Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do Magnat Quantum 803

Matifcb

Rekomendowane odpowiedzi

uzywka mile widziana. do 2000zl. moze byc cos nowego tez. CO by pasowalo. Muzyki malo i wszystko od elektroniczna, discom hip hop, po reggae. System kpujemy pod tv, konsole i Filmow z laptopa najbardziej.

Podobno Yamaha odpada, ze nie pasuja. Myslkalem o AS501. Nad c326 i C356 podobno tez srednio no i maja te wylaczanie sie po 30 min co mi nie pasuje. moze macie inne propozycje ?

https://www.audiostereo.pl/topic/125199-wzmacniacz-do-magnat-quantum-803/

Nad c326 i C356 podobno tez srednio no i maja te wylaczanie sie po 30 min co mi nie pasuje

U mnie Nad wyłącza się po 30min,ale dopiero wtedy gdy nie dostaje sygnału, skończy się płyta itp...zrobili to dla oszczędności prądu. Jestem ciekawy w czym Ci to będzie przeszkadzać?

ja nie wiem dokladnie jak to dziala. Przeczytalem opinie na ceneo :

niestety, pomimo świetnego dźwięku NIE POLECAM, wzmacniacz wyłącza się po 30 minutach samoczynnie (funkcja auto off wbudowana nie do wyłączenia). Po kilkukrotnym wyłączaniu każdego wieczora masz dość, a ciągłe spoglądanie na zegarek czy upływa właśnie 29 minuta i musisz wcisnąć jakiś klawisz na pilocie bo zrobi klik i się wyłączy nie wchodzi w grę.

i dzwoniac dzis do sklepu stereo ktos powiedzial ze rzeczywiscie slyszal o takim czyms wiec jakby to potwierdzil.. Ja myslalem ze ogladajac normalnie film moze sie wylaczyc od nieczego nie robienia.. Czy nad by pasowal do tych kolumn warty jest odsluchania ? Czy jest duza roznica w 326 a 356 ? bardzo zachwalany ten c356 jest ogolnie.

Ale tylko po modzie :)

tzn ? mozesz rozwinac mysl ?

To taka forumowa złośliwość kolegi Rafała.

Swoją drogą nie rozumiem ekscytacji nadem na tym forum o ile na tą najnowszą serię można jeszcze patrzeć to i tak nie zmienia faktu że jak dla mnie to bardzo przeciętne wzmacniacze a dużo ludzi zwłaszcza branża upycha je tu wszystkim i do wszystkiego.

Mam na myśli sklepy.

A-S701 przyznaję, ze nie słyszałem. Z opinii i recenzji zaskoczyło mnie, że zwracają uwagę na "uspokojoną" górę, co mi trochę do charakteru wzmacniaczy Yamaha nie pasuje z jakimi kolumnami miałeś okazję słuchać A-S701?

W swojej cenie za nowy C 356 jest dobrym wyborem, koniec kropka. Na pewno trzeba go posłuchać gdy szukamy nowego wzmacniacza w cenie do 2.200zł , grającego dynamicznie, obszernie, "żywo", z mocnym basem. Ma swoje za uszami ale chyba każdy kto go kupuje zdaje sobie sprawę, że w tej cenie będzie "słychać kompromisy". A żeby nie było tak różowo to... jego piętą achillesową są zastosowane potencjometry. Nie łączyłbym go też z kolumnami z podkreśloną "górną średnicą".

-Salva Mea-

hmm Yamaha AS701 na allegro same nowe sztuki. Polecili mi cos takiego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten NAD c356 mozna dostac za 2000zl uzywke ale zdania sa podzielone :) co powiecie o tych moich propozycjach na tle NAda i Yamahy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmm Yamaha AS701 na allegro same nowe sztuki. Polecili mi cos takiego :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten NAD c356 mozna dostac za 2000zl uzywke ale zdania sa podzielone :) co powiecie o tych moich propozycjach na tle NAda i Yamahy :)

SimAudio wyglada ciekawie ale nie mam pojecia jak moze zagrac, napewno odpusc rotela, arcama, i mclarena, arcama

Do muzyki elektronicznej popu raczej poszukaj czegos pokroju Yamahy AX-900 lub Sony TA-F730ES, 670ES do tego dokupisz DAC'a i podepniesz wszystkie swoje zrodla typu tv i konsole, sa to wzmacniacze w miare uniwersalne, graja z wiekszoscia podlaczonych kolumn pod wzgledem spasowania brzmienia, Yamaha jest nieco ostrzejsza na gorze, fabryczny nad c356 brzmi fatalnie wiec tez odradzam, ewentualnie tak jak napisalem mozesz w ciemno sprobowac tego simaudio, wyglada na kawal solidnego wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do Bumpalump.

