Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy 4-6 tyś zł ?

paradox77

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje używanej końcówki mocy do 6000zł

Będzie używana w moim studiu z B&W CDM,monitorami pasywnymi Adam i kartą RME jako pre.

Obecnie użytkuje NAD C372 tylko końcówkę.

Końcówka ma być bardziej do słuchania dla przyjemności niż analizy więc chyba raczej ciepłego tonu oczekuje.

Za Nada dałem 1100zł i wydaje mi się że stosunek jakości do ceny jest wysoki.

Czy łatwo będzie zastąpić Nada w tej kwocie,Nad gra bardzo dobrze.

Mimo że Nad ma wielu przeciwników uważam że 372 to udany wzmacniacz (miałem). Jeśli szukasz takiego grania o jakim piszesz proponuję szukać mocnej końcówki lampowej. Lub Audiomatus.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Audiomatusy są takie lekko ciepłe i barwne, mają najlepszy stosunek jakości do ceny i tego NAD'a rozniosą na strzępy. Tylko rzadko można kupić używane i nie są zbalansowane (jeśli to ma dla kogoś znaczenie).

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

No tak, tylko Audiomatus jako nowy z powodzeniem mieści się w zakładanym budżecie i jeśli nic się nie zmieniło można go bez problemu wypożyczyć.

o proszę znalazłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oczywiście chciałbym dodać że nie mam z tą firmą nic wspólnego anni nie jestem jaj przedstawicielem.

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

zdaje się że właśnie na CES prezentowano nowe moduły ICEpower które oferują znaczący postęp względem poprzedniej generacji. Ciekawe kiedy Audiomatus zaaplikuje je do nowych wersji - może warto poczekać

zdaje się że właśnie na CES prezentowano nowe moduły ICEpower które oferują znaczący postęp względem poprzedniej generacji.

Fajnie to słyszeć, nie mniej jednak te moduły tej firmy są drooogie. Nie wiem, czy za 6000zł kupi gotowy wzmak na tych elementach.

Dzięki za pomoc.

Lama odpada.

Ma być raczej używany.

Myślałem bardziej o starszych klockach np;krell.electrocompanienta,levinsona,gryphona

Czy warto ?

Fajnie to słyszeć, nie mniej jednak te moduły tej firmy są drooogie. Nie wiem, czy za 6000zł kupi gotowy wzmak na tych elementach.

W ciągu kilku najbliższych tygodni zaoferujemy monobloki Audiomatus AM700 na modułach Icepower nowej generacji. Wejścia (przełączane) RCA i XLR. Cena, nie została jeszcze ostatecznie ustalona ze względu na ostatnie i spodziewane zmiany kursu dolara, mieścić się będzie w granicach od 5400 do 5800 złotych za parę.

Myślałem bardziej o starszych klockach np;krell.electrocompanienta,levinsona,gryphona

Czy warto ?

Warto, ale trudno dostać nie naprawiane egzemplarze, często są wymienione kondensatory, tranzystory mocy. Czy to wtedy gra jak powinno? Na coś nowszego to 6000 jest chyba za małą kwotą.

używany usher r 1,5

lub:

Pass Labs x 150

Ukryta Zawartość

ogólnie bym z daleka omijał de klasowe wzmaki z daleka........

Ukryta Zawartość

Słuchałem kiedyś u mnie passa x250 i był po jasnej stronie mocy. Obiektywnie dobry, a mimo to u mnie sie nie sprawdził. Nie należy kupować bez odsłuchu!

Potrzebuje używanej końcówki mocy do 6000zł

Będzie używana w moim studiu z B&W CDM,monitorami pasywnymi Adam i kartą RME jako pre.

Obecnie użytkuje NAD C372 tylko końcówkę.

Końcówka ma być bardziej do słuchania dla przyjemności niż analizy więc chyba raczej ciepłego tonu oczekuje.

Za Nada dałem 1100zł i wydaje mi się że stosunek jakości do ceny jest wysoki.

Czy łatwo będzie zastąpić Nada w tej kwocie,Nad gra bardzo dobrze.

Ja również polecę Nakamichi PA-7, bardzo angażujące brzmienie, nie wspominając o możliwości wysterowania trudnych kolumn.

Miałem kiedyś i byłem bardzo zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.