałem fanem marki Lampizator i to raczej na długo :)

niestety wtedy mi w tym nie pomogłeś

Nie twierdziłem że nie zagrały tak jak mój przetwornik, tylko że nie zapałałem chęcią posiadania żadnego z nich, choć nie grały źle. Pamiętam też że udzieliłem wtedy zupełnie bezinteresownie wielu konkretnych informacji na temat kondensatorów sygnałowych. A co do korespondencji, to tyle mi tego przychodzi, że czasem nie ogarniam. Jeżeli coś przeoczyłem to przepraszam. Zaproszenie pozostaje aktualne

Wspaniała pamięć! Ja również pamiętam tą korespondencję choć ją usunąłem ze swojej skrzynki. Polecane duelundy oczywiście wylądowały w mojej 4 lecz szkoda, że wcześniej nie udało mi się sparować z nim Protagonist-a. Może kiedyś przy okazji jak będę na śląsku uda się umówić spotkanie lecz nie jestem pewny czy będę miał jeszcze tą 4-kę zwłaszcza, że są lepsze dace ze stajni Lampizatora do których chętnie zajrzę do środka i coś dłubnę :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.