Napisz, że dla Ciebie NAD C 356 wyjątkowo nie podszedł i tyle a Kolega powinien sam posłuchać i ocenić bo może się okazać, że będzie miał właśnie takie zdanie o Twoich propozycjach jak Ty o NAD!. Przecież dobrze wiesz, że w cenie 2.200 zł za nowy wzmacniacz nie będzie super, hiper dźwięku. I po co to wtrącenie "fabryczny"? Znowu ma się zacząć "pieprzenie" o tym jak to NAD się pomylił i rozdaje po kosztach super końcówkę mocy w C 356 co jest wierutną bzdurą i wymysłem wiadomo kogo... i w jakim celu to zrobił....

Słuchać samemu to jedyna dobra rada.

-Salva Mea-

Przedwzmacniacze sa zawsze pieta achillesa fabrycznych wzmacniaczy, dlatego cenie sobie sony bo tam w preampie w trybie direct jest tylko selektor i potencjometr glosnosci.

Przecież dobrze wiesz, że w cenie 2.200 zł za nowy wzmacniacz nie będzie super, hiper dźwięku.

Tak to prawda

I po co to wtrącenie "fabryczny"? Znowu ma się zacząć "pieprzenie" o tym jak to NAD się pomylił i rozdaje po kosztach super końcówkę mocy w C 356 co jest wierutną bzdurą i wymysłem wiadomo kogo... i w jakim celu to zrobił....

Osobiscie nie sluchalem zmodyfikowanego Nada, a w czasie gdy mialem tego nada nie przyszlo mi do glowy posluchac go jako samej koncowki mocy. Ale skoro tyle osob twierdzi ze jako koncowka gra duzo lepiej to nie ma powodu im nie wierzyc, Ty zreszta posiadasz ten wzmacniacz wiec sprawdz na wlasne uszy jak jest w trybie integrated a jak samej koncowki

Polecili mi cos takiego :

Kto Ci to chłopie polecał?

Denon 1500AE za 1.900zł z obitym narożnikiem?

Aż klientów na sali wystraszyłem jak to zobaczyłem i jebłem śmiechem :)

W takiej cenie można już zapolować na Marantza PM-17 chociażby.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ja mogę polecić music hall a35.2 sam używam i jestem bardzo zadowolony i też słucham muzyki elektronicznej 2 k zł na używkę starczy.ewentualnie znalazłem takie ogłoszenie może nie masz daleko to przesłuchasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . kiedyś widziałem roksana za też coś ponad 2 z zł opinię ma dobre sam niestety nie słuchałem.

Ukryta Zawartość

Jak ma być denon to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lepszy jest 16 czy 17? bo 16 tez by mozna dorzucic do polecanych

Można, tyle że 16 jest poza budżetem.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nikt nie napisał że akurat PM-17 jest lepszy od 1500AE przy tak sprecyzowanych wymaganiach, mimo że to niby wyższa półka. 1900zł to za duzo za 1500AE, ale nie przesadzajmy z tym narożnikiem, nawet tego nie widać. 1700zł warto za niego dać (o ile ma pilot, bo nic nie jest napisane). I co najważniejsze daje rade w Rocku i Metalu jak mało który. To wulkan dynamiki. Za PM-17 zawsze trzeba dać powyżej 2tys zł.

?👈

w sklepie audio jak zadzownilem sie umowic na odsluch polecili mi :

Onkyo A-9050

AMC Xia

Exposure 1010

Block V-100

Teac A-H380

to są oferty nowych które mi polecili posłuchać w sklepie i na pewno sobie je przesłucham. Czy jakieś w teorii można już polecać albo na któreś uważać ?

jestem zadowolony onkyo9050 i to moj fdaworyt na odsluchanie? uwazacie ze warto ? ma DAC wiec zawsze ulatwi podlaczenie chocby tv i konsole. bezposrednio optykiem pojde.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.