Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki gramofon Pioneera ?

davero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie szukam gramofonu najlepiej pionieera do zestawu sa 7000 tunera oraz kaseciaia 850 z 1979/1981r. Może być jakaś nowsza produkcja fajnie by było jakby był automat chodzi mi o to że zapętla płytę. Nie szukam jakiegoś wysokiego modelu, ponieważ zbieram tylko soundtracki i trochę elektronicznej muzyki. Gramofon jest u mnie ostatni w hierarchii do słuchania.

https://www.audiostereo.pl/topic/125182-jaki-gramofon-pioneera/

Cześć.

W temacie gramofonów , to zapraszam do zakładki ANALOG, a szczególnie wątku FAQ. Wszystko jest tam ładnie opisane jeżeli chodzi o używane i nowe sprzęty.

Odnośnie Pioneer'a, to bardzo fajnie się prezentuje ( wizualnie i technicznie ) nowy ich model PLX 1000. To Direct Drive , klon Technicsa serii 1200. Jest to chyba obecnie najlepszy " klon " Techniola na rynku. Jednak : nie jest to automat i cena ok 2800 zł.

Ale moim skromnym zdaniem warto się nad nim : pochylić "

www.pioneer.pl/pl/newsroom/news/PLX-1000/page.html

robiz

Ładne cacko, tyle czy Ja potrzebuje aż tak drogi sprzęt do kilkunastu płyt ? o Techniscie myślałem, ale akurat mam miejsce wolne pod pionieerem, a jeśli będzie podobna jakość to wolałbym srebrnego pionieera :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